Kedvenc mintás betűtípusaim #1

Orbán Szilvi | január 14, 2015
Ebben a bejegyzésben megmutattam nektek, hogy hogyan lehet PS nélkül olyan effekteket használni, mintha ecsetet (brush) vagy keretet (frame) használnék a népszerű képplasztikázó programban :) Mivel én az egyszerűség híve vagyok, a gépemen pedig marha lassan - vagy egyáltalán nem - fut a PS, így mindig kénytelen vagyok új megoldásokat felkutatni, s szerencsére sikerrel is járok :) Főleg az olyanokat szeretem, amikor betűtípussal lehet ezeket megoldani, s nem kell hozzá semmilyen bonyolult képszerkesztő program, én még mindig a PhotoScape-t használom. Sokszor órákat vagyok képes a két kedvenc betűtípusos oldalamon eltölteni új és új fontok után kutatva. Most a kedvenceimet fogom nektek megmutatni - természetesen az elérhetőségükkel egyetemben -, de sajna annyi van, hogy több bejegyzésbe fog csak beleférni, de remélem nem bánjátok ;) 

Amit tudni kell ezeknek a betűtípusoknak a használatáról, hogy miután letöltöttük, ki kell csomagolni és a font típust (ami pl. True Type kiterjesztésű) bemásolni a Windows betűkészletébe (C: meghajtó --> Windows --> Fonts mappa, VAGY Vezérlőpult --> Megjelenés és személyes beállítások --> Betűkészletek mappa). Ezek után elméletileg már bármilyen képszerkesztő programban elérhetőek, hiszen azok is a számítógép betűkészletéből dolgoznak. Mindegyiknél megadtam a linket (a nevükre kattintva eléritek), ahonnan le lehet tölteni, s ott a Wiew all fül alatt találtok egy ún. térképet is, amin megnézhetitek, hogy melyik figura/minta milyen betűvel hívható elő.



 Ennek a fontnak (többek között) a segítségével alkottam meg a blog fejlécét, mégpedig a házikó jött innen, én imádom, főleg a kis szívecskét az ajtó fölött :)



Itt főleg nyilakat lehet találni, kinek kellenek az unalmas nyilazások, ha ilyenekkel is meg lehet oldani, nem? :) 



Innen a napocska tetszik a legjobban, bár a csajosabb típusú lányoknak biztos felcsillan a szemük a gyémántnál :P :D 



Khm, na hát igen, a baglyok.. Na de milyen cuki baglyok máááár? :D Őket még nem használtam fel semmire, de muszáj volt letöltenem, sosem lehet tudni, mihez kellenek majd :D Az olyan bagolymániásoknak, mint én, kötelező ;) :D



Romantikus lelkületű egyéneknek ajánlott :) Cuki madarak, hozzá kalitka, imádom! 

Most ennyi, de ígérem hozok még párat ;) 

Nektek melyik tetszik? Ismertétek ezt a lehetőséget is vagy az ilyeneket inkább Photoshop-ban oldjátok meg?

6 megjegyzés:

  1. Úúú de cukik :) Napocska, virágok, pillangó, madarak, kalitkák :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem is cukik, annyira örülök, hogy rájuk találtam :) na és hogy nektek is ennyire tetszik ;)

      Törlés
  2. ezek állat jók! Nem is tudtam, hogy ilyet is lehet. Wow <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig lehet :) ha megtetszik valahol egy minta, azonnal megnézem, hogy hozzá lehet-e így jutni :D szerencsére sokszor igen, hozzá lehet jutni :)

      Törlés
  3. Ezek tök jók, párat én is letöltök majd szerintem. ^^
    Nekem a Zombie Party az egyik kedvencem, meg valahol találtam olyat, amiben fák vannak, csak nem raktam rá a laptopra és már nem emlékszem.. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem csak karácsonyfás van :/ lesz még ilyen poszt, hátha ott is találsz majd még jókat ;)

      Törlés