Napzárta #12

Orbán Szilvi | január 21, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Mennyi időt fordítottál ma magadra?

Őszintén? Ma semennyit :D Már egy ideje egy tutorialon dolgozom, ami teljesen kitölti a napjaimat mostanában, ezzel kelek, ezzel fekszek, a lakás szalad, ma sem főztem, a mosás is marad holnapra. Magammal ma csak annyit foglalkoztam, hogy ne haljak éhen és szomjan :D Pedig mindig kellene egy kis időt magunkra fordítani, akár egy kis pihenés, akár egy kis szépítkezés formájában. Majd legközelebb :) 

És ti? 

27 megjegyzés:

 1. Csapjuk össze kezeinket, semennyit :D
  Örülök, hogy a gyakorlat után még van erőm tanulni :D

  VálaszTörlés
 2. hát ha még dolgoznál is...akkor mennyi időd lenne magadra...0..és akkor aztán futhatna a lakás.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. igen, valószínűleg :) attól, hogy nem kapok érte pénzt, ez is munkának számít a maga értelmében :)

   Törlés
 3. Én túl sokat, az a baj :D Vizsga után kicsit leültem a laptop mellé és órákra itt ragadtam. Cikkeket olvastam, videokat néztem, zenét hallgattam, duolingo-t játszottam és eltelt a délután anélkül, hogy bármi hasznosat csináltam volna. Most meg csak kapkodom a fejem...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na a Duolingo az pl. hasznos volt ;)

   Törlés
  2. Igy van! Meg remélem a készülő bejegyzések is azok lesznek :D

   Törlés
 4. Nekem sem sikerült magammal foglalkozni, mert mindenki beteg :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Uhh az nem jó, jobbulást mindenkinek!

   Törlés
 5. Hm, egy-két órát biztosan. A munkahelyemen még csökkentett munkaidőben dolgozunk januárban, itthon viszont nem nagyon vitt rá a lélek a munkára... A napi 15 perc me-time (vagy ahogy magamban hívom, Timi-time :P) egyébként rajt van a "don't break the chain" újévi fogadalomlistámon. Úgyhogy ma legalább egy-másfél órát olvasással tudtam tölteni, meg még valamennyit azzal, hogy kiskifli-nagykifli pózban szundítottunk a kutyával a kanapén, mmm. ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a Timi-time nagyon jó :D tök jó, hogy ennyi időt tudtál magadra fordítani ;)

   Törlés
  2. Hehe, köszi! :)
   Most kihasználom az időt, amíg lehet kicsit lazulni januárban. De remélem, a napi 15 percet azután is tudom tartani.
   15 perc írás, 15 perc me-time, 5 perc hot-spot minden nap, ez az újévi fogadalmam. :) Eddig elég effektív - minden területen.

   Törlés
 6. Egyébként, Szilvi, a napnak még nincs vége! Tessék szépen 15 percre felhúzni az időzítőt (vagy tízre... vagy ötre...) és egy kicsit olvasni, vagy szépítkezni, arcot masszírozni, jógázni, vagy ami jólesik! Ne aggódj, a lakás még holnap is szaladni fog, nem mulasztasz el vele semmit. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. még az esti fürdés eztán jön, lehet kiegészítem még egy kis testradírral :)

   Törlés
  2. A manóba, megint elfelejtettem név/url-re váltani, nem is ment el a kommentem...
   No, csak azt írtam, hogy ha véletlenül nem közösen fürdőzünk (kétszemélyes kád, víztakarékosságból is muszáj összeszervezni, meg amúgy is olyanok lettünk, mint a bankárok a szaunában, hogy minden fontos dolgot a gőzben beszélünk meg :D), akkor a fürdést mindig megkombózom egy kis zenével meg fürdőolajjal, és már be is ikszelhetem a me-time-nak. :)

   Törlés
  3. Mi is együtt szoktunk, csak mi tusolunk :D közben megbeszéljük a nap történéseit, nekünk ez már hagyomány lett, meg így nem használunk annyi vizet sem :)

   Törlés
 7. Elég sokat. Napok óta halogattam ezeket a dolgokat, de most jól esett pár órát töltekezni. Jóga, fürőbombás kádfürdő, arcradír, aloepakolát, körömfestés, hajmosás... :D Rám fért már, na. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon helyes, tudom, milyen jól tud esni egy ilyen átfogó kényeztetés, jól tetted ;)

   Törlés
 8. háááát ha a bőröndpakolás annak számít... :D Egyébként délután ha nem is magammal, de megint önfeledtem járkáltam a városban.. Me-time nem volt, de "nem me-time" igen, ami 5/5-ös volt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most néztem meg az utoljára feltöltött videódat, nagyon jó lett :) olyan, mintha én is ott lettem volna ;) remélem lesz még sok videó tőled, nagyon szeretem nézni :D

   Törlés
 9. nem jutott sok, kb fél órát hagyott a gyerek egyhelyben -mindketten itthon voltunk betegen és ebéd után már nagyon kivoltam (persze a gyerek már gyógyul(t) mire én elérem a betegség csúcsát)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. jaj a betegség sosem jó :( jobbulást nektek!

   Törlés
 10. Háááát... megnéztem a Walking Dead-ből 3 részt. Öööö... az mennyi is időben... Kb 2,5 óra :) Nálam most ez az esti kakaós sorozat :P
  Mellesleg többet is néztem volna belőle, de akkor reggel nem tudtam volna felkelni időben :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyian áradoznak róla, nem tudom, hogy mi a jó benne :) Mi a jó benne? :D

   Törlés