Egy hozzászólás margójára...

Orbán Szilvi | február 21, 2015
Milyen sokan látogatják ezt az érdekes blogot��Egyre romlik a színvonal, nem kellene ezt erőltetni. Olvasgasd pl. Djkatybeauty.blogspot.hu, csak hogy fogalmad legyen mi az, hogy blog. Tudom a bevett szöveget "nem kötelező olvasni" stb.,csak azért olvaslak, hogy lássam milyen mélyre süllyedtél. Hagyd már abba, csinálj valami hasznosat is!
 
 

Egy blogger sem szeret ilyen és hasonló hozzászólást kapni, először nekem is nagyon rosszul esett. De aztán többször is elolvastam, ízlelgettem - persze lehetett volna egy kicsit kedvesebben is fogalmazni, de azt hiszem én még a finomabb vélemény nyilvánítást kaptam -, és egy bizonyos szinten igazat adok neki. Én is tudom, hogy megritkultak a hasznos és érdekes bejegyzések, de azt hiszem, hogy ezen minden blogger átesik előbb vagy utóbb. Ezt azonban csakis az tudja, aki maga is blogot ír. Nagyon ritka az olyan olvasó, aki mögé lát ennek a világnak, aki tudatában van annak, hogy mivel is jár egy blog fenntartása, vezetése. Ez is egy alkotói munka és itt is vannak alkotói válságok. Van, hogy csak úgy ontjuk a posztokat, mert különböző impulzusok érnek bennünket, sorba jönnek szembe az érdekesebbnél érdekesebb témák, amik megihletnek bennünket. Jó is lenne, ha mindig így lenne, de sajna nem így van. 

Amikor elhatároztam, hogy blogot indítok, rengeteg ötletem volt, hiszen nem szorítkoztam egyetlen egy témakörre, nyitva hagytam minden kaput, hogy arról írhassak, ami épp érdekel. Én úgy gondolom, hogy nem érdemes és nem is lehet egy ilyen blogot összehasonlítani egy beauty bloggal (vagy akár egy gaszro bloggal, stb.) hiszen abban a témában mindig van mit írni, mindig van mit tesztelni, ha másról nem, akkor arról, hogy milyen termékeket fogyasztott el az illető, miket vett, stb. Katy-t nagyon szeretem és tisztelem azért, amit csinál, és ahogyan csinálja, sok beauty blogger példát vehetne róla, nem kell nekem őt bemutatni :)


Tisztában vagyok a képességeimmel, hogy nem vagyok író, nem vagyok beauty guru sem, nem is török nagy babérokra, az, hogy ennyien olvasnak és követnek, csak hab a tortán. Eddig sem azért "írtam", hogy népszerűségre tegyek szert, sosem szerettem a középpontban lenni. De aki ismer, az tudja rólam :) Nem reklámozom magam, nem gyűjtök lájkokat, minden egyes feliratkozónak örülök, hiszen ő döntött úgy, hogy követ, senki torkán nem nyomom le a blogomat, senki fejéhez nem tartok fegyvert.

Abbahagyni? Nem fogom. Sosem tudhatom, hogy mikor jön egy olyan téma, amit érdemes lenne megosztani az olvasókkal, és amíg itt vannak velem, amíg érkeznek kommentek a bejegyzésekhez, addig írni fogom, sőt ha már senki nem olvas, akkor is, hiszen elkezdeni is magam miatt kezdtem el, ezután is magamnak fogom írni.

Lehet, hogy az gyenge minőségnek tűnik, hogy csak a Napzárta megy, de mint látod, kedves kommentelő, érkeznek hozzá a válaszok is az olvasóktól, nem szeretnek hozzá visszajárni, vannak állandó hozzászólók is, így nem lehet olyan rossz, amit csinálok. Persze nem írok tudományos értekezéseket, nem írok elgondolkodtató, mélyenszántó gondolatokat sem, én már csak ilyen egyszerű ember vagyok, egy kis porszem a nagy blogger galaxisban. De amíg szeretem ezt csinálni, addig csinálom, s ahogy eddig is, úgy ezután is örülni fogok minden egyes feliratkozónak, kommentelőnek, még a névteleneknek is, aki csak így merik felvállalni a véleményüket :) Ha ők nem lennének, én sem változnék, nem erősödnék, hanem fülem-farkam behúzva keseregnék egy sarokban és azonnal törölném a blogomat. 

Köszönöm, hogy megírtad a véleményedet, de azt garantálom, hogy ennél lejjebb már nem süllyedhetek, hiszen ennél lejjebb már csak az van, hogy ellopom más szellemi termékét (ergo teljes mértékben átveszem és nem tüntetem fel a forrást), innen-onnan összeollózott, egyéni gondolatoktól mentes tartalommal érek el milliós olvasottságot. Nekem ez nem kell, inkább működtetem alapjáraton (még ha csak magamnak is), de megtartva az állandó olvasóimat, akik szeretnek és visszajárnak :) Ha csak egyvalakinek tudok valami pluszt nyújtani, akkor már megérte ;)


30 megjegyzés:

  1. *taps*taps*taps*
    Nagyon jól megírtad : ))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klasszul reagáltad le a szituációt, minden elismerésem! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez tré dolog volt- sértegető és nulla érvelés. Fb-on leírtam mit gondolok,de itt is vállalom ;)

    VálaszTörlés
  4. Ölellek, köszönöm a komment lehetőséget, a többit megírtam mailben! :)

    VálaszTörlés
  5. Minden elismerésem a tiéd, én nem hiszem, hogy ilyen higgadtan képes lettem volna reagálni erre a hozzászólásra. Félelmetes, hogy a trollok már ide is betörtek! Ez nem egy értelmes ember vélemény nyilvánítása, ez oktalan durvaság. :(

    VálaszTörlés
  6. Teljesen egyetértek a leírtakkal, azt a részt kivéve, hogy a beauty blogokon mindig van miről írni, és van mit tesztelni, mert ez tévedés. Persze, aki naponta el van látva ingyen termékekkel, az lehet, hogy tud naponta írni, de aki nem az nem valószínű, mivel én például nem vásárolok semmit össze csak azért, hogy most legyen miről írni. Azt veszem meg, amire szükségem van, vagy amit magam miatt ki szeretnék próbálni, de ez messze nem ad minden napra témát. Nálam is szoktak lenni ihlettelen napok, de hát ez van, akik meg beszólogatnak azok általában mindig névtelenek, ha nem építő kritikát írnak, hanem sértegetnek, az magukat minősíti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem is a napi bejegyzésekre gondoltam, hanem szépségápolási termékek mindig vannak, mindig lesz mit tesztelni, mindig fogynak el termékek és mindig vesz valamit valaki :) bár anno egy kérdőívben megírta valaki, hogy szívesen olvasna több terméktesztet a blogon, de amiket én használok, azokat már rengeteg blogger bemutatta már, én nem tudnék róla semmi újat elmondani :) De ha lesz valami, akkor írok róla :)

      Törlés
  7. Az ilyen embereket szó szerint le kell kaksizni, legalább is addig, míg esetleg meg nem mondják, hogy mi a "rossz" az blogerek munkájában. Illetve míg fel nem tudnak mutatni egy jobb írást, egy jobb blogot , amit vezetnek. Én extrémen el tudok szomorodni az ilyeneken, mert tovább gondolom a tartalmat, hogy nem kéne csinálnom mert béna vagyok, vagy hogy biztos szerencsétlen vagyok... sőt rávezetem magam a régi énemre, aki azt hitte nagyon csúnya és mindenki őt nézi az utcán amikor sétál. Mikor elkezdtem ebből az állapotból kimászni, javarészt a blog segített nekem. Szóval rosszul tud esni tényleg, mikor kapunk ilyen hülye gyerekektől egy kommentet, de tényleg nem kell vele foglalkozni, még akkor sem ha mondani könnyebb. Míg élvezi az embert az írogatást, a hozzá kapcsolódó eseményeket, történéseket és érzelmeket, addig igen is kell csinálni. :) Engem például előre hajt, hisz részben a blog miatt kezdtem el fényképezőgépre gyűjteni, és hajt előre, mert meg tudom osztani az emberekkel a folyamatot és majd végül látni fogják hogy igen is megérte megvennem. :) Vagy például az alakformálásban is segít, mert az akaraterőm mellett még ott van a piciny blogom, ahol tudom hogy majd megosztom a gondolataimat és tapasztalataimat ezzel kapcsolatban. :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon sajnálom, hogy ilyesmit át kellett élned, valóban rossz érzés ilyen hozzászólást olvasni. Én is mostanában kaptam az első komolyabb trollos beszólásomat pont egy olyan témánál, ami számomra fontos és érzékenyen érint, meg is lepődtem rajta rendesen. Az aprólékosan átgondolt és megfogalmazott gondolataimat hülyeségnek titulálták és olyannak állítottak be, amilyen nem vagyok. Eleinte én is ingerült voltam, de az a szerencsém, hogy egy egész munkanap állt a rendelkezésemre a feldolgozásához, és mikor este gép elé kerülve választ írtam, már sokkal békésebben tudtam lereagálni ezt a dolgot.
    Én úgy gondolom, hogy a blogod üde színfolt a blogos szférában. Pont azért szeretem, mert más, mert érdekes témákkal foglalkozik és mert érezni rajta, hogy kellemes hobbiként íródik, nem pedig muszájból. Szerintem nem kell rajta semmit változtatni, ez a te birodalmad és olyan, amilyenné te akarod formálni. Ha ez valakinek nem tetszik, írja meg a véleményét aztán jobb felső sarok, piros X. Egyébként nekem nagyon tetszik a napzárta, minden nap várom milyen kérdéssel jössz aznapra :) Én meglehet még kérdések terén sem tudnék napi rovatot csinálni, annyira szétszórt vagyok néha, úgyhogy minden elismerésem a tiéd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is kellett egyet aludnom rá, hogy így meg tudjam írni, de szerintem nagyon jól tettem :) Nem biztos, hogy higgadtan tudtam volna lereagálni, és lehet, hogy még igazam sem lett volna :D
      Nem szabad, hogy Te is magadra vedd a rossz véleményeket, de az igaz, hogy tényleg akkor esnek a legrosszabbul, ha épp úgy érezzük, hogy nagyon jót alkottunk :)

      Törlés
  9. Kedves Szilvi es kommentelok, nem kell ennyire felkapni a vizet, ha jol emlekszen ebben a blogban is volt olyan bejegyzes, ahol konkretan azt targyaltatok meg mi zavar mas blogok kulalakjaban, akkor senki nem kommentelte, hogy nem kotelezo olvasni. A Nevtelen kolleganonek nem a forma, hanem a tartalom nem tetszik, hat van ilyen. Lepjetek tul rajta. Kedves Szilvi, szerintem Benned megvan a potencial, hogy nagyon Jo blogod legyen, de allj elo uj otletekkel, hidd el sikered lesz. Udvozlettel: Marti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem értem, hogy hogy jön ide a külalak és a forma, a hozzászóló sem azt kifogásolta és én sem azzal kapcsolatban reagáltam :) megértettem, hogy a tartalmat kifogásolta :) Nagyon szépen köszönöm, hogy így látod, remélem egyszer tényleg jó leszek :)) Új ötletekkel nem mindig nehéz előállni, de igyekszek :D

      Törlés
  10. Abba ne hagyd, én még csak egy hónapja találtam rád! :D

    Viccen kívül, amikor én tegnap elolvastam ezt a kommentet, rögtön arra gondoltam, hogy ez bizony gerillamarketing.
    Mert minden olvasód - bevallja, nem,- de bizony másol, és továbbugrik és nézelődik amaz blogon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen jót mosolyogtam, de szerintem itt nem arról volt szó :)

      Törlés
  11. Szerintem nagyon jól kezelted a dolgot. Egy ilyen mindenkinek rosszul esne, de ne vedd magadra. Számtalan olvasónak tetszik az, amit csinálsz, olyan pedig úgysem lesz, hogy mindenki jó véleménnyel lesz rólad. A bloggerek nem gépek, akik ontják magukból a jól átgondolt, alaposan megszerkesztett bejegyzéseket (amikhez ugyebár tudjuk, hogy sokszor egy nap nem is elég), hanem minden blog mögött ott áll egy érző lélek, egy komplett élettel.
    Én személy szerint nagyon kedvelem a blogodat, rendkívül igényes, mindig képes vagy megújulni, nagyon kreatív témákat viszel, csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szándékozom mindenkinek megfelelni, én nagyon csodálkozom, hogy csak most kaptam ilyen hozzászólást, de valamilyen szinten ez is hozzáadott az egyéniségemhez :) Megláttam, hogy hogyan tudok egy ilyet lereagálni és megbizonyosodtam róla, hogy tényleg nehéz kihozni a sodromból :D

      Törlés
  12. Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, nagyon jól estek, és akik szintén blogolnak, azoknak üzenem, hogy próbálják meg legalább így kezelni a negatív kommenteket :) Köszönöm, hogy vagytok nekem! ♥ ♥

    VálaszTörlés
  13. Érdekes, hogy sokan azt mondják, maguknak írnak blogot, mert le akarják írni hogy mit gondolnak, miket tapasztaltak, stb. Erre ott egy napló. Nagyon ritkán találkozok olyan bloggerral aki nem az olvasók miatt blogol. Nekem bő 5 év volt mire eljutottam odáig hogy csak és kizárólag a magam szórakoztatására írok. Örülök egy kommentnek, érdekel mások véleménye is, de igazság szerint nem számít, hányan olvasnak, mit gondolnak - és ez nem összekeverendő azzal hogy leszarnám az olvasókat. Csupán már nem függök tőlük, nem aggódok azon hogy elpártolnak ha kevesebbet írok, vagy ha érdektelenebbek a témák.

    Én egy ilyen kommentre nem is reagáltam volna. Minek? Marha sok bloggert látok aki függ az olvasóitól, ezáltal túl nagy hatalmat adnak nekik, és rossz érzést kelt bennük egy a fentiekben lévő hozzászólás. Mit számít egy ismeretlen véleménye? Megér akár egy pillanatnyi bosszúságot is, akit sose láttál, sose hallottál, csak pár karakter egy post végén, semmi más...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én elgondolásomban a magamnak írás azt jelenti, hogy nem a kommentekre, az olvasottságra, a feliratkozókra és a lájkokra hajtok, a bejegyzéseket azért írom, mert nekem jó, ha találtam valami hasznosat, akkor szeretem mással is megosztani, mert lehet, hogy más is pont ilyen gondokkal küzd :)

      Én reagáltam, de ennyivel el is intéztem a dolgot, nem vagyok hajlandó gyomorgörcsöt kapni, valahányszor látom, hogy érkezett egy hozzászólás :)

      Törlés
  14. Úgy látom, itt csak dicsérni szabad, a névtelen kezdetű, Marti aláírású kommentár sem lett szívesen fogadja, akármilyen mosolyok lettek a mondatok végére bigyesztve. Tulajdonképpen hálás lehetsz nekem mert fellendítettem a blogodon az életet, most van miről írnod. Ha ez a baj, vállalom a véleményem nével is:Margaréta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem semmi negatívat nem kapott a Márti aláírású kommentár.

      Törlés
    2. Jézusom... Kedves Margaréta!
      Szerintem normálisan lett megválaszolva a kommentár, ez már csak a kötekedés a te részedről, hogy álljon a karnevál/fesztivál/cirkusz -ki hogyan nevezi. De szerintem Szilvi nagyon korrekten reagál le nagyon sok mindent, ilyen téren úgy látom, hogy ő abszolút pozitív példa.

      Törlés
  15. Gratulálok az első trollodhoz! :)
    Én rendszeresen olvaslak, még ha nem is kommentelek szinte sosem. A negatív dolgokhoz is vállalom az arcom. Voltam már negatív véleménnyel egy blogról, de leírtam a bloggernek azt is, hogy mi miért nem tetszik. De nem így névtelenül odaböffentettem neki, hogy csökken a színvonal, hagyd abba, inkább olvass más "tökéletes" blogot. Én privát üzenetben részletesen leírtam, hogy a kinézeten és a fogalmazásmódon mit kellene javítani. De ez a hozzászólás... szerintem csak a lelkedbe akart taposni vele.
    Ez egy személyes blog. Rólad szól. Ha valami foglalkoztat téged, leírod. Ha minket is érdekel, akkor hozzászólunk. Ha nem tetszik valami, akkor nem mondjuk, hogy hagyd abba...
    Az én személyes blogom jelenleg csak a VKP-ból áll. Amiről szeretnék írni, arról nem lehet, pedig sokat tanulhatna belőle mindenki. De a munkatapasztalatokat nem oszthatom meg. Névtelenül pedig nem írok. Vagy vállalom a mondandómat, vagy inkább meg sem szólalok.
    A lényeg az, hogy jó az, amit csinálsz. Ne hagyd abba. :)

    VálaszTörlés
  16. Kedves Szilvi nagyon jó és tartalmas választ adtál a negatív kritikára, aminek a stílusa az íróját minősíti. Nem arról van szó, hogy nem lehet kritikát megfogalmazni, csak dicsérni, de ha kritizálunk, akkor az legyen építő, jóindulatú, segítő. Nekem is van blogom már az ötödik évet tapossuk, de én moderálom a hozzászólásokat. Nekem még nem írtak negatív kritikát, igaz olyan sokan nem is dicsérnek, pedig sok az olvasóm, de én zugolvasóknak nevezem őket. A lényeg, hogy olvasnak. Persze jó lenne ha sok lenne a hozzászóló, hiszen az írás kreatív tevékenység, és szükség van minden alkotó tevékenységhez a visszajelzés. Én moderálom a hozzászólásokat, és ha lenne ilyen stílusú kritika az biztos, hogy én nem jeleníteném meg, így nem is reagálnék rá. Csodállak, hogy ilyen jó és hosszú válaszra méltattad a kritikusodat. Én nem fárasztanám magam az ilyen stílusú hozzászólásokra adott válaszommal. Az a véleményem, hogy minden bloggernek megvan a stílusa, az érdeklődési köre és így arról ír ami őt érdekli. Így vagyok ezzel én is Te is, meg mindenki más is. Akinek nem tetszik, az ne látogassa a blogod, de ne is írjon olyat, hogy mit csináljál, mert semmi köze hozzá. Akinek pedig tetszik, mert megtalálta azt ami érdekli az úgyis hűséges olvasód lesz és marad. Én nagyon örülök, hogy rád találtam. Végre egy blog ahol nem őrzik féltve - hogy nehogy más is okosodjon - a HASZNOSSÁGOK alatti írásaid. Én ennek nagyon örülők, de bármelyik fejléc alatti kategóriáid között is találok olyat ami érdekel. Bízom benne - de írtad is a kritikusodnak - hogy nem fogod abbahagyni. Én szeretlek.

    VálaszTörlés
  17. Még kifelejtettem a hozzászólásomból, hogy a kritikusod említi nagy ámulattal a djkatybeauty blogot. Na látod itt a példa arra, hogy ahányan vagyunk annyi az érdeklődési körünk. Én egyszer erre a blogra tévedtem, és azóta sem voltam ott meg nem is fogom látogatni, mert engem nem érdekel a ilyen blog és egyáltalán nem vagyok tőle elájulva. De aki igen az nézze. De attól, hogy engem az ilyen tartalom nem érdekel, még nem fogom sértegetni, nem írok bántó kritikát.

    VálaszTörlés
  18. Kedves Szilvi, régóta olvaslak, tetszik a blogod, a Dj Katy blogját is olvasom, az is tetszik meg még sok más blog is. Szerintem mindegyik jó a maga nemében. Akinek meg nem tetszik az ne olvassa. További sok sikert! Ingrid

    VálaszTörlés
  19. Össze sem lehetne hasonlítani a két blogot szerintem, mert mindketten maradandót és hasznosat alkottok Katy-vel. Az ún. hasznos bejegyzések pedig még bővülhetnek idővel, hiszen ahogyan haladunk előre az időkkel, ugyanúgy mindenkinek a látásmódja, az érdeklődési köre is szélesedni fog, és jönnek új ötletek, új témák, amik foglalkoztatják az embert. Csakhogy magamat hozzam példának: manapság érdekelnek a rúzsok. Aki nekem azt mondta volna 2,5-3 évvel ezelőtt, hogy ilyen témában is fogok írni, azt lehet elküldöm hogy nézze már meg, hogy nem-e vagyok a szomszédban. (Ha érted mire gondolok...)
    A lényeg, hogy örömmel gondolsz erre a közösségre is, és hogy újat is képes vagy alkotni. Itt a VKP, itt vagyunk mi, egy közösség, ott van a MBK is, úgyhogy nem is értettem a hozzászólás miértjét...Ez csak egy lélekbegázolás akart lenni, de nagyon ügyesen lereagáltad a helyzetet, és másképpen vetted fel a kesztyűt! :)

    VálaszTörlés
  20. Kedves Niki, Lívia, Ingrid, Andus, így, együtt válaszolok nektek: nagyon szépen köszönöm, hogy így álltok hozzá a bloghoz és hozzám is, nagyon jól esik :) Ezzel a bejegyzéssel kiírtam magamból minden olyan érzést, amit ki tud belőlem váltani egy olyan komment, mint a Margarétáé (pedig a margaréta olyan kedves kis virág, mindegy...), most már úgy vagyok vele, ha nem "etetem", akkor előbb vagy utóbb megunja és továbbáll / vagy marad és a saját idejét pazarolja, ahelyett, hogy ő is csinálna valami hasznosat. Részemről ezt a témát lezártam, eddig is lehetett véleményt nyilvánítani (nem csak dicsérni, ha így lenne, akkor töröltem volna azokat a hozzászólásokat, amik nekem nem tetszenek...) és ezután is lehet, csak a mocskolódást tartsa meg magának mindenki, azt nem vagyok hajlandó elviselni, éppen ezért az ilyen hozzászólások törlődnek a későbbiekben!
    Ha valaki szerint megjátszom magam és csak elterelésként teszek :) jelet a mondatok mögé, lelke rajta, az én lelkiismeretem tiszta, valóban mosolyt szántam. Ha cinikus lennék, akkor más eszközökhöz nyúlok, arra ott vannak az idézőjelek. Még egyszer köszönöm mindenkinek a bátorító, lelkesítő hozzászólását! :*

    VálaszTörlés
  21. Szeretném jelezni a gyanakvó hozzászólóknak, hogy nincs szó gerillamarketingről, és a hozzászólás engem is ugyanúgy mellbevágott, mint Szilvit. „Amaz blog”-nak nincs szüksége ilyen jellegű reklámra, Szilvivel pedig kölcsönösen olvassuk és szeretjük egymás blogját, így már csak emiatt is buta húzás lenne bárki részéról egy ilyen, de remélem, hogy az én blogomat is olvasó jelenlévőknek nem jutott ilyesmi az eszébe :-)

    VálaszTörlés
  22. "Ez is egy alkotói munka és itt is vannak alkotói válságok." Így van és szerintem ez egy teljesen normális jelenség.

    VálaszTörlés