Napzárta #33

Orbán Szilvi | február 11, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

 Milyen idegen nyelven/nyelveken beszélsz? 

Angol és egy picit értem a németet és pár szót tudok spanyolul is :) Bár az nagyon túlzás, hogy beszélek, alapfokon megértetem magam. Mindig elhatározom, hogy jobban rágyúrok az angolra, de mindig elmarad :( A németet még szakközépben tanultam, voltam belőle dicséretes ötös is, de már nagyon megkopott a tudás :) 

Ti milyen nyelveken beszéltek?

11 megjegyzés:

 1. Angol és német. :) De szeretnék spanyolul tanulni a jövőben.

  VálaszTörlés
 2. angolul és tanultam oroszt is. abból már nem sokat tudok, de tervezem az újrakezdést : )

  VálaszTörlés
 3. Angolul és németül, hollandul pedig sok mindent megértek, de nem tudok beszélni :)

  VálaszTörlés
 4. Tanultam németül és angolul is, az előbbit utáltam, az utóbbi pedig szinte ragadt rám. Ennek ellenére eléggé ellaposodott a tudásom, évek óta nem használtam az angolt, pedig régebben ezen a nyelven olvastam, néztem filmet... gondolkoztam, hogy belevágok egy nyelvvizsga felkészítőbe, de még várat magára.
  (Off - úgy látszik, nagyon egy hullámhosszon vagyunk, majdnem ezt kérdeztem tegnap én is, lassan bezárhatom a Keddi Körkérdést :D)

  VálaszTörlés
 5. Románul (bár nálunk nem számít idegennyelvnek, nekem az) jól beszélek, germanisztika a mellékszakom (tehát nagyon jól kellene tudjak - közben dehogy!) angolból erős kezdő szinten vagyok, finnt pedig tanultam kb egy félévet. (vagyis tudok olvasni és ismerek néhány szót). De még szeretnék mást is tanulni, pl: hébert, olaszt stb :D

  VálaszTörlés
 6. roman,angol,es most tanulom a flamandot/hollandot :)

  VálaszTörlés
 7. Angolt tanulok jelenleg is, nem jelenteném ki egyelőre, hogy beszélem a nyelvet. Továbbá tanultam olaszul is, de a tudásom erősen megkopott, valamint magamtól elkezdtem a spanyolt. Most az angol a legfontosabb, mert erre szükségem lesz, de a másik két nyelvet is szeretném megtanulni. :)

  VálaszTörlés
 8. Angolul és németül beszélek, és szeretnék spanyolul, finnül megtanulni még :)

  VálaszTörlés
 9. Szlovákul, angolul (ami már eléggé megkopott az évek alatt). Ezenkívül értek csehül is.

  VálaszTörlés
 10. Angolul, eszperantóul, és egy picit németül. A németem egy mélyre eltemetett passzív tudás, de ahogy rá vagyok kényszerítve a munkahelyemen, lassan talán visszajön. Az angolomra nagyon büszke vagyok, mert a nyelvtani alapokat leszámítva teljesen magam tanultam, és ma már folyékonyan olvasok, ha lehet, angolul olvasok könyvet és nézek filmet, és egész jól társalgok is (mármint gördülékenyen – roppant helytelenül, de gördülékenyen :)).

  VálaszTörlés
 11. Közel 10 évig tanultam a szerb nyelvet de mégsem beszélem jól, 5 évig a németet (ha pár hónapot rászánnék, akkor biztosan jobban menne, mint most) valamint angolul egész könnyedén kommunikálok bárkivel, mert a mindennapokban sok-sok órát foglalkozom vele :)

  VálaszTörlés