Napzárta #65

Orbán Szilvi | március 15, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Tudsz úszni? 

Káptalanfüreden voltam egyszer úszótáborban, ott szépen meg is tanultam úszni, de mindig csak addig mertem menni, míg leért a lábam, sosem merészkedtem annál beljebb :) Aztán Cipruson vigyáztam 3 gyerkőcre, akik azzal szórakoztak, hogy bedobálták a játékokat a medence mélyebb részére, így kénytelen voltam bemenni odáig, sőt akkor tanultam meg lemerülni is, hogy fel tudjam hozni a lesüllyedt játékokat :D Most már bátrabban megyek mély vízbe, de csakis ha medencéről van szó :) A tengerbe és folyó vízbe még mindig maradok a biztonságos, lábleérős mélységnél :) 

22 megjegyzés:

  1. Úgy látom, akkor van élet a blogon, ha megjegyzést írok :-) Ez a blog kész, kifújt, ezek a napzártás posztok idegesítőek és nagyon erőltetettek. Elég szomorú, ha blognak nevezel egy Pinterest péntekből és napi kerdésekből álló irássorozatot.
    Tudom, hogy nem fogod megjelentetni a kommentemet, de FOGD MÁR FEL, hogy ez így nagyon nagyon gyenge!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismét nagyon szépen köszönöm, hogy megpróbálsz megtéríteni, de azt majd én eldöntöm, hogy mikor hagyom abba :) Amíg vannak hozzászólók, amíg feliratkoznak a blogra, addig meglesz ez a blog. Ha nem tetszik, nem értem, miért nem csinálsz valami hasznosat és miért itt pazarolod az idődet :) Részemről ennyi, és mivel itt nemcsak dicsérni lehet, meghagyom a kommentedet ;)

      Törlés
    2. Nem értem valakit miért zavarna az, ha csak pinterest képekből állna a blogod : DD hát mi köze van hozzá. Ha te egy héten csak azt posztolod akkor is az miért fáj valakinek? nem értem hogyan lehetnek az emberek ilyen szinten korlátolt látásmódúak.

      amúgy nagyon is jó ez a napzárta dolog : ) én most szinte teljesen lefolytam a blogvilágról, úgy érzem nincs energiám írni, mostanába pedig a kedvem sincs a toppon, egyedül hozzád nézek fel minden este. : )

      Törlés
    3. Szerintem azért fáj neki, mert népszerű a blog :)

      Törlés
  2. Igen, tudok :) De elég gátlásos vagyok így nem igazán szeretek vízközelben lenni, csak a kádban :D
    Névtelen trollok véleményét meg ne vedd fel kérlek. Gondolom akik feliratkoztak, így szeretik a blogod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljes mértékben megértelek, strandon már én is ezer éve nem voltam, pont a gátlásosság miatt :) Jobban szeretek otthon, a kerti medencében pancsikolni :D

      Törlés
  3. Hááát, hogy tudok, az erős kifejezés :D Nem sokat járok vízpartra, mert az alulöltözött tömegtől pánikrohamom van, de elvileg valahogy fent maradok a vízen a többé-kevésbé szabályos mozdulatokkal :D
    Úgy látom, Névtelen barátunk zöldül az irigységtől. Nem látja, hogy minden nap van élet a blogon, nem kell hozzá még egy troll?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én akármit csinálok, süllyedek, mint a kő :D

      Törlés
  4. Nincs miért irigykedni, nincs blogom. Szerintem ez sem blog, egy kérdést néhány válasszal túlzás blognak nevezni. Összeollózni pár képet a Pinterestről, ehhez sem szükséges nagy erőfeszítés és tádám... Készen is van a BLOC.

    VálaszTörlés
  5. Elnézést, készen is van A BLOG! Kijavítom, mert ha a tartalomba nem tudtok, a helyesírásba fogtok belekötni.

    VálaszTörlés
  6. Tudok úszni, de mély víz fóbiám van. :D
    Ebben az évben az iskola miatt kellett mennünk úszásra, és így kerültem először mély vízbe. Szerencsére elevickéltem, de a tanár inkább úgy volt vele, hogy nem osztályozza le a próbálkozásaimat. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D nem az a lényeg szerintem, hogy milyen a technika, hanem, hogy megfulladsz-e vagy sem :) ha fenn tudsz maradni a vízen, az már siker :)

      Törlés
  7. Az egy dolog, hogy tudok úszni, csak sajnálom, hogy nem szeretek. Pedig melyben is biztonságosnak érzem. Csak valahogy nem az én sportom. Pedig milyen jól karbantartja az embert. Nagymamam 74 évesen is rendszeresen jár úszni, nagyon fitt. :)
    Trollok, le veletek! Szilvi, jó a hozzáállásod, le a kalappal!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is javasolta a doki, hogy ússzak, valószínűleg lesz is valami a dologból :) majd... :D sérveseknek kifejezetten jó, plusz a túlsúlyosaknak, mert nem terheli meg úgy a szervezetet, viszont alaposan megmozgat :) nálam meg pipa a sérv is és a túlsúly is :/ :)

      Törlés
  8. Folyóvízhez és tengerhez még nem volt szerencsém úszóként (tengerhez általában sem), de úgysem hiszem, hogy elég bátor lennék hozzájuk. :)
    Tudok úszni, bár nem túl jól, és főleg csak háton. Meg sajnos nem nagyon szeretek uszodába járni. Nem is annyira az úszás, hanem a sok macera. Pedig a gerincem biztosan díjazná...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a mellúszás megy a legjobban, valahányszor háton úsztam, mindig telement az orrom vízzel, így ezt hanyagoltam :D A gyors is megy valamennyire, de a mell az erősségem, bár biztos vagyok benne, hogy nem a legjobb a technikám :D Az úszással járó macerát én is utálom: átöltözni, letusolni, úszni, letusolni, átöltözni, brrrr... :)

      Törlés
  9. Nem tudok úszni, nekem fóbiám van a víztől. Gyerekkoromra nyúlik vissza, amikor a strandon belelöktek és mint egy kráterbe úgy zuhantam hanyatt a vízbe, apukám ugrott utánam, és szedett ki. Voltunk már vizes helyeken folyó, Balaton, tengerpart, de nekem nincs értelme, mert legfeljebb addig megyek be, amíg látom az alját, na ez nálam bokáig vagy térdig érő víz. A nagy víz látványától annyira szédülők, hogy nagyon kellemetlenül érzem magam. Voltunk már egyszer a Balatonon hajókiránduláson Badacsonyból mentünk át a másik oldalra, gyönyörű időben, egyszer csak a tó közepe táján kerekedett egy vihar, úgy dobált bennünket, mint egy falevelet. Elkezdett a gyomrom forogni, hadd ne mondjam mi lett a vége. Kikötött a hajó előbb mint kellett volna és vonattal mentünk vissza Badacsonyba, de előtte egy órát ültünk a parkban, mert annyira rosszul voltam.

    VálaszTörlés
  10. Tudok, és szeretek is. Általános iskolába 3-4. osztályában tesiórán jártunk is úszni, illetve a közeli tóban is tanítgatott apu annak idején. Ennek ellenére igazán rendesen 16 évesen tanultam meg, amikor gyógyúszáson. A szabad ég alatt a mellúszást preferálom, míg fedett medencében a gyógyúszáson tanult hátúszást: a lábaimmal a mellúszás lábtempóját végzem, a kezeimet pedig párosával mozgatom. Nagyon jól lehet vele haladni. :D

    VálaszTörlés
  11. Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak : D tudok úszni, szeretek is. Én nem riadok vissza a mély víztől se, tengerbe is meg tóba is simán beúszok. : )

    VálaszTörlés
  12. Nem. Valahogy ez kimaradt, most meg már nem igazán akarok megtanulni.

    VálaszTörlés
  13. Tudok, és imádok is, akár uszodába, akár tóban, tengerben.. nincs is jobb ennél :)

    VálaszTörlés
  14. Tudok, de nem szeretek :D Imádom a strandolást, meg a tengerpartot, de szívesebben ücsörgök a vízben mint úszok. :D

    VálaszTörlés