Filmajánló | Keleti nyugalom - Marigold hotel

Orbán Szilvi | január 07, 2016

Mostanában ritkaság számba megy nálam, hogy egy film ennyire elvarázsoljon, régen rajongtam már filmért ennyire. Utoljára talán az Igazából szerelem volt az, amit rongyosra néztem :) Amikor először néztem, csak kapkodtam a fejem, annyira mozgalmas, életteli filmről van szó, nagyon hamar hatása alá kerül az ember, kár, hogy nem sok filmről lehet ezt mostanság elmondani. Lenyűgözően mozgalmas, színes, nyüzsgő, pont olyan, mint amilyennek én Indiát képzelem :) 

A film egyszerre vígjáték és dráma, lehet rajta nevetni, de ugyanakkor sokat sírni is, belőlem legalábbis rendesen kicsalogatta a könnyeket :) A film szereplői olyan nyugdíjasok, akik megmutatják nekünk, hogy ennyi idősen is új életet lehet kezdeni, sosincs késő a változtatásra/változásra, csak rajtunk múlik, hogy mennyire vagyunk nyitottak.

A kedvencem Muriel (Maggie Smith), aki csípőműtétre érkezik Indiába, de egy új protézisen kívül egy új életszemléletet is nyer és levetkőzi előítéleteit, ja és akinek kedvence a csokis Hobnobs keksz :D De ott van D Nemég Norman (Ronald Pickup), aki 60 felett is habzsolja az életet és a nőket, a zuhany alatt táncolós jelenete fenomenális :D Vagy Sonny (Dev Patel), a hotel fiatal, de annál ambíciózusabb tulajdonosa, akinek kedvelt mondása, hogy "A végén minden jóra fordul. Tehát ha még nem jó, akkor nyilván még nincs itt a vége". Nagyon szimpatikus azokkal az elálló füleivel, álmodozó személyiségével, és hogy annyira lazán kezeli a dolgokat. Amire egyébként szüksége is van, hiszen a szállodában nem minden úgy néz ki és úgy működik, mint azt a szórólapon hirdette :D Graham (Tom Wilkinson), a legfőbb ügyészség bírája régi szerelmét felkutatni utazott Indiába, aki miatt egész életét a lelkiismeret-furdalás börtönében élte le. A találkozásuk nagyon megindító, és ami még utána jön... hüpp-hüpp.
Evelyn (Judi Dench) férje halála után gondolta úgy, hogy egy teljesen új környezetben próbál meg boldogulni, s azt kell mondjam, sikerrel :) Madge (Celia Imrie) megunja a bébiszitterkedést és családját (mármint felnőtt lányát és annak családját) hátrahagyva utazik Indiába, hogy gazdag férjet, egy maharadzsát fogjon magának, Douglas (Bill Nighy) és Jean (Penelope Wilton) lányuk (még) be nem indult vállalkozása miatt "kényszerülnek" arra, hogy a Marigold hotelben szálljanak meg. Míg Douglas felfedező utakat tesz a városban és ismerkedik az indiai kultúrával, addig felesége begubózva, unalmasan tölti a napokat a hotelban. Őszintén szólva engem nagyon irritált az a nő, hihetetlen, hogy mennyi negatív energiát képes sugározni egy ember, néha legszívesebben megráztam volna, hogy térjen már észhez! :D

Csak ajánlani tudom ezt a filmet, nincs nemhez, korhoz kötve, s képzeljétek még Ő-nek is nagyon tetszett. :) Már sokszor néztük végig együtt, s ami a legjobb, ezalatt a film alatt még a vasalás is sokkal gyorsabbban megy, észrevétlenül tűnik el a ruhahalom, pedig higgyétek el, nálam jobban senki nem utál vasalni :D Nem vagyok jó ajánló írásban, remélem azért meghoztam valakinek a kedvét ehhez a filmhez :)

Látta már valaki közületek? Hogy tetszett? Ha még nem láttátok, megnézitek ezek után? 

13 megjegyzés:

  1. Nekem abszolút! Keresem az értékes filmeket, úgyhogy remélem rá tudom venni a Páromat, hogy megnézzük együtt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó! Majd számolj be, hogy hogy tetszett ;)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Örülök neki, te is megírod majd, hogy milyen volt? :)

      Törlés
  3. Tényleg nem tudsz filmajánlót (sem) írni. A hétfői chit-chatot honnan másoltad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ééés igen, még itt vagy! Huh, kezdtem aggódni, hogy eltűntél és ebben az évben nem kapok tőled ilyen kedves hozzászólásokat :D Örülök, hogy itt vagy, jó olvasgatást a továbbiakban is! ;) már, ha megy az értő olvasás természetesen, ugyanis leírtam, hogy mi az a rovat, és a napzártát nem másoltam... :D bármit csinálj, mondj, nem veszed el a kedvem ;)

      Törlés
  4. Nagyon is jó a filmajánló és Szilvi ötlete eredeti, saját magáról másolta. Amennyiben véleményed van, vállald mellé a nevedet is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne törődj vele Hanna, én már megszoktam :) Nagyon szépen köszönöm, hogy megvédtél, de ő biztos erre izgul, nem kell etetni ;)

      Törlés
    2. Akkor legyen jo a filmajanló! Tulajdonképpen a gond az, hogy bármit ir, átjön a beképzelt személyisége.
      Mindenkinek joga van a szubjektív véleményéhez, ami nem csak dícsérő lehet. Nevet azért nem írok, mert úgysem ismerjük egymást, akkor meg mindegy a név. Ha nagyon ragaszkodtok hozzá, legyek továbbra is Margaréta

      Törlés
    3. Rendben, Legyek beképzelt, ha leírod, hogy miből következtetsz erre. De most kibújt a szög a zsákból, nem azzal van a gondod, amit írok, hanem a személyemmel. :)

      Törlés
    4. Amúgy kedves Névtelen, ha nem tetszik a blog, minek olvasod? Csak a saját kedved rontod vele.

      Törlés
  5. Ha tetszett, nézd meg a második részét, abban sem fogsz csalódni. :)

    VálaszTörlés