Little Reasons To Smile #57

Orbán Szilvi | január 17, 2016
tumblr_n89i77pXja1rjqcnpo1_500

Ismét vasárnap van, itt az ideje egy kis heti összegzésnek az örömteli pillanatok terén. Nagyon is rám fér, hogy inkább a pozitív dolgokra figyeljek, ugyanis folytatódik a pechsorozat, ami a lakást illeti :D Úgy tartják ugye, hogy amilyen az év első napja, olyan lesz az év. Nos, január elsején nálunk leszakadt a zuhanyfüggöny és kilyukadt a zuhanycső. Másnap a redőny romlott el, igaz az még "rendesen" működik. Ha listát írnék arról, hogy mi romlott el azóta, vagy mi nem működik rendesen, lassan megtelne egy A4-es oldal :) A mai dolgok után - most az elektronikus dolgok vacakolnak - bevettem a leszarom tablettát és leültem bejegyzést írni, s inkább a mosolyfakasztó dolgokra koncentrálni, mint ezeken bosszankodni :) 

Okok a mosolyra:
♥ túrós párna a Pennyből - annyira finom, mindig veszünk belőle pár csomaggal, ha akciós ♥ sok mandarin ♥ Otthonka videók - annyira inspirálóak, hogy nekiálltam rendet tenni a szobában, s az éjjeli szekrényemen :) ♥ sérves sorstársakkal beszélgetni, tapasztalatokat cserélni ♥ még egy hét itthon és megyek vissza dolgozni ♥ hirtelen felindulásból könyveket rendelni ♥ rendeltem mobilra csiptethető objektíveket ♥ első TBS rendelésem - a cukormázas alma testvajnak és tusfürdőnek mennyei illata van, de a barackos se kutya *.* ♥ Timi hálaadásra buzdító bejegyzése ♥ első skinny farmer - sosem gondoltam volna, hogy beleférek, mindig is vaskosnak tartottam a vádlimat... ♥ pingvines Nutella ♥ a problémák ellenére is tudni nevetni ♥ forrócsoki sok-sok tejszínhabbal ♥ feltettem az elkésett rénszarvasokat a karácsonyfára - nálunk még megvan, s szerintem egy darabig meg is lesz :) ♥ 4 szuper zokni az F&F-től, mindössze 915 forintért ♥ fincsi húsleves ♥ kiszelektáltam a fehérneműs dobozokat ♥ Beni - ahogy alszik, ahogy játszik, ahogy megy, vagy hogy egyszerűen csak van ♥ tarifát váltani és így már nem kell mindig 3000-rel feltölteni a kártyát ♥ vezeték nélküli telefon - ott beszélek a lakásban telefonon, ahol akarok :D

7 megjegyzés:

  1. Kellemetlen dolgok történtek az otthonotokban, de ezek megoldhatók egy kis idő és pénz kell hozzá és már el is szállt a bosszúság.
    De ami velem történt - még szerencse, hogy nem január első napján, ha igaz a babona - az igen fájdalmas és hosszadalmas mire helyrejön.
    Január első hétvégéjén, azaz 2-án szombaton mi voltunk a soros takarítani a társasházunkban. A férjem a kertes udvarunkat takarította, én pedig a lépcsőházat. Fent álltam a lépcsőfordulónál és a felmosót a vödör csavarójában csavartam amikor eltörött a felmosó nyele és én a lendülettől a lefelé menő lépcsőre zuhantam, hatalmasat estem, 10 lépcsőfokon át az aljáig. Mentő vitt a kórházba, megrepedt a jobb vállam és az egész jobb oldalam a homlokom fölött a fejemtől a fülemen, államon, az egész oldalamon át a bokámig hatalmas fekete véraláfutásos lett, több bordám megrepedt. Aludni még most két hét után sem nagyon tudok, mert feküdni nagyon kínkeserves.
    Hát nekem így kezdődött az új év, pedig amikor a régi és az új év váltja egymást, éjfélkor semmi mást nem kívántam csak egészséget az új esztendőben. De az égiek nem hallgattak meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te jó ég, ezt még olvasni is borzasztó volt! Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem lett "nagyobb" bajod, eshettél volna rosszabbul is, szerintem az égiek vigyáztak rád (ha nem is teljesen). Jobbulást kívánok neked! :)

      Törlés
    2. Köszönöm kedves szavaid és a jókívánságod, nagyon jólesik. Igazad van, valóban rosszabbul is járhattam volna. De majdcsak meggyógyulok, csak az a baj, hogy minden ilyen komolyabb ütés, zúzódás, repedés gyengíti az embert, és mindig érezni fogom.
      Meg aztán elegem is van nagyon ebből a rossz szériából ami mostanában ért. Arról van szó, hogy 2014. április 9-én pedig rablótámadás ért a házunk kapujától 20 méterre, már majdnem hazaértem. Hátulról rontott rám a támadóm és a meredek utcánkban az arcomba vágott és előrelökött. Elvesztettem az eszméletem, és csak arra eszméltem, - de ez is csak egy pillanatig tartott - hogy állok és egy fiatal nő törölget. Majd kijött a házunkból az egyik lakó, aki odaszaladt hozzám és hívta a férjemet. Arra még emlékszem, hogy kijött hozzám a férjem és, hogy hívják a mentőt, és megint semmire sem emlékszem, miközben álló helyzetben voltam. Nem hallottam, nem láttam a mentőket, bevittek a kórházba, mindenféle vizsgálat következett és kiderült, hogy eltörött az orrom, a bal arcüregemben egy haránt csont, a jobb csuklómnál a singcsont, és a bal tizes oldalbordám megrepedt. A kézfejem mindkettő csupa zúzódásos lett és a térdem is. Az arcom pillanatokon belül fekete véraláfutásos lett és mindkét szemem úgy bedagadt, hogy két napig a kórházban nem tudtam kinyitni csak ha felhúztam a szemhéjam. Egy hétig feküdtem bent, 6 hétig gipsz volt a kezemen és a levétele után pedig több mint egy hónapig gyógytorna, de még most sem működik tökéletesen a jobb kezem, nem tudom teljesen okölbe szorítani, és a bal homlokomon a szemöldököm fölött egy ujjbegynyi horpadás van. A férjem hívta a rendőrséget még a hordágyon feküdtem amikor kérdezgettek. A támadómat nem találták meg még a mai napig sem, mert nem tudtam személyleírást adni.
      Az anyagi károm is tetemes lett kb 250 ezer forint, ebből a két drága szemüvegem 106 ezer, 9,500 forint készpénz, piperedolgaim, bőr neszeszer kettő is, bőr kulcstartóm, az összes kulcsom, minden iratom, pénztárcám, stb. Kulcsot kellett cserélni a bejárati ajtónkon 21 ezer forint, 36 ezer forintunkba került a gyógytornára járás taxival, mert tömegközlekedés szóba sem jöhetett, azután az igazolványok csináltatása jött. Azóta sem vagyok képes kitenni a lábam az utcára csak a férjemmel vagy úgy, hogy lekísér a buszhoz aztán mobilon hívom, hogy hazafelé tartok és lejön elém a megállóba.
      Hát nem csoda, hogy ezek után nekem már nem hiányzott ez a mostani baleset, amiért persze nem hibás senki talán csak én, mert nem a lefelé tartó lépcső felső szélénél kellett volna nyomkodnom a felmosófát, mert így a fizika törvénye szerint csak előre bukhattam.

      Törlés
    3. Jézusom :( nagyon nagyon sajnálom, hogy ilyenen kellett keresztül menned, nem is tudom melyik a rosszabb, az anyagi veszteség vagy a lelki illetve fizikai trauma :( El is hiszem, hogy nem mersz egyedül kimozdulni, én sem tudnám ezt egyhamar kiheverni. És ilyenkor maradjon az ember pozitív... De most csak előre szabad tekinteni, s abban bízni, hogy ez az év sokkal jobb lesz, hiszen ezeknél, amiket leírtál, csak jobb lehet ;) Még egyszer jobbulást neked és vigyázz magadra!

      Törlés
    4. Lívia, lehet, hogy érdemes lenne egy pszichológust megkeresned, aki segít a traumatikus élmények feldolgozásában, mielőtt pánikbetegséged alakul ki. Hidd el, egy jól megválasztott szakember sokat tud javítani az életminőségeden, és a pozitív szemléletet is könnyebb visszaszerezni. Kitartás, legyen újra szép és egészséges életed! Anita

      Törlés
    5. Kedves Szilvi, és Anita köszönöm a biztató kedves szavaitokat, és a jókívánságokat. A pszichológust már ajánlották a Kormányhivatal Áldozatsegítő Osztályán is, ahol támogatást adnak kórházi zárójelentés felmutatása után jó pár hónap elteltével mindenkinek, akit ilyen vagy hasonló fizikai sérülés ér, tehát áldozattá válik. Nem vettem igénybe, mert azt gondoltam, hogy majd elmúlik amit érzek. Az idén áprilisban két éve lesz annak ami történt, de még mindig minden férfiben támadót látok. Amikor ott állok a férjemmel a buszmegállóban, és elmegy ott a járdán egy férfi, akkor azt mondom a férjemnek, hogy képtelen lennék itt állni egyedül, mert azt hinném, hogy rám támad. Nálunk nem forgalmas a buszmegálló, Budapesten, azon belül Budán lakom fenn a Rózsadombon, jó ha rajtunk kívül még valaki ott áll, vagy esetleg gyalog valaki elhalad a megállónál.

      Törlés
    6. Most kezdtem el a boldogságtervet Gretchen Rubin könyve alapján és az egyik elem, amit beépítettem a sajátomba, az a "Kérj segítséget!" volt. Néha muszáj segítséget kérni, hiszen bármennyire is gondoljuk/érezzük magunkat erősnek, nem mindig vagyunk képesek felépülni egy ilyen helyzetből. Sajnálom, ami veled történt, egyszer talán tudsz majd ismét bízni az emberekben ;)

      Törlés