Monday Chit Chat #2

Orbán Szilvi | január 18, 2016

Remélem mindenki sikeresen túl van a hét első munkanapján, és már otthon pihen :) Az én napom eléggé érdekes volt, megérkezett Via Ennél zöldebb nem lesz és Gretchen Rubin Boldogságterv című könyve, én pedig bele is fogtam Viáéba. Nagyon szuper könyv, ezt már a legelején kijelenthetem, pedig korábban nem hittem a "segíts magadon" típusú könyvekben. De Via könyve nem is kimondottam ilyen, én eleve csípem Via stílusát, nagyon közvetlen a könyvben is, egy élmény olvasni, úgy kell magam lefékezni, hogy ne siessek annyira előre vele. Ezt ugyanis nem lehet (nem is érdemes) nagyon gyorsan elolvasni, hanem alaposan meg kell rágni minden fejezetet, lelkiismeretesen megcsinálni a gyakorlatokat. Okés, most itt abba is hagyom, hiszen ez nem egy könyvajánló, hanem a Monday Chit Chat, de ha érdekel valakit, hogy mi a véleményem a könyvről és hogyan haladok majd vele, lehet róla poszt itt a blogon :) 


Ha nálam lenne a Bölcsek köve, akkor szívesen eléldegélnék hosszú-hosszú-hosszú éveken át, de csakis akkor, ha a szeretteim is velem lennének, hiszen nélkülük már semmi sem ugyanolyan. Kíváncsi vagyok, hogy hova fejlődhet - vagy épp meddig süllyedhet - még az emberiség, hogyan fejlődhet még a tudomány, milyen kütyük lesznek, mennyire halad majd az orvostudomány, s talán még a Marsra is eljuthatok :D Tudom egy kicsit elrugaszkodtam a valóságtól, de épp ez ennek a rovatnak a lényege, kommentben ti se fogjátok vissza magatokat ;) 

Most ti jöttök! :)

4 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon nehéz kérdés. Azt hiszem addig amíg még van célom az életben, vagy amíg még a családomnak szüksége van rám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó megközelítés, nekem ez eszembe sem jutott, pedig célokra mindig szükség van :)

      Törlés
  2. Én is ugyanúgy kíváncsi vagyok a jövőre. Szívesen lefagyasztanám magam mondjuk száz évig (persze mindenki mást is, akit kell). (: Legszívesebben mindenkit, aki fontos nekem azt nem hagyhatnám meghalni, hanem éljenek velem sokáig, és tudjuk meg mit rejt a jövő. Mondjuk én hiszek a lélek újjászületésében, hogy nem tudjuk mivé születhetünk újjá, vagy mik voltunk előző életünkben. Igaz, hogy erről a témáról nem szeretek nagyon gondolni, mert olyan rossz érzésem lesz, hogy lehet, hogy nincs igazam, s a föld alatt fogok lakni a halálom után.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem fagyasztatnám le magam, hiszen akkor lemaradnék a fejlődésről, s amikor felébrdnék, csak csodálkoznék, hogy mi micsoda :D
      Az újjászületés és reinkarnáció már egy kicsit komolyabb, spirituálisabb téma, egyszer biztos lesz egy másik Chit Chat alkalmával :)

      Törlés