The Body Shop haul

Orbán Szilvi | február 09, 2016

Tegye fel a kezét, akit n e m mozgatott meg a TBS téli nagy leárazása, megspékelve azzal, hogy a cukormázas alma kollekciót végleg kivonják a forgalomból? Nálam eljött az ideje, hogy elveszítsem a szüzességemet a TBS termékekkel kapcsolatban :) A karácsonyi kívánságlistámon szerepelt a nagy cukrozott almás díszdoboz, így mivel azt nem kaptam meg, megfordult a fejemben, hogy lecsapok rá, ha már egyszer szuper akcióban van. De minél többet gondolkodtam rajta és nézegettem a benne rejlő termékek listáját, úgy erősödött bennem a gondolat, hogy jobb, ha inkább külön-külön szerzem be a tartalmát, hiszen az egészet nem használnám ki 100%-osan, bőrradírt pl. egyáltalán nem használok, elpazarolni viszont nem szerettem volna. Így döntöttem csak a testvaj és a tusfürdő mellett, valamint a kosaramban landolt még egy másik megszűnő termék is, a barackos tusfürdő :)

Régebben volt egy olyan kijelentésem, hogy a TBS termékei mennyire túlárazottak, nem értettem egyszerűen, hogy mi ez a nagy hype körülöttük. Drágák is, ugyanúgy vannak bennük szulfátok - legalábbis bármelyik tusfürdőt néztem is meg Krémmánián, volt benne -, mégis mindenki odáig van ezekért a termékekért. Folyton azt emlegetik, hogy ár-érték arányban nagyon jók, állítólag sokkal jobban és tovább érződik a bőrön, mint más termékek.



Mivel már egy ideje használom őket, megpróbálom összefoglalni pár szóban a véleményemet róluk, s a bejegyzés végére talán az is kiderül, hogy sz e r i n t e m jogos-e ez a nagy felhajtás a TBS termékek körül (nyilván egy tusfürdőről és egy testvajról alkotott vélemény  nem fedi le az egész TBS termékskálát). Az almás tusfürdőt hugomnak ajándékoztam, csak a csoportképen szerepel ;)



A munkahelyemen nagyon száraz a levegő és ez biza a kezeimen is meglátszik, így a testvajat mindig magamnál hordom. Miután átöltöztem, egy kis mennyiséggel bekenem a kezem, az alkaromat és a könyökömet, így mennyei almás savanyúgumicukor illatfelhőben vonulhatok ki az öltözőből :D Mondanom sem kell, már megkaptam a kérdést, hogy kinek van ilyen gumicukor illata? :D
DE sajnos az illat nem tart örökké, 8 óra munka után már semmit sem lehet érezni a bőrömön, s ebben sajnos hasonlít az olcsóbb, drogériás testvajakra, így ebben a tekintetben nem éri meg szerintem ez a nagy hype vele kapcsolatban. Ám a hatása... na az igen! Olyan pihe-puhává varázsolja a rinocéroszbőrű könyökömet, hogy csak ámulok és bámulok. De hát nem ezt várjuk egy magasabb árkategórájú testvajtól? Hiszen ez lenne a lényege, az illat pedig csak ráadás. :)


Az állaga nagyon tetszik, lágy és krémes - tisztára, mintha egy desszertről írnék... :D -, egyáltalán nem nehéz kiimádkozni a tégelyből, hamar beszívódik. A színe nagyon szép halvány zöld (bár sajna ez a képen nem látszik), én egy kicsit sötétebbnek képzeltem el, de ez egyáltalán nem von le az értékéből :D Nagyon nehéz volt kibírni, hogy ne nyúljak bele azonnal, amikor megkaptam a csomagot, egyből bekapcsolt a blogger riasztó, miszerint először fotózni és csak utána nyúlkálni :D De amint letettem a gépet és végignéztem a képeket, azonnal kipróbáltam és az illatától a mennyekben éreztem magam. Olyan volt, mintha egy cukrozott, savanyúalmás gumicukorral teli üstben úszkálnék, s minden lelkifurka nélkül tömhetem magamba :D



Na és akkor itt van nekünk ez a barackos tusi is, aminek az illata szintén lenyűgöző (igaz nekem ez csak a harmadik, negyedik szimatolásra jön elő, elsőre nekem egy picit büdös volt, meg is ijedtem, hogy sikerült beleválasztanom...). Tényleg olyan, mintha akkor pucoltam volna meg és vágtam volna fel egy hatalmas, lédús barackot. Abban nem tudok véleményt nyilvánítani, hogy tényleg érződik-e rajta a borvidék, vagy hogy tényleg ilyen illata lehet egy borvidéken nevelkedett őszibaracknak, mindenesetre m e n n y e i az illata, az egész fürdőszobát - mondjuk a picike panelfürdőt nem is olyan nehéz - megtölti, ha ezt használom :) Csak olyankor nyúlok hozzá, amikor egy kis plusz lelki kényeztetésre vágyom, pl. a reggeles hetemen nagyon jól jött :)
Amin meglepődtem - bár a sok véleményt elolvasva, nem is tudom, hogy miért  -, hogy tényleg elég belőle egy kis mennyiség a fürdőpamacsomra, nagyon jól habzik, az egész testemre elég, nem kell közben pótolni (volt már szerencsém olyan tusfürdőhöz, amit nem győztem pótolni, hogy teljesen végigérjek magamon). Sajnos itt is itt van a DE, s ugyancsak az illat hosszantartóságával - illetve hosszan NEM tartóságával - kapcsolatban. Vagy az én bőröm ilyen béna és nem tartja meg az illatokat, vagy nem tudom, de reggelre már semmi nincs meg belőle, csak az emlékezetemben él, hogy előző este azzal fürödtem :/

Összességében elégedett vagyok velük, egyedül az illatok tartósságával van problémám, de tényleg lehet, hogy velem van a baj :D

Ti milyen TBS termékeket használtok? Lecsaptatok valamire a nagy leárazások alkalmával?

4 megjegyzés:

  1. Jelentem, én ellenálltam! 😃 viccet félretéve, én nem használok semmilyen kemikáliát a bőrömön. Elég problémás volt korábban, azóta kizárólag természetes anyagokat engedek be a háztartásomba, és láss csodát, szép lett a bőröm! 😊 azt gondolom, a TBS termékek sikere a marketingben rejlik: a csomagolás, az illat, a blogokon való folyamatos jelenlét, sajtótájékoztatók. Ha ezt elveszed belőlük, semmi nem marad. Márpedig egy bőrápolási terméknél egyik fenti dolog sem szükséges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is úgy gondolom, ahogy te, jó marketing és kész :) de néha olyan jó ilyen kilengéseket csinálni :D

      Törlés
  2. Nemrég lett nagyon érzékeny a bőröm, akkor kerestem sampont és bazsamot és a TBS-nél találtam. Nekem bejött, ettől nem viszket a fejbőröm, de illata hamar elillan ennek is (ami amúgy nem zavar). Mást még nem próbáltam, csak ezeket, de amit a testvajról írtál, az meggyőzött -kézkrémet is kerestem de nem találtam a régi kedvencemet a drogériában és amit helyette vettem nem igazán vált be sajnos pedig elég drága volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A samponjaikat még nem ismerem, de ami késik, nem múlik :) Csak jókat olvastam róluk, egyelőre az áruk az, ami visszatart, nem szívesen adok ki 1700-3000 Ft-ot, pláne, ha kell hozzá a kondícionáló is :) Bár a banánosról rengeteg jót olvastam, egyszer lehet kipróbálom :) Neked melyik vált be?

      Törlés