15 kérdésnyi Nyár ❂

Orbán Szilvi | július 03, 2016

Dorka YT csatornáján láttam ezt a TAG kérdéssort, s mivel már javában benne vagyunk a nyárban - s a kánikulában - úgy gondoltam, hogy én is kitöltöm. Decemberi gyerek vagyok, így a nyár nem tartozik a kedvenc évszakom közé, nagyon nem szeretem ezt a kánikulát (most nagyon jól jött ez a kis enyhülés). Meleg van itthon, meleg van a buszokon, meleg van a munkahelyen, az embert örökösen veri a víz... Na de nem szeretnék teljesen negatívan hozzáállni ehhez az évszakhoz, különféle praktikákkal kicsit elviselhetőbbé lehet tenni, s valahogy csak kibírjuk ezt a 2 hónapot még, ami hátra van, nem igaz? :) 
Ennyi elég is volt a felesleges dumából, következzenek az én válaszaim, ha valaki kedvet kapott hozzá, töltse ki, vagy akár itt kommentben is megválaszolhatja, nagyon szívesen olvasnám ;)

1. Óceán vagy medence?

A realista énem szerint medence, hiszen hamarabb lehet medencém, minthogy az óceán mellett telepedjek le. Strandolni nem szeretek, utálom, hogy sokan vannak, nem tudsz úgy végigmenni a parton, a parkban, hogy rá ne lépj valakire, a vízben rádugranak, neked mennek, egyszóval a hideg ráz, ha csak rágondolok. Én az otthoni, udvaron pancsolás híve vagyok, elnyújtózni a napernyő alatt, süttetni a bálna testemet egy gumimatracon a medencében, ahol még az a veszély sem fenyeget, hogy besodródok és a vizimentőknek kell kipecáznuk, vagy napozás közben nem hívják rám az állatvédőket, mert véletlenül kisodródtam a partra... :D

2. Vízparti nyaralás vagy erdő?

Egyértelműen erdő, a vízzel, strandolással való viszonyomat azt hiszem alaposan kiveséztem az előző kérdésben :D Ezt tükrözi az is, hogy az idei nyaralást is (sőt tavaly is a hegyekben voltunk a családdal) az erdőbe terveztük, mégpedig Szilvásváradra. Jobban csábít a hűs erdő, a friss levegő, mint heringet játszani a vízparton. 

3. Görögdinnye vagy eper?

Görögdinnye, minden mennyiségben :) Az epret szeretem, de nem tudok belőle akkora mennyiséget megenni, mint  a dinnyéből. Mellé természetesen ropogós kenyér dukál, én másképp nem tudom elképzelni ezt a tipikusan nyári csemegét. 

4. Bikini vagy egyrészes fürdőruha?

Esztétikai okokból egyrészes fürdőruha, ugyanis a hasam (és most már a derekam is) tele van műtéti hegekkel, amiket bár nem szégyellek, de nem szívesen teszem közszemlére (micsoda ellentmiondás, igaz?). Praktikusság szempontjából viszont bikini, hiszen az hamar megszárad, nem tapad az emberre a vizes, hideg anyag, én legalábbis mindig fáztam az egyrészes fürdőruhákban. Ha viszont elkezdenék úszni - na nem élsportolói szinten, hanem csak egészségügyi okok miatt -, akkor egy úszódressz mellett teszem le a voksomat, ott nem kell attól tartani, hogy valami kilóg, kibuggyan.

5. Kalap vagy napszemüveg?

Napszemüveg. Ugyanis valami eszméletlen hülye fejformával áldhatott meg a sors, egyszerűen nem találok olyan kalapot/baseball sapit, ami normálisan nézne ki rajtam, bár napszemüveget sem a legegyszerűbb, mint arra már rájöttem az évek során :D Persze tudom, hogy a legideálisabb a napszemüveg + kalap kombó, de nálam ez a kettő együtt nem működik sajna :/

6. Lehúzott ablakok vagy légkondi?

Nem sűrűn utazok autóval - azaz soha -, de ha már úgy hozza a sors, akkor lehúzott ablak, hogy a kezem ki tudjam lógatni :D A nagy huzatot viszont nem bírom, megfájdul a fejem. Vonaton sem szeretem a klímát, bár a gyorsvonaton nem lehet sűrűn légkondis kocsikkal találkozni... 

7. Önbarnító vagy naptej?

Még egyszer sem próbáltam önbarnítót használni, s szerintem ez a továbbiakban sem fog megváltozni, szóval adódik a válasz: naptej. Mostanában nagyon rákattantam, de szerintem ez az illatának is köszönhető, olyan jó, kellemes kókusz illat leng körbe ilyenkor :) 

8. Milyen lenne az álomnyaralásod?

Ha becsukom a szemem, egy trópusi szigetet látok magam előtt, gyönyörű, hófehér tengerparttal, pálmafákkal, színes napozóágyakkal, koktélokkal és napernyőkkel. A szél kellemesen lengedez, az árnyékban olvasom a kedvenc könyvemet, s ha úgy tartja kedvem, csobbanok a hullámok közt egyet, delfinekkel úszom, kavicsokat, kagylókat gyűjtök. Ahh, de jó is lenne :D

9. Mi a kedvenc nyári italod?

Nincs kifejezetten kedvenc, minden jöhet, ami nem (nagyon) édes, gyümölcsös és hideg. Kóla és más cukros undormány kizárva, nem is értem, hogy ebben a melegben hogy tudják meginni ezeket az emberek, nekem összeragad a szám tőle és csak szomjasabb leszek...  

10. Egy nyári napot inkább a szabadban töltenél, vagy a szobában sorozatokat nézve?

Ha a szabadban van árnyék és hűvösebb is van, mint a lakásban, akkor inkább odakinn. Vinném a laptopomat és egy hosszabbítót, s úgy nézném a kedvenc sorozataimat, vagy pedig olvasnék. 

11. Mi a legjópofább nyári emléked?

Legjópofább emlékem nincs, de legjobb nyári emlékből kettő is eszembe jutott. Az egyik 2012 nyara, amikor is megszületett a keresztfiam Levente, akkor 3 hetet voltam otthon, hogy segíteni tudjak mindenben, amiben kell. A másik emlék pedig a tavalyi nyárral kapcsolatos, amikor is a családdal közösen mentünk nyaralni Lillafüredre. Igaz akkor sem úsztam meg darázscsípés nélkül, de mivel nem vagyok rá allergiás, így csak egy kellemetlen élményként maradt meg bennem :)

12. Melyik a kedvenc nyári körömlakkod?

Igazándiból nem szoktam mostanában a körmeimet  lakkozni, nincs rá energiám :/ De, ha lakkoznám, akkor mindenképpen vidám, színes lakkokat választanék, mint pl. a Flormar Beauty Toys kollekciójából a Frog Prince, Golden Ball, Mermaid, és a Purr Cat :) 

13. Melyik a kedvenc nyári illatod?

Egyértelműen a naptejem illata, nekem ez egyenlő a nyárral :)

14. Melyik a kedvenc grill ételed?

A sajtos, baconnel körbetekert virsliből/kolbászból sokat meg tudnék enni, mellé még egy kis saslik, nyammi :D  

15. Milyen könyveket ajánlasz nyárra?

Magamból kiindulva Kordos Szabolcs könyveit (Luxushotel, Budapest; Taxisvilág, Hungary; Eszem-iszom, Hungary) szívesen ajánlom, könnyűek, szórakoztatóak, olvastatják magukat :) A nyaralásra magammal viszem a Turista from Hungary-t, őt direkt erre tartogattam (még meg sem rendeltem), s szerintem ki is végzem az egy hét alatt :) 

Nektek van kedvenc nyári emléketek? Mit szerettek a nyárban? Mit nem szerettek benne? Mentek valahová nyaralni?

6 megjegyzés:

  1. De jó volt olvasni a válaszaidat, a kedvencem a kertben hosszabbítós-laptopos köztes megoldás :-) Nem mondom biztosra, hogy videó formájában megválaszolom a kérdéseket, de ha úgy alakul, megpróbálok sort keríteni rá még a nyáron :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát kötelező kiegészítő a hosszabító, hiszen ha az ember belemerül a kedvenc sorozatába, nincs az az aksi, ami kibírja :D
      Bízom benne, hogy sikerül neked is megválaszolni ezeket a kérdéseket, még ha nem is mostanában :)

      Törlés
  2. Észre sem vettem, hogy elolvastam ezt a posztot, pedig általában úgy unom az ilyesmit (olvasni, írni nem :D), mint a fene. De mi, decemberi gyerekek fogjunk össze, és csináljunk úgy, mintha szeretnénk a nyarat! Habár hogy őszinte legyek én mindenre tudok panaszkodni, télen a telet utálom, nyáron a nyarat... :D Egyetlen dolog van, amit nem tudok sehogyse magamra szoktatni: a naptej. Tudom, hogy kellene, tudom, hogy hasznos, meg minden, de nem vagyok hajlandó minden egyes lakásból kilépés alkalmával magamra fenni valamit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor bóknak veszem, hogy észrevétlenül olvastad végig a bejegyzést ;) A télben én csak azt nem szeretem, hogy "évekig" tart, mire felöltözik és levetkőzik az ember, de ez csak elenyésző negatív dolog a sok pozitív mellett :D
      Nagyon sokáig én sem használtam naptejet, s ez sajnos meg is látszik a bőrőmön, biza eléggé öregszik :( Szerintem sokat számít (nálam legalábbis), ha a naptejnek isteni illata van, könnyen beszívódik és nem ragad. Ha egy ilyet találsz, szerintem te is boldogan építed majd be a napi rutinodba ;)

      Törlés
  3. Én augusztusi gyerek vagyok, de szintén utálom a kánikulát meg úgy általában nem vagyok nyárpárti. Azért ez kedvcsinálónak jó volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett :) Én vígan kiegyeznék 26-27 fokos hőmérséklettel, amellett már lehet strandolni, napozni, de nem olvad rá az emberre a ruha :)

      Törlés