VKP BLOGMAS | Karácsonyi kívánságlista

Orbán Szilvi | november 27, 2016


Advent első hétvégéjén a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} csapata is elkezdte a karácsonyra való hangolódást :) Egészen december 25-ig, hetente kétszer (vasárnap és szerdán) jelennek meg posztok karácsonyi és téli témában, így közösen hangolódhatunk rá a közelgő ünnepekre. Bízom benne, hogy ez a közös hangolódás még közelebb hoz bennünket, bloggereket és persze az olvasókat is, abban viszont biztos vagyok, hogy sok-sok érdekes, vicces és szívet melengető poszt fog születni, eddig még sosem csalódtam a csapatban ;)

Az első téma úgymond egy levél a Jézuskának/Télapónak, vagy egy finoman burkolt üzenet a rokonoknak, ismerősöknek, hogy mire is fáj a pici szívünk, mit szeretnénk, ha ott lenne a fa alatt. Természetesen nem az ajándékokról szól az ünnep, nem ezek az elsődleges dolgok, és remélem nem csak az én nevemben mondhatom ezt. 

De mivel ez az egész egy játék, most tekintsünk el attól, hogy mi mennyibe kerül, tegyük fel, hogy kimerülhetetlen bankkártyával rendelkezik mindenki, nyugodtan elszaladhat a fantázia, olyanok is felkerülhetnek a listára, amikre évek óta vágyunk, de drágálljuk, luxus lehet a számunkra, vagy egyáltalán olyan sokmindent szeretnénk, hogy egy havi fizetés sem lenne elég arra, hogy mindet megkaphassuk (esetemben pontosan ez áll fenn :D). Aztán ki tudja, az is lehet, hogy valaki a környezetünkből ihletet kap és ha eddig nagy bajban volt az ajándékkal kapcsolatban, már nem fog a sötétben tapogatózni ;)

Az én kívánságlistáimat 3 részre szedtem, hiszen nem fért volna fel egy montázsra, vagy ha mégis, nagyon zsúfolt lenne. Mivel idén nem készültem ajándékötletes posztokkal, így ezt a bejegyzést akár ennek is felfoghatjátok :)


Díszpárnából sosem elég, ha pedig még karácsonyi is, az csak hab a tortán. Imádom ezeket a nagy, puha, szőrős párnákat simogatni, de az fix, hogy nálunk azonnal tele menne fekete kutyaszőrrel, még akkor is, ha Beninek tilos az ágyra felmásznia :D A gyertyákat mindenki szereti, így én is előszeretettel égetem őket, főleg, hogy este már korán sötétedik, ezek a gyertyák pedig már a külsejükkel is feldobnák a lakást. Ha pedig kiürülnek, tárolónak is felhasználhatjuk őket. Mostanában nagyon rákattantam az ágyneműhuzatokra, szinte vadászom a legjobb mintákat, ha kidőlne már a szekrényből a sok garnitúra, akkor sem tudnék leállni velük. Mióta nem kávézok (a latték és a cappuccino nem számít) - főleg az utóbbi időben- egy kicsit megszaporodtak a teák itthon, attól félek, mikor szakad le a polc a súlyuk alatt. Egy ilyen teatartó dobozkában szépen, rendszerezve tárolhatnám őket, és még jól is mutat. Lehet, hogy ez is csak egy múló hóbort, de néha olyan jó lenne egy finom smoothie-t vinni munkába, vagy csak simán reggelire meginni egy nagy pohárral, egy ilyen géppel könnyen elkészíthetjük, s már egyből vihetjük is, nem kell átönteni semmibe sem. Régi vágyam még egy turmixgép is, amivel akár ki is válthatom a smoothie gépet, szerintem hasznos találmány és nem az ici-pici aprítómba kellene belegyömöszölni a dolgokat :D Mivel örökösen jéghidegek a lábaim, egy ilyen mamusz hozhat nekik felüdülést ebben a hidegben. A kutya mellett felejtős a fehér és más világos színek, de kékben, pirosban, szürkében szívesen elfogadnék egyet :) Szegény szennyestartónk már nagyon az utolsókat rúgja, s már egy ideje ezt néztem ki magamnak, biztos vagyok abban, hogy ez strapabíróbb, mint amink most van :D A Dolce Gusto kapszulák pedig mindig jól jönnek, a kedvenceimből mindig kell(ene), hogy legyen itthon. 

 
Na hát igen, azt hiszem túl sokminden került fel erre a listára is, s ahogy látjátok, jobbára a The Body Shop termékei közül választottam. Mióta kipróbáltam őket, csak még jobban vágyom arra, hogy minél többet a magaménak tudhassak. Mind a testvajak, mind a tusfürdők mennyei illatúak, ráadásul írtó cuki szettekben kaphatóak, hát kell ennél több? *.* Zoella termékeit még nem próbáltam, de a leányzót nagyon szeretem (egy ideje már a vlogmas videóival hangolódok a karácsonyra), s bár szinte az összes termékét jó lenne kipróbálni, most mégis csak ez a kettő került fel a listára. Egyszer otthon megszagoltam hugom parfümjét és egyből beleszerettem, annyira friss és üde illata van, egyáltalán nem erős, pont nekem való. A LUSH termékei is évek óta kívánságlistásak nálam, bele se merek gondolni, mi lenne, ha Győrben is nyílna üzletük... 


Így egyben látva a listát, igen meglepődtem, hogy mennyi könyvet szeretnék, pár éve még el sem tudtam volna képzelni, hogy könyvet kérjek karácsonyra. Mindig nagyon nehezen válogatok a könyvek között, nincs kifejezetten kedvenc stílus, amit kedvelek, a fülszöveg pedig mindig nagyon keveset mond a számomra. Nem mindig követem a trendeket sem, igaz most is található pár olyan könyv, ami az utóbbi évben igen felkapott volt. A Rosie projekt azért vált szimpatikussá, mert egy Asperger-szindrómás sikeres genetikusról szól, akinek személyisége nagyon emlékeztet Sherlockra, így biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog :D, már a fülszövegen is jót mulattam, szerintem a könyv is legalább ennyire szórakoztató lehet, valamint olyannyira megtetszett, hogy rögtön felkerül a folytatás is, a Rosie Update. Méhes György, Micsoda társaság c. könyve is régi motoros a könyves listámon, talán idén eljön az ő ideje is :) A lány a vonaton lassan már lerágott csontnak számít a könyvmolyok között, ám én még mindig nem tudtam elolvasni, így továbbra is helyet kapott a kívánságlistámon. Kepes András könyvét azóta szeretném elolvasni, mióta láttam DTK Elviszlek magammal c. videójában, akkor nagyon tetszett a vele történő beszélgetés, s szerintem a könyve is nagyon tanulságos lehet a számomra/számunkra. Marie Kondo-t nem kell bemutatnom senkinek sem szerintem, mostanában igen felkapott lett a könyve, több bloggert is megihletett már :) Igaz, hogy a segítsége nélkül is rengeteg lomtól szabadultunk már meg, de biztos vagyok benne, hogy lenne még miben fejlődni. Fördős Zé és Bernáth József könyve teljesen egyértelmű volt, hogy felkerülnek, a tavalyiak is nagyon bejöttek, A SÉFNEK köszönhetem a legjobb gofri receptet, Zének pedig a legomlósabb oldalast *.* Diane Keaton mellett imádom még Meryl Streep-et is, s most, hogy róla is megjelent egy könyv, hát azonnal tudtam, hogy nekem kelleni fog, nagyon tehetséges és gyönyörű színésznő még most is ♥ Cameron Diaz könyve még mindig itt van, mint kívánságlistás könyv, még mindig kíváncsi vagyok rá. Radnóti Miklós a kedvenc költőm, ez pedig egy képes könyv a házaspár közös életéről, rettentőem érdekel, hogy hogyan is élhettek. Erzsit, a macskát szintén sokatok ismeri, vagy ha nem, majd ebből a könyvből megismeritek ;) Ha tetszettek Magos Judit könyvei Deményről, a vizsláról és nem kimondottan csak kutyapártiak vagytok, ez a könyv is legalább annyira szórakoztató lehet (már amennyire a facebook posztjaiból kiderül) :D Akik már olvasnak engem egy ideje, azok előtt nem titok, hogy nagy rajongója vagyok Kordos Szabolcsnak, akinek idén jelent meg ötödik könyve, amiben ezúttal a magyarok repüléssel kapcsolatos szokásait, kalandjait tárja fel előttünk. 

Ezek lettek volna az én karácsonyi kívánságlistás termékei, a többiekét az alábbi linkeken tudjátok elolvasni:


Nektek mi szerepel a listátokon? Mit gondoltok az ajándékozásról? Használtok ezek közül valamit, esetleg vágytok valamire ti is belőlük?

4 megjegyzés:

  1. Pont ugyanilyen szennyes tartónk van, a tartósságáról, mint tároló funkciót ellátó eszköz nem tudok rosszat mondani, ellenben a teteje , amire rendkívül odafigyelek (ugyanis eléggé maximalista is vagyok) minden igyekezetem ellenére elkezdett bebarnulni.. mintha koszos lenne vagy nem tudom. Sosem dobjuk rá a ruhákat, szinte semmilyen dologgal nem érintkezik, azt kivéve, mint amikor leemelem, hogy betegyem vagy kivegyem a szennyest. Legközelebb én mindenképpen vagy más anyagú vagy más színű szennyes tartót választok.
    Az első hónapokban viszont nagyon szép..:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, ez szomorú hír, hogy bebarnul :( De egyszer mintha láttam valahol sötét színben is, nekem az is megfelelne :) Annyira tetszik ez a stílus, mindenképp ilyet vagy ehhez hasonlót képzeltem el, nem nyugszom addig, míg be nem szerzek egy ilyet :D

      Törlés
  2. Nem is tudtam, hogy ma ti is kívánságlistáztok, micsoda véletlen :)
    Nyáron elfüstölt a hőn szeretett teleshopos szmötyi mékerem, végül ilyen Russel Hobbs típusút vettem helyette és nagyon szeretem, szóval bátran ajánlom! :) Kis kulacsok vannak hozzá, szóval duplán praktikus. Ágyneműhuzat terén a Bon Prix-ről rendeltem annyira halálcuki karácsonyi szettet, majd megmutatom instán, ha felhúztam! Nagyon jó minőség, szóval onnan fogok még rendelni, és igen, hasonló problémákkal küzdök én is mint te sajnos :D
    A beauty szekciót én is írhattam volna akár és A Rosie projektet olvastam, bátran ajánlom mert nagyon aranyos történet szerethető szereplőkkel és humorral :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd, először azt hittem, hogy véletlenül korábban kitetted a posztot, elkezdtem benne keresni a blogmas jegyeit, de mivel nem találtam, kezdett gyanús lenni a dolog. Nem tudom miért, de még mindig olyan, mintha te is benne lennél a VKP-ban, de aztán leesett, hogy nem és jót nevettem a saját hülyeségemen, olyan viccesen jött ki :D
      Még nem is néztem a Bon Prixen ilyen dolgokat, de köszi az ötletet, s alig várom, hogy megmutasd a tiédet! *.*
      Sejtettem, hogy jónak ígérkezik a könyv, eggyel több ok akkor, hogy elolvassam ;)

      Törlés