Havi web kedvencek | 2017 - Január

Orbán Szilvi | január 30, 2017

Fél éve volt utoljára havi web kedvencek itt a blogon, úgyhogy itt az ideje, hogy újra életre hívjam ezt a rovatot. Mindig kíváncsian olvasom más bloggerek ilyen típusú bejegyzéseit, miközben elgondolkozok, hogy mennyi érdekes és értékes bejegyzést megmutathattam volna nektek is. Ez amolyan három legyet egy csapásra dolog, mert
1. minden bloggernek jól esik, ha megemlítik, elismerik az írását, stb.
2. így magamnak is sok cikket elmenthetek a későbbi időkre, nem kell könyvjelzők tucatjait használnom
3. hátha ti is találtok új kedvenceket közöttük.

Most kivételesen nem csak bejegyzéseket hoztam, hanem kis videókat is, amik általában a Facebookon jöttek velem szembe és egyből a kedvenceim lettek :)

Live your life inspired - Részletes blogposzt tervező és checklist


Bea blogjára a kedvenc blogos csoportomban akadtam, s egyből ott is ragadtam egy időre, illetve azóta is rendszeres olvasója vagyok. Mielőtt blogolni kezdett Instagramon fejezte ki önmagát (érdemes követnetek itt is, csodás képeket készít), két éve pedig már szavakban is megosztja a gondolatait a nagyközönséggel.
Ezt a bejegyzését azért szerettem,  mert ő sem tud könnyen és gyorsan blogposztokat írni, ő is szinte pontról-pontra megtervezi őket, ahogyan én, így készített egy szuper tervezőt, amiben még azt is megfogalmazhatjuk, hogy mi a célunk a bejegyzésünkkel, mik a teendőnk vele kapcsolatban.

Blackbird - Kreatív kalauz: útmutató a szenvedélyed megtalálásához


Veroni blogja szintén újdonság számomra, és szintén a csoportnak köszönhetően találtam rá! :) Már a bejegyzés címe megragadta a figyelmemet, így hát elolvastam és egyáltalán nem bántam meg, szuper írás. Szerinte két csoport van: vannak, akik (még) nem tudják, hogy mi a szenvedélyük és vannak azok, akinek több szenvedélyük is van. Engem rengeteg minden érdekel, sokmindenbe belefogok, de eddig még egyikre sem tudtam volna azt mondani, hogy igen, ez az én szenvedélyem, ezt akarom csinálni, és az igazság az, hogy egyikben sem tudtam eddig kiemelkedő sikereket elérni. Veroni szerint ez azonban nem gyengeség, hanem erősség, és csak az időbeosztáson kellene javítanom, hogy mindegyikben megfelelően ki tudjak bontakozni :) A posztban többféle módszert felsorakoztat, amik segítségével mindenki megtalálhatja a maga szenvedélyét.

Daily Dorotthy - 7 dolog, amiben szeretnék tudatosabb lenni 2017-ben


Dórit nem kell bemutatni szerintem, már számtalanszor került megemlítésre a blogon, még mindig nagyon inspiráló személyiségnek tartom, mindig alig várom, hogy új bejegyzés kerüljön fel a blogjára :)  Ahogy ezt a bejegyését olvastam, azt vettem észre, hogy elég sok pontnál lelkesen bólogatok, ezek szerint vannak olyan dolgok, amikben nekem sem ártana egy kicsit tudatosabbnak lennem pl. a nassolás, a felhalmozott termékek elhasználása (a fürdőkád széléről már szépen fogyatkoznak a felhalmozott tus-, és habfürdők).

Noemi Mounier - Tároló elválasztókkal


Noémi is szeret a Pepcóban nézelődni (máris nagyon szimpatikus :D), és ott talált rá ezekre a kis kozmetikai tároló dobozokra. Érzem, hogy a Bullet Journaling egyre jobban magába szippant, így biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb (inkább előbb) szükségem lesz egy ilyen kis tárolóra, amiben majd a matricákat, papírokat, kiegészítő eszközöket tárolhatom. Nem mellesleg a KonMari módszerbe is tökéletesen beleillik, hiszen így egy helyen tárolhatjuk az egyforma - vagy legalábbis hasonló - küldetést teljesítő eszközeinket.

365tletszikra - Térképezd fel 3 lépésben a boldogságtörténeted 30 perc alatt


Ki ne lenne kíváncsi a saját boldogságtörténetére? Ez egyben egy érdekes kis utazás lenne a múltba, hiszen egészen a gyerekkori emlékekig kellene visszanyúlni, s ennek a 3 lépésnek köszönhetően 30 perc alatt megnézhetjük, hogy melyek azok az emlékek, amik boldogságot vagy szomorúságot hoztak az életünkbe. A "boldog és szomorú" kérdések megválszolásával pedig egy kicsit hozzásegít bennünket ahhoz, hogy egy kicsit tudatosabban éljük meg ezt az évet. Szerintem ezt beillesztem majd a BuJoba is, érdekes kis utazás lesz, abban biztos vagyok :)

Kittenish - 6 dolog, amit tehetsz, ha túl sok volt a hideg és a sötét


Zsófi bejegyését már korábban elmentettem, mintha éreztem volna, hogy ez egyszer még jól jöhet. És milyen jól tettem, ugyanis pont a hétvégén estem át egy ilyen állapoton, egyszerűen semmi nem volt jó, rossz kedvem volt, csak nyűglődtem, legszívesebben csak aludtam volna. Pedig előtte annyi tervem volt, de semmi sem valósult meg emiatt a rossz kedv miatt. Ám ma éjszakás vagyok, újra elővettem ezt a posztot, és most teljesen más szemmel látom a világot :)

Videó kedvencek



Nektek milyen kedvenceitek voltak ebben a hónapban?

6 megjegyzés:

  1. Köszi itt is még egyszer, Szilvi! Megtisztelő itt lenni a blogodon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nincs mit, ha valami jó, akkor az jó és itt a helye a kedvencek között! ;)

      Törlés
  2. Köszi! :) Csak annyit jegyzek meg, hogy 365letszikra :*

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm az említést, kicsit meg is vagyok hatva, hogy ennyi kedveste írtál rólam :)) Szuper a többi poszt is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj hát nagyon szívesen! :) Van egy olyan érzésem, hogy sokszor fog a blogod még szerepelni a kedvencek között ;) :)

      Törlés