Kedvenc hasznos alkalmazások

Orbán Szilvi | június 13, 2017

2 éve már volt egy ilyen poszt - akkor a VKP keretein belül -, azóta lecseréltem a telefont is és a megnövekedett memóriának hála, kicsivel több hasznos és kedvenc alkalmazásra sikerült szert tennem :) 

A mai világban már szinte elképzelhetetlen, hogy ne használjuk az okostelefonunkat, de még mindig nagyon sokan vannak, akik nem használják ki a telefonban rejlő lehetőségeket. Sógornőm az egyik telefonszolgáltatónál dolgozik és ő mesélte, hogy amikor bemennek az emberek telefont venni hozzájuk, a két legfontosabb preferencia a Facebook és a Viber. Ez a kettő legyen rajta, a többi nem számít, úgysem használják másra... Pedig mennyi, mennyi lehetőség rejlik egy ilyen kis kütyüben :) 

Ebben a bejegyzésben olyan hasznos alkalmazásokat mutatok be, amik nélkül már nem is tudnék meglenni - na jó, ez erős túlzás volt -, amik megkönnyítik a mindennapokat, kommentben pedig ti is megírhatjátok, hogy ti miket használtok ;)

FLO



Ez egy nagyon egyszerű kis app, amiben a menstruációs ciklusunkat tudjuk nyomon követni. Megmondom őszintén, engem a design fogott meg, és még az sem baj, hogy angol :D Kiszámolja, hogy mikor kell megjönnie, sőt még az ovuláció napját is megtudhatjuk, így egy kis segítséget nyújt annak, aki épp baba projektben van ;) vezethetjük a tüneteket, mennyire erős a vérzés, fáj-e a has, feszül-e a mell, stb. sőt, ha tervezzük a babát, akkor azt is vezethetjük, hogy mikor bújtunk össze életünk szerelmével, így ezt is figyelembe veszi a következő menzesz alkalmával, hogy ha késik, akkor bizony akár egy baba is lehet :) 

SIMPLE



Ezt az alkalmazást már élőben is bevetettem, azóta imádom :) Ezen keresztül vásárolhatunk mozijegyet, autópálya matricát, de még kaját is rendelhetünk. Én mozijegyet vettem rajta, kaptam egy QR kódot, amit a jegykezelő beolvasott és kész is voltunk. Semmi papír, semmi szemét, bár néha sajnálom, mert szeretem a mozijegyeket eltenni emlékbe... :D 

NIGHT OWL (SCREEN DIMMER)



Ahogy a neve is mutatja, ez inkább az éjjeli baglyoknak jó, ezzel ugyanis jelentősen lecsökkenthetjük a mobilunk kijelzőjének fényerejét, így nem ég ki a szemünk a sötétben és másokat sem zavarunk. Minden mobilban szabályozható a fényerő, de ezzel a cuki bagollyal sokkal lejjebb is csavarhatjuk, beállíthatjuk, hogy pl. este 9-kor automatikusan vegye lejjebb, majd reggel 7-kor állítsa vissza a fényerőt.

OTP SMARTBANK



Én a banki ügyeket, utalásokat már csak így intézem, hiszen ha van mobilnet, bárhol tudok utalni, telefont feltölteni, stb. 

OUT OF MILK



Ebben az alkalmazásban vezethetjük a kamra, a hűtő, de akár a fagyasztó tartalmát is, nyomon követhetjük, hogy mi fogyott el, írhatunk benne bevásárlólistát, de akkár teendő listát is. Sok hasonló appot kipróbáltam  már, de mindig hozzá tértem vissza. A bevásárlólistánál megadhatjuk a mennyiséget, az árat, így lesz egy képünk arról, hogy kb. mekkora lesz a vásárlás összege, persze csak ha nem esik még be ez+az a kosárba :)

MADÁRHATÁROZÓ



Ez nem tudom, hogy másnak mennyire hasznos, nekem mindenképp :D Sokszor voltam úgy, hogy láttam egy kis madarat és nagyon érdekelt, hogy vajon miféle lehet. A neten nehéz így rákeresni, de ez az alkalmazás sokat segít. Csak megadjuk, hogy pl. énekesmadár, kiválasztjuk a jellemző színeket (fekete), hogy hol, milyen közegben (pl. település) láttuk és már ki is adja a lehetséges találatokat, én egy fekete rigót láttam. Még a hangjukat is meg lehet hallgatni és hasznos információkat is megtudhatunk az adott madárról. Létezik még hüllő és kétéltű határozó is, de mivel őket egyáltalán nem szívlelem, így érthető, hogy nem töltöttem le :D 

Az összes alkalmazás letölthető Androidra és IOS-re is. 

Nektek milyen kedvenceitek vannak? Ezek közül ismeritek és használjátok valamelyiket?

4 megjegyzés:

  1. Szia,szép napot!
    Nagyon szépen köszönöm ezt a posztot.Nagyon hasznosnak találtam.Letöltöttem gyorsan a Flo-t,Simple-t és a Night owl-t.
    Az előző posztodat is elolvastam ebben a témában,tetszett.

    Köszönöm, mégegyszer:
    Júlia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznos volt, köszönöm, hogy elolvastad és elmondtad a véleményedet :*

      Törlés
  2. Szia Szilvi :-) Nagyon inspiráló volt a bejegyzésed. Az Out of Milk alkalmazást tuti le fogom tölteni. :-)

    Erika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki :) Jó kis alkalmazás, sokoldalú és könnyű használni, bízom benne, hogy neked is beválik majd :)

      Törlés