Apró és betartható fogadalmaim 2018-ra

Orbán Szilvi | december 31, 2017

Idén nem terveztem semmilyen évösszegző bejegyzést írni, sőt most valahogy nem mozgat meg az sem, hogy az év utolsó napja van, holnap pedig már egy teljesen új év veszi kezdetét. Számomra most ez is egy ugyanolyan nap, mint a többi, pedig odakinn már javában zajlik az ünneplés, szünet nélkül durrognak a petárdák (hiába tilos), szebbnél szebb tüzijátékokban gyönyörküdhetünk anélkül, hogy kilépnénk a lakásból. 

Sosem voltam nagy bulizós, de sokszor töltöttük a szilvesztert a belvárosban az utcán, a tömeggel ünnepelve, most viszont sokkal jobb itthon, plédbe burkolózva, szerencsemalacokat és csokis parányt felváltva nassolva tölteni 2017 utolsó estéjét, éjszakáját, úgy látszik öregszem... 

Ebben a nagy nyugiban összeszedtem azokat a fogadalmakat, amiket szeretnék majd betartani  2018-ban, de az sem baj, ha állandó szokássá alakulnak át :) Év végén pedig majd ismét előveszem és megnézem, miket sikerült betartanom... 

1. TÖBBET BESZÉLGETNI A CSALÁDTAGOKKAL - bár igyekszünk hetente, kéthetente beszélni, mégis úgy érzem, hogy nagyobb figyelmet kellene a családra fordítani, kiváltképp a nagyijaimra. 

2. TÖBB OFFLINE NAPOT TARTANI - hiába próbálom minimálisra csökkenteni a social médiában eltöltött időt, mégsem telik el úgy nap, hogy ne pislantanék a mobilomra, hátha történt valami érdekes. 

3. LEGALÁBB EGY ROSSZ SZOKÁSTÓL MEGSZABADULNI - a halogatás a legnagyobb mumusom, így tőle kellene a leginkább búcsút intenem. Képes vagyok bizonyos dolgokat napokig halogatni, még az olyanokat is, amiknek az elvégzése csak kb. 5 percet venne igénybe. 

4. TUDATOSAN VÁSÁROLNI - mindig megfogadom, hogy csakis olyan dolgokat vásárolok, amikre valóban szükségem van, mégis egy-egy bevásárlás alkalmával mindig bepottyan olyan is a kosárba, ami nélkül vígan eléldegélnék. 

5. ELFELEJTENI AZ EVÉS KÖZBENI OLVASÁST - hát, vagy legalábbis leredukálni. Valamit mindig olvasnom kelle, legyen az egy újság (vagy akár a margarinos doboz), de a mobilt is előszeretettel böngészem ahelyett, hogy az étkezésre figyelnék vagy Ő-vel beszélgetnék...

6. HETENTE ÁTTÖRÖLGETNI A MOBILT ÉS A LAPTOPOT - sajnos erre egyáltalán nem szoktam odafigyelni, pedig rengeteg szennyeződés és baci megtapad ezeken a kütyükön, többször kellene megtakarítanom őket. 

7. LEFEKVÉS ELŐTT MÁR NEM MOBILOZNI - ezt már többször megfogadtam, mégis sokszor addig szörfözök a neten, amíg le nem ragadnak a szemeim, sőt előfordult már olyan is, hogy bealudtam és az arcomra esett a mobil... De ha elalvás előtt száműzöm a telefont a közelemből, könnyebben ráhangolódhatok az alvásra és így jobban kipihenhetem magam.

Ti is szoktatok fogadalmakat tenni ilyenkor? Betartjátok őket? Miket szoktatok megfogadni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése