Dekorációk az ünnepi asztalra

Orbán Szilvi | december 12, 2012
Karácsonykor nemcsak a lakás és az emberek öltöznek ünnepi díszbe, hanem a vacsora/ebéd (minden családban más), a nagy lakmározás színtere is, azaz az asztal :) Igaz találkoztam olyan családokkal is, ahol egyáltalán nem szokás se a közös ebéd, se a közös vacsora, mindenki ölébe kap egy tálcát, felpakolja minden jóval és leül tévézni vagy számítógépezni.
Szerencsére nálunk nem ez a szokás, kicsi korunk óta összegyűlik a szűk család és közös asztalnál esszük degeszre magunkat :) Ilyenkor az asztal is karácsonyi hangulatban pompázik (persze nem kell giccsre gondolni, csak szépen, finoman, visszafogottan).

Nem tudom, hogy nálatok mi a szokás, de hoztam pár dekorációs ötletet, hátha valakinek fejtörést okoz :)




Nekem leginkább a piros-fehér kombinációk tetszenek, nagyon szeretem a skandináv stílust :) 
Nektek melyik tetszik? Van már elképzelésetek az asztali dekorációról? 

Képek természetesen a Pinterestről :))

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól összeválogattad őket. Nálunk az arany szín a domináns ilyenkor, az évek alatt sok-sok aranydíszt és karácsonyi kiegészítőt halmoztam fel. Ezt kombinálom más színekkel: piros, zöld, bordó, lila, natúr. De most arany-narancs-barna párosítás lesz, és a Te képeiden is több helyen megjelenik az arany. Ez egy trendi szín ilyenkor, hát aranyozzuk be ezeket a szép napokat!
    Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk az arany és a piros dominál, de már nagyon szeretnék más színű díszeket is beszerezni, de sajna ez most idén sem fog menni :( Na de majd jövőre :)
      Örülök, hogy tetszett a válogatás :)

      Törlés