Házi jégoldó autósoknak

Orbán Szilvi | december 05, 2012
Megjegyzés: ezt nem próbáltam még, mert nincs autónk, de ha valaki kipróbálta, megírná nekem, hogy bevált-e? Köszönöm! :) 

Most, hogy jön a fagy és a hó (legalábbis Győrbe még csak jön, mert eddig egy centi sem esett), az éjszaka alatt bejegesednek a szélvédők és az ajtózárak, reggel pedig lehet azzal kezdeni a napot, hogy levakargassuk. Persze lehet kapni ezek ellen a boltokban különböző csodaszereket, amik vagy használnak vagy nem.
A neten találtam egy házi praktikát ezen szerek helyettesítésére, olyan hozzávalókkal, amik minden háztartásban előfordulnak.

Nincs másra szükségünk, mint:
1 spriccnis flakon
1/4-ed rész víz
3/4-ed rész ecet (20%-os)

Ezeket a flakonba öntjük és mielőtt este magára hagynánk az autót, fújjuk be vele a szélvédőket. Ha minden jól megy, reggelre egy darab jég nem lesz rajta, s a jégkaparóra sem lesz szükségünk :)


5 megjegyzés:

  1. Nah ezt ma kipróbálom ha nem felejtem el :D :P
    MSE - from fly lady :P

    VálaszTörlés
  2. kipróbáltam és működik :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj de jó, hogy működik! :D Egy autós ismerősöm sem merte bevállalni, mert nehogy az ecet kárt tegyen a karosszériában. De ha nincs semmi gond, akkor az tök jó :))

    VálaszTörlés
  4. Az ecettel akar kocsit is lehet mosni - autosampon helyett. kornyezetbarat, es nem bantja a fenyezest sem... ha a kertben mosomm a kocsim, mindig ecetet hasznalok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy megosztottad a tapasztalatod, sokan nem mertnek ecethez nyúlni, ha kocsiról van szó :)

      Törlés