A nagy esküvő téma #8 - Dekoráció (1. rész)

Orbán Szilvi | június 10, 2013
A dekorációs témakört több részre bontottam, külön fogok ötletet hozni az asztalszámokra, külön az ültetőkártyákra, és külön a dekorációra. Annyi lehetőség van, hogy egy bejegyzésben ezt túl sok lett volna megmutatni. Ezekben a válogatásokban benne vannak a kedvenceim is, de azt nem szeretném elárulni, hogy mi miket valósítunk majd meg belőle, hagy legyen majd a vendégeknek meglepetés :) (Igaz, még az időpont sincs meg, addigra lehet el is felejtik...)

Szóval akkor először essen szó az asztalszámokról. Bármekkora lagzit is szeretnénk rendezni, az asztalokat mindenképp meg kell jelölni, hogy a násznép megtalálja a saját helyét az asztalok rengetegében (kivéve persze ha szolíd és kis lagzit szeretnénk, vagy csak arra van pénzünk és nincs szükség efféle azonosításra). Én szeretnék majd asztalszámokat az asztalokra, még akkor is, ha csak kb. 80-an lennénk :) Mivel nem feltétlenül kell egy sima papírra és rajta egy számra gondolni, ezért akár még fel is dobhatja az asztalt egy helyes kis dísz. :)

Én ezeket találtam aranyosnak, illetve ötletesnek, szerintetek nekem melyik a kedvencem? :P :)


Ha az ifjú pár imád olvasni (ne adj Isten könyvtárosok, mert ilyen is van), akár ilyen tematikájú is lehet a lagzi, az asztalszámokat pedig jelölhetik a kedvenc könyveik. Esetleg még azt is el tudom képzelni, hogy saját kézzel gyártani egy kis könyvecskét és azt kitenni számnak, s az asztalnál ülők írhatnak bele kis üzeneteket a párnak :)

Ezt akár saját kezűleg is elkészíthetjük, alapnak nem feltétlenül kell ugyanilyet választani (aki kitalálja, hogy mi ez, írja meg nekem :)). A lényeg a fényképtartó csipeszen van, amivel akár egy ilyen szívet, akár más formát is választhatunk.

 

Ezt is el lehet otthon készíteni, remek alternatívája a konzervdobozok újrahasznosításának. Bármilyen színű papírt választhatunk, a lényeg, hogy passzoljon a lagzi tematikájához, stílusához. Mivel magyarok vagyunk, egy kicsit talán sok lenne mondjuk a  12-t konzervdobozból kirakni, talán célszerűbb, ha inkább számot írunk/ragasztunk a dobozra :)

 

Akik szeretik a Scrabble-t (mint pl. mi is), nyugodtan gondolkozhatnak ilyen tematikában is, amihez remekül illik ez a számozás :) 

 

Érdemes szétnézni nagymama-nagypapa padlásán, hátha vannak szép formájú, régies boros/pálinkás üvegek, amikre szép betűtípussal szép számokat ragaszthatunk. Ezt a megoldást én főként szabadtéri esküvőn tudnám elképzelni, mert nekem egy piknik jut róla eszembe, azt meg nem lehet teremben rendezni :) 

 

Egy régi, antik stílusú képkeret is csodás dísze lehet az asztalnak, antik hatású papírlapra nyomtatott számozással. 

Nektek melyik tetszik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése