Pinterest Péntek #16 - Facebookról 1. rész

Orbán Szilvi | június 14, 2013
Akik követnek a Facebook-on, ők már láthatták a képeket, azonban nem szeretném, ha azok is lemaradnának, akik nem lájkolták a blog Facebook oldalát. :)

 

Mindig is szerettem volna valami megoldást találni a wc papír tárolására. Egy otthonról kapott csomag dobozában tárolom őket egyelőre, a beépített szekrényben, az ágyneműk mellett. Mindig Zewa-t veszünk, abból is a kamillásat, így mindig isteni illat van a szekrényben :)) Két legyet egy csapásra, hiszen nincsen szem előtt, szépen el vannak rendezve a dobozban, és még az ágyneműk is illatosak maradnak :)) Régebben egyébként csak be volt téve az eredeti csomagolásában, de ahogy fogyott, úgy gurultak össze-vissza a szekrényben, volt, hogy rám borult az összes, amikor kinyitottam a szekrényt. 
Ez a megoldás pedig egyszerre vicces, ötletes és hasznos :)) 


 

Még kicsik voltunk hugommal, amikor apa hazahozta az első videólejátszónkat. Anno még a piacon lehetett kapni filmeket, meséket, az első kazettákat ott vették apuék. Emlékszem hugom a Hamupipőkét kapta én meg a Csizmás kandúrt, de annak olyan rossz volt a minősége, hogy vissza kellett vinni, helyette pedig megkaptam a 101 kiskutyát (mármint videokazettán). Utána már lettek ilyen műanyag dobozos kazettáink is, amik még most is megvannak (valahol).
Ha esetleg csak a helyet foglalja otthon - mert már nem jó a szalag, vagy már egyáltalán nincs szükségünk rá - felhasználhatjuk képtartónak, amiben még apró dolgokat is tudunk tárolni. Csak kiszedjük az eredeti papírt a fólia alól, s egy megfelelő méretű képet teszünk be a helyére, majd felrögzítjük a falra.
 
 

Aki muffin mániás, és imádja sütni is őket, biztos találkozott már azzal a problémával, hogy a papíroknak nehéz megfelelő helyet találni. Lehetőleg szem előtt is legyenek, de ne gyűrődjenek, ne nyomódjanak össze. Nekik találtam ezt az ötletet, miszerint befőttes üvegekbe gyűjthetjük össze őket, s ha emellett még szép, színes papírjaink is vannak, akkor még a konyhánk díszei is lehetnek :))

 

Ismét egy trükk, a muffin papírral kapcsolatban. Itt a nyár, lehet  a szabadban bulit, pikniket tartani. Ám rovar-és bogár "barátaink" is így gondolkodnak, s előszeretettel kóstolgatják meg szabadon hagyott italainkat. Ezt megakadályozhatjuk, ha egy muffin papírt átlyukasztunk, átdugjuk rajta a szívószálat és így tesszük a poharunkra, megakadályozva ezzel, hogy a szárnyasjószágok a finom koktélunkban, vagy üdítőnkben lubickoljanak. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése