Pinterest Péntek #19 - Könyvespolcok

Orbán Szilvi | július 05, 2013
Mióta az eszemet tudom, rengeteg könyvünk volt otthon, apa szinte falta a könyveket. Valami miatt én nem örököltem ezt a fanatizmust, ez inkább a húgomnak jutott. A rend szempontjából mindig hatalmas fejtörést jelentett annak a sok könyvnek a tárolása, sajna több a padláson kötött ki. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy sok olyan olvassa a blogot, aki imád olvasni, imádja a könyveket :) Bár a mai modern világban egyre több rajongója van a Kindle-nek, vagy más egyéb e-book olvasóknak. De aki szereti a könyvet taperolni, szagolgatni, nézegetni (én ezek közé tartozom), annak tuti rengeteg könyve van otthon. De vajon van is hol tárolni?
A mostani PP keretében különféle könyvespolc ötletet hoztam, vannak köztük praktikusak, klasszikusak, de akad egy-két vicces is :)

 

1. Most őszintén, eszébe jutna bárkinek is, hogy egy zongora tetejét könyvespolcnak használja?
Nekem nem lenne szívem szétszedni szegény zongorát, még akkor sem, ha úgy sokkal nagyobb hasznát venném, mint hangszerként, én ugyanis zenei analfabéta vagyok, de talán a Boci, boci tarkát le tudom rajta pötyögni :)
2. Ehhez nincs mit hozzáfűznöm, úgy zseniális, ahogy van :) Szép dísze lehet a nappalinak, de a hálószobában is el tudnám képzelni az ágy fölött.
3. Ha nem tudunk mit kezdeni nagyanyáinktól megörökölt régi képkereteinkkel (de persze vidámabb keretekkel is működik), keretezzünk be egy kisebb ládácskát (de párunkkal gyártathatunk is, nem kell hozzá más, csak pár léc, szög és kalapács, de akár össze is ragaszthatjuk), s tetszőleges kompozícióban helyezzük el őket a falon :) 
4. Ez is egy módja a lépcsők holt terének kihasználására. Csak be kell polcozni a fokok alatti területet, lehetőleg a lépcső színével azonos színt használva, hogy ne üssön el annyira. 
5. Ha sok olyan könyvünk van, amit nem szeretnénk közszemlére tenni, vagy már csak ott van hely, az ágy alatti fiókot is felhasználhatjuk erre a célra, bár ez nem igazán minősül könyvespolcnak, de tárolási ötletnek megfelel :)
6. Pacman-t könyvespolcnak :)) 
7. Gyerekszobába tökéletes megoldás ez a fa alakú polc, ha mellékelünk mellé egy kis létrát is, az olyan, mintha almát szüretelnének a csemetéink :) 
8. Nekem ez azért tetszik, mert nem egyenes, imádom a görbe, ferde, szabálytalan dolgokat.
9. Ez annyira, de annyira cuki, nemcsak gyerekszobába illik, hanem még akár a mi lakásunkba is el tudnám képzelni. 
10. Kis, különálló lapokból könnyen kialakítható ez a virág (legalábbis szerintem az) alakú polcrendszer, ami a nappali középpontja lehet :)
11. Érdekes ez a megoldás is, bár ha magyarul szeretnénk ezt kirakni, igencsak nagy falra lenne szükségünk :) 
12. Egy tetőtéri szoba remek dísze lehet ez a polcrendszer, ami szépen körülöleli az ajtót, helyet adva kedvenc olvasmányainknak, meghagyva ezzel a helyet a szoba többi falán. 
13. Ismét egy lépcsős megoldás, kihasználva a lépcső melletti holt teret, amit amúgy is csak egy korlát töltene ki. 
14. Ez a polc a kis méretű helyiségekben jelenthet megoldást, bárhol elfér, a lapokat mi szabályozhatjuk, hogy mekkora legyen a köztük levő távolság. 

Ki szeret olvasni? Mennyi könyvetek van? Hogy tároljátok őket? Könyv vagy e-book?

1 megjegyzés:

  1. Szia, díjat kaptál tőlem, részletek itt:

    http://nyuszilak.blogspot.hu/2013/07/dijat-kapni-jo-es-adni-is.html

    Üdv: Csilla

    VálaszTörlés