20 napos lomtalanítási kihívás 4. nap - Konyhaszekrény

Orbán Szilvi | augusztus 24, 2013
Először is üdvözlök minden kedves új olvasót, aki a fórumról jött és csatlakozott a kihíváshoz :) Nagyon jó olvasni az eddig elért sikereket, nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább! Továbbra is szívesen veszem a beszámolókat, sikerélményeket, de ha van egy kis kudarc, azt se tartsátok magatokban, hátha ki tudunk valamit találni közösen ;) Vanda már töltött fel képet is a gyönyörűen rendbe tett hűtőjéről, ha gondoljátok, csatlakozhattok hozzá :)

A 4. nap a konyhaszekrényről és annak minden elrejtett zugáról szólt. Akik követnek FB-n, azok reggel elolvashatták a feladatokat, de aki lemaradt, vagy még nem nyomott "Tetszik"-et az oldalra, annak most itt van az a pár tennivaló, utána pedig jön az előtte-utána állapot az én szekrényemről :)

1. Ami törött, csorba dobd ki. Lomtalanítunk, ezért bármennyire is a szívedhez nőtt, itt az ideje, hogy megszabadulj tőle, hiszen eddig sem használtad, nem véletlenül porosodik benn.
2. Ha itt tárolod a fűszereket (mint pl. én), nézd át, hogy jó-e még, üres-e, ha igen, írd fel a bevásárlólistára, az üres zacskókat pedig dobd ki
3. Ha utána tudod tölteni az üvegeket, amikben a fűszereket tartod, most azt is megteheted
4. Ha hajlamos vagy a jégkrémes, margarinos, tejfölös dobozok és húsos tálcák gyűjtögetésére, itt az ideje, hogy ezt is kiválogasd. Hagyj meg mindegyikből legalább 2-t, a többit dobd ki, hiszen ezek mindig újratermelődnek. 

Ha valamit nem látsz a listán, de te megcsináltad és úgy gondolod, hogy másnak is hasznos lehet, kommentben írd meg nyugodtan ;)

Ha nem haragszotok meg, én csak a két legrosszabb állapotban levő szekrényt mutatom meg nektek, itt kellett a legtöbbet lomtalanítani, illetve ezekben volt a legnagyobb kupi. A többiben fazekak, lábasok, tálak és tányérok vannak, közülük nem kellett egyet sem kidobni (persze azért átnéztem őket), s aránylag rend is volt azokon a polcokon :) 


A felső polcon tartom a kisebb háztartási gépeket, mérlegeket, utóbbiból kettő is van :) az egyik digitális, a másik analóg, vagy hogy hívják. A jobb szélső dobozban van a legelső kézi mixerem, akkor vettem, amikor ideköltöztünk, jó kis Ufesa :)) Azóta anyáéktól (♥) kaptam egy tálas mixert is, s felváltva használom őket. :)
Még a felső polcról annyit, hogy a bal oldali fűszertartókat a Jysk-ben vettem, akkor nyitottak, amikor ide költöztünk, s kihasználtuk a nyitási akciót, minden féláron volt :) Még mindig lehet náluk ilyeneket kapni, de én biztos, hogy nem veszek még egyszer olyanokat. Elméletileg vákuumos lenne, de a 8-ból legalább 3-nak tönkrement a teteje, pedig aztán nem gyötörtük őket. 
Az alsó polcon a fűszerek Nutellás üvegben vannak, de mivel ezek túl nagyok, tervezem a lecserélésüket valami kisebb üvegcsékre :) 
Innen nem kellett sok mindent kidobálni, csak pár műanyagpohár volt, amitől megszabadultam :) Kifogyott a majorannám, ezért azt fel is írtam a bevásárló listácskámra :) 


A másik szekrény, ami katasztrófa-sújtotta övezet volt, az a mosogató alatti szekrény volt. Ott gyűjtöttem a műanyag edényeket, jégkrémes dobozokat, margarinos tégelyeket, s a tisztítószereim is itt vannak. De mivel majd lesz olyan nap a kihívásban, amikor a tisztítószereket lomtalanítjuk, így ezt hagytam, majd akkor foglalkozok vele :) A dobozokból pedig csak 4 jégkrémes dobozt hagytam meg, a többi ment a kukába. Egyedül még a műanyag edények, ételhordók maradtak még ott, de azokat majd visszük haza, ha legközelebb megyünk, mert azok az anyáéké :) 
Ha már ott voltam, azért egy kicsit rendbe szedtem a tisztítószereket is, mert már kidőlt a szekrényből... :) 

Eddig szerintem nagyon eredményes voltam, remélem a későbbiekben sem fogy majd el a lendület :) 
Aki szintén ilyen jól haladt, annak pedig jár egy vállveregetés és egy ölelés :) 

Ti miben tároljátok a fűszereket? Ti is gyűjtögetitek a műanyag dobozokat? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése