20 napos lomtalanítási kihívás 6. nap - Ruhásszekrények

Orbán Szilvi | augusztus 26, 2013
Most, hogy végeztem ezzel a feladattal, elmondhatom, hogy feleslegesen féltem tőle. Tettem mindezt azért, mert azt hittem, hogy sokáig fog tartani. De még egy Testvérek részt sem tudtam végig nézni és már készen is voltam vele :) Persze ehhez az kellett, hogy nincs sok ruhám és most csak az enyémeket válogattam át, Ő ruhái még hátra vannak, de azt majd akkor csinálom meg, ha ő is itthon van :)

A feladat:
1. Gyűjtsd össze egy (nagy) területre az átválogatandó ruhákat.
2. Első lépésként tedd félre azokat, amiket mindig vagy elég sűrűn hordasz.
3. Nézd át őket, hogy milyen állapotban vannak, amit varrni kell tedd félre
4. Ezután válogasd ki azokat, amiket csak ritkán hordasz, s ezeket is nézd át, próbáld fel, hogy jó-e még.
5. Már csak azok maradtak, amiket nem hordasz. Vajon miért? Ezek azok a ruhák, amik alattomosan foglalják a helyet. Ha jó állapotban vannak (nem lyukas, nem foltos) leadhatod egy segélyszervezetnek, egy rászoruló családnak, vagy a barátnőiddel cserekereskedelmet is folytathatsz, biztos nekik is vannak ilyen ruháik Amik már nagyon rossz állapotban vannak, azokat felhasználhatod takarításhoz felmosásra vagy portörlésre.
6. Ugyanígy járj el a nyári kupaccal is.

A FB-n már leírtam, de leírom itt is, hogy mi alapján szoktam szelektálni:
- Mikor viseltem utoljára?
- Ajándékba kaptam vagy csak azért vettem meg, mert akciós?
- Egyáltalán, az enyém vagy csak valakitől kölcsönkaptam?
- Meg lehet-e varrni?
- Jó-e még rám?

Nos, az eredmény megdöbbentő lett. Nagyon sok ruhától váltam meg (illetve egyelőre még csak az ágynemű tartóba mennek majd bezsákolva), sok van köztük, amibe még nem férek bele, mert bár fogytam, de még mindig kicsik :/ Most, hogy átválogattam a ruhákat, rálátásom nyílt arra is, hogy bizony ráférne már egy frissítés is, pár újabb darabot (pólót, pulcsit, nadrágot) jó lenne beszerezni. De majd az idő folyamán ez is meg lesz :)

A képek minőségéért előre is bocsánatot kérek, de az előszobában vannak a beépített szekrények és csak villany mellett tudtam fotózni, ezért olyan sárgásak :) A többi kép a szobában, az ágyon készült, de ma is be van borulva és nehéz ilyen fényviszonyok mellett normális képeket készíteni.


A dobozokban a fehérneműk vannak, azokat már korábban átválogattam, ezért róluk nem is csináltam képeket, felesleges lett volna :) Tervezem, hogy vagy beszerzek szép dobozokat, vagy szép csomagolópapírral bevonom őket, mert ez így elég szedett-vetett. 
A jobb felső sarokban a téli holmik vannak, a bal alsóban pedig a nyáriak. Mindkét kupac igencsak megfogyatkozott a végén :)


Most már a polcon elfér egymás mellett a nyári és a téli holmim, így nem is kell majd nagyon pakolgatnom őket.
A képek csalókák, mert nincs rajta az összes maradék ruha, ugyanis vagy a szennyes tartóban vannak vagy pedig a vasalni valók közt :)

Via oldalán van pár ötlet a ruhák lomtalanításával kapcsolatban, mint pl. ez vagy ez.

Ki hogy haladt ma? Sikerült megcsinálni vagy át kell vinni másik napra is?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése