20 napos lomtalanítási kihívás 9. nap - Kreatívos polc

Orbán Szilvi | augusztus 29, 2013
Imádom a kreatív dolgokat, nézegetni is és használni is :) Ez meglátszott a szekrényben is, ahova csak be voltak dobálva a cuccok, egymás hegyén-hátán voltak a wc papír gurigák (a Kifli és Levendula blog gondolom sokakat inspirált már), az üres konzervdobozok, mondván, hogy majd jó lesz még valamire.

Ebből lett elegem, rengeteget kidobáltam, hiszen wc papír mindig jól fogy (pláne egy hasmenéses időszakban), hamar összegyűlik annyi guriga, amennyi kell, nem kell tárolnom őket. Csak annyit hagytam meg, amennyi egy cipős dobozba belefér.

A feladat a következő volt mára:
1. Itt is fontos, hogy ki lépésben haladj, mert különben káosz lesz.
2. Ha polcrendszerben van, akkor polconként, egyszerre csak egyet csinálj. Szedj le onnan mindent.
3. Nézd át, hogy mi kell, az apró darabokat biztos, hogy fel tudod még használni?
4. Nézd át, hogy miből van nagyon sok és miből van nagyon kevés, s amiből kevés van, azt írd fel egy listára, s legközelebb azt vegyél.
5. Az üres festékes dobozokat dobd ki, vagy ha kis tégelyes, kimoshatod és jó lesz benne tárolni valamit. De csakis akkor tedd el, ha már tudod, hogy mit teszel bele. "Majd jó lesz valamire felkiáltással nem teszünk el semmit sem!"
6. A kiszáradt, beszáradt festékeket, ha már nem tudsz velük mit csinálni, dobd ki, s írd fel a listára, hogy legközelebb beszerezhesd.
7. Ha össze-vissza vannak a szalagok, papírok, termések, stb, gyűjtsd össze őket egy helyre.


Volt itthon egy barna műanyag polcunk elfekvőben, azt állítottam össze és tettem be a szekrénybe, mert így jobban el tudtam rendezni a dolgokat, s így még jobban is néz ki, mint előtte (amiről elfelejtettem képet csinálni...). A legfelső polcon kapott helyet pár papírtányér, s a celofán ajándéktasakok, amiket még tavaly vettem az Aldiban. Pont annyi hely van, hogy ezek szépen elfértek odafenn :) A második polcon az üvegmatrica festékek, akrilfestétek, és más kisebb eszközök vannak, s egy befőttes üvegbe összegyűjtöttem az összes szalagot, díszkötözőt, amiknek eddig szintén nem volt fix helyük.
A harmadik polcon, a cipős dobozban vannak a papírgurigák és a konzervdobozok, pont annyi, amennyi belefért. Itt vannak még az üres kindertojásos tojások (na ezt jól leírtam...), ezeket nem dobtam ki, mert húsvétkor meg szeretném az egyik kiflis koszorút csinálni és ahhoz ilyenek kellenek. S mivel nem eszünk sűrűn kindertojást, ezt a keveset is megőrzöm :). Hátul, a piros jégkrémes dobozban a termések vannak, tobozok, makkok, stb. A teás dobozban pedig gyöngyök, nagyobb bogyók, stb. vannak.
Az alatta levő polcra gyűjtöttem össze az összes létező dekorpapírt, kartonlapot, szóval mindent, ami papírból van.
Legalul a koszorúim vannak, szinte minden méretben van már, s lassan minden helyiségbe tudnék adventi koszorút gyártani :D
Elöl, abban a nagy vesszőkosárban az üres teafilter tasakjaim vannak (de minek), s mellette még rengeteg parafadugó is várja, hogy kezdjek velük valamit :)


Mondhatni hatékony voltam, de ha totálisan szigorú lettem volna magammal, akkor mentek volna a tasakok is :)

Ti hogy haladtatok? Van kreatívos sarkotok? Szoktatok barkácsolgatni otthon valamit?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése