A héten aktuális: adventi koszorúk

Orbán Szilvi | november 26, 2013
Már csak 4 napunk van arra, hogy elkészítsük az adventi koszorúnkat, ha a mai napot és a vasárnapot nem számítjuk bele :) Ki hogy áll vele? Bevallom, hogy én még sehogy. De olyannyira sehogy, hogy még ötletem, elképzelésem sincs, hogy milyen legyen. Ugyanez a helyzet az adventi naptárral is. Nagyon bízom benne, hogy vasárnapig megszáll az ihlet, tavaly is ez volt, végül egész kis pofás koszorút rittyentettem (még ilyet is) :)
Érdekes, hogy ide a blogra sokkal könnyebb inspirációkat keresni, mint elkészíteni a sajátunkat, de ezzel mindig is így voltam. Volt olyan, hogy megvolt milyet szeretnék, be is vásároltam hozzá, de teljesen másmilyet készítettem, természetesen a megvett kellékeket sem használtam fel hozzá...van ilyen no :)

Tavaly többféle ötletet sikerült összegyűjteni, akkor szerintem egy kicsit túlzásba is vittem, ami a koszorúkat illeti, volt inspiráció bőven :) Idén csak párat szedtem össze, de mindegyik nagyon nagyon tetszik, lehet, hogy közülük kerül ki a "győztes"? Van itthon 3(!) koszorúalapom, de nagyon hajlok arra, hogy most ne a hagyományosat készítsem el :) Mondjuk a hagyományokat eddig sem nagyon követtem, hiszen a hagyomány úgy tartja, hogy 3 lila gyertya és 1 rózsaszín. Nos, nekem egyáltalán nem a szívem csücskei ezek a színek, jó a lilát szeretem, de nem gyertyában. Én inkább az arany, a krém, és a piros színeket szeretem ezzel kapcsolatban, eddig is ilyen koszorúink voltak.



Igen, ahogy fentebb említettem, s ahogy a képeken is látszik, a piros, fehér és krém színt részesítem előnyben :) Nagyon tetszik a második képen a tálas megoldás, azzal a gyönyörű piros szalaggal *.* Bár nem valami biztonságos éghető számokat ráragasztani a gyertyákra, de ha felügyelet alatt égetjük, talán nem történhet baj. Szerencsés esetben találunk fémből készített számokat is :) Ha lenne egy szép ezüst tálcánk, még a 3. variációt is el tudnám képzelni.


Nagyon szép, egyszerű ez a bögrés is, de sajna nincs itthon 4 fehér bögrénk itthon, s amik vannak, azok meg nem nagyon mutatnának jól :) arról nem is beszélve, hogy ez az itthon fellelhető bögréink számának a felét teszi ki :))


Ahogy az elején írtam, nagyon hajlok arra, hogy ne hagyományos, kerek koszorút készítsek, s ez a képeken is látszik :) Sok a számozott gyertya a képeken, amiket imádok, vannak nagy, tömzsi és hosszú vékony gyertyák is, s szinte majdnem mindegyik fehér vagy krémszínű :) 
Nem tudom, hogy Ő mennyire díjazná, ha csak szimplán egy tányérra tenném a gyertyákat, meg rádobnék néhány tobozt, fenyőágat, de nekem nagyon tetszenek az ilyenek, s ez a megoldás szuper lehet igazi last minute esetekre is, ha nagyon sürget az idő és nincs sok kellék hozzá itthon :) 

A képek forrását megtaláljátok az Adventi koszorúk c. Pinterest táblámon, ahol további képeket is találhattok :) 

Ti készen vagytok már a koszorúval? No és az adventi naptárral? Ezek közül tetszik valamelyik? Van már elképzelésetek arról, hogy milyen lesz? Nektek is hihetetlen, hogy ezen a héten már december 1-je van?

5 megjegyzés:

  1. Ezzel szenvedek én is! Lassan talán korvonalazodik a fejemben, milyen koszorút szeretnék. Vagy tálba, vagy cserépbe, vagy hosszúkásabb valamiben fogom rakni. Nagyon minimál lesz és nagyon természetes. ennyi a biztos.
    A naptárral jól haladok. A nagyobbik lányomnak készítem, a kisebbik még nem kap, hiszen pici, nem is csokizik, komolyabbat meg nem tudna értékelni.

    VálaszTörlés
  2. Na, ez igazán gyors volt :) Képzeld, már az én fejemben is összeállt, ahogy a holnapi bejegyzést írtam, bevillant, hogy milyet szeretnék :) Remélem kapok hozzá olyan gyertyát, mert ha nem, akkor találhatok ki valami mást :D az biztos, hogy egyszerű, természetes és pikk-pakk összerakható lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én hosszú, egyszerű törtfehér színű gyertyákat raktam bele. Este mutatom, milyen lett az egész. Nem nagy was ist das egyébbként, de nekem tetszik. Egy részletfotót már raktam fel a FBra.

      Törlés
    2. A kép alapján szép lett :)de kíváncsi vagyok a többi képre ;)
      Én tömzsi, közepes, fehér vagy krémszínű gyertyákban gondolkozok, remélem sikerül ilyeneket beszerezni :)

      Törlés