Karácsonyi készülődés 3. hét

Orbán Szilvi | november 11, 2013
Ezen a héten a gyerekszobát kell rendbe tenni (már akinek van), tetőtől talpig, még ha rövid időre is marad meg az a rend és tisztaság :) De ha már a nagytakarítás megvan, utána elég a szinten tartás :) 

Ha lenne gyerekszobánk, a következők lennének a listámon:
◊ lepókhálózni a sarkokban és végigtörölni a plafont is vele (a kis piszkok nemcsak a sarkokban szeretnek építkezni)
◊ letörölni a csillárt, a függönykarnisokat
◊ kimosni a függönyt
◊ ablakot pucolni
◊ letörölni a villanykapcsolót és az ajtót (ajtókat, ha több is van)
◊ lomtalanítani a játékok között
◊ amiket nem használnak vagy csak nagyon ritkán eltenni egy dobozba és 1-2 hónap után újra elővenni
◊ letörölni a polcokat és a szekrény tetejét is
◊ lemosni a műanyag játékokat 
◊ a plüssöket és egyéb mosható játékokat kimosni (igaz ez nyáron a legjobb, mert hamar megszáradnak, de ha van szárítógép, akkor könnyen megoldható)
◊ ruhásszekrényeket rendbe tenni, áttörölni kívül-belül
◊ ágyneműtartót kitörölni, kiszellőztetni
◊ ha van matrac, akkor átporszívózni és megfordítani
◊ ágyneműhuzat csere
◊ felporszívózni és feltörölni (ha nincs padlószőnyeg)
◊ ha takarítógépünk, akkor áttakarítani a szőnyeget (kölcsönözni is lehet)


Nekünk még nincs gyerekünk, de vannak plüsseink, plédjeink, ezért én azokat mosom ki a héten, hogy mire a nappaliba és a hálószobába kerülök, addigra megszáradjanak :) A panel lakás nem épp arról híres, hogy gyorsan száradnak a ruhák, pláne télen :) Ja és a hely is korlátozott, ugye...

Egyéb teendők

Már nemsok van hátra az adventig, lehet szépen lassan beszerezni a koszorúhoz, az adventi naptárhoz az alapanyagokat, belevalókhoz már írtam néhány ötletet :) 

A menühöz is lehet még vásárolni hozzávalókat, ami sokáig eláll, illetve le lehet fagyasztani :)

Ha tudjuk, hogy a karácsony előtti időszak kaotikus lesz és nem lesz sok időnk, de most még van időnk, nyugodtan elkezdhetünk előre megfőzni az olyan fogásokat, sütiket, amik fagyaszthatóak. 

Ha az ajándékokat is saját kezűleg készítjük, jó, ha már most nekiállunk, minden nap csináljunk meg belőle egy kicsit (pl. ha kötögetünk, vagy horgolunk, varrunk). A gasztroajándékok közül a likőröknél számoljunk, hogy érniük kell, szóval ezt is jobb, minél hamarabb elkészíteni, hogy karácsonyra már jók legyenek.Csomagolásukhoz itt adtam ötletet.
(Via karácsonyi szervezőjében van az sk. ajándékokhoz egy külön nekik szánt ábra, amin mindig színezhetitek, hogy épp mennyi van meg belőle.) 

Jó készülődést mindenkinek! :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyobb gyereknél jó! Kicsinél vállalhatatlan, mert nincs annyi szabadidő, hogy ezt el lehessen végezni. Pl. aludni is kell neki (kisebb baba naponta kétszer - háromszor is alhat), szoptatás, ha alszik, nem tudsz porszívózni, plüssállat is bajos, mert kellhetnek neki (ha nagyobb a gyermek). De egy ovis - bölcsis gyereknél már kitűnően kivitelezhető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy, ahogy mondod, baba mellett ez teljesen másképp alakul :) Akkor valószínűleg úgy csinálnék mindent, ahogy tudom :)

      Törlés