Motiváló Hétfő

Orbán Szilvi | január 27, 2014
Lássuk be, mindenkinek nehezére esik elkezdeni a hetet. Még élénken él bennünk a hétvége nyugalma, a lustálkodás, erre reggel megszólal az a fránya ébresztő, ami egyből visszaránt bennünket a rideg valóságba, fel kell kelni és elkezdeni egy újabb hetet. Tetszik, nem tetszik, ez van. Vannak, akik szerencsések és mindig újult erővel, előrenézve kezdenek bele egy új hétbe, vannak, akik állandó gyomorideggel küzdenek és vannak, akiknek minden hét ugyanolyan, mint a többi, nincs semmi motivációjuk. 

Sokszor észrevettem már, hogy egy-egy képnek, idézetnek mekkora ereje van, ad egy löketet, amivel egy picit könnyebben nekivághatunk dolgoknak, túlléphetünk problémákon, érzelmi válságokon. Éppen ezért gondoltam egyet és ezután minden hétfőn egy kis motivációs bejegyzéssel indítjuk a napot. Minden héten hozok egy idézetet/mottót, s legtöbbször igyekszem elmondani az én gondolataimat is vele kapcsolatban. Az internet tele van motivációs képekkel, de mind-mind angol nyelvű. Éppen ezért vettem/veszem a bátorságot és elkészítem az én motivációs képeimet, amik engem - s bízom benne, hogy titeket is - inspirálni fognak, segítenek, hogy könnyebben, vidámabban kezdődjön a hét :) Fogadjátok őket sok-sok szeretettel!

Ezután a hosszúra nyúlt bevezetés után következzen akkor az erre a hétre szóló mottó/inspiráció/motivációs üzenet (kinek, hogy tetszik).


Sokan képesek úgy leélni az egész életüket, hogy azt sugározzák a külvilág felé, hogy mindig, mindenben tökéletesek, mindenük megvan, erősek, ügyesek, boldogok, gazdagok, stb. Ez mind szép és jó, de valójában ezek az emberek elfelejtenek élni. Nem élik meg teljes mellbedobással az életet, hiszen csak arra törekednek, csak arra koncentrálnak, hogy a külvilág, az ismerősök, szomszédok csak a jót lássák, nehogy rossz véleménnyel legyenek róluk. Sajnos ez az én környezetemben is megfigyelhető, sőt, azt kell mondjam, részem is volt benne. A hugommal együtt úgy neveltek bennünket, hogy nagyon is fontos, hogy mit gondolnak rólunk mások, mindig másoknak kellett megfelelni, mindig odafigyeltünk arra, hogy nehogy másokat megsértsünk, még akkor is, amikor nekünk lett volna jogunk rá, vagy meg kellett volna magunkat védeni. Erre igyekszek figyelni mióta elköltöztem, de még mindig nehéz. Nekem még mindig számít, hogy mit mondanak rólam, mit szólnak hozzám mások, vagy ahhoz, amit csinálok. S bizony néha tényleg elmegyek apró dolgok mellett, s éppen ezért hoztam létre a LRTS-t, hogy igenis legyen egy olyan nap, amikor leülök és összegzem azokat a pillanatokat, tárgyakat, tetteket, amik mosolyt csaltak az arcomra.

Nektek mit jelent ez az idézet? Ti figyeltek arra, hogy mit szól a külvilág, a környezet? 

A mai mottó és még több inspiráló idézet az Idézetek és motiváló plakátok c. pinterest táblámon.  

2 megjegyzés:

  1. (Én is idézettel kezdem a hetet a blogon (csak nem képen), vagy néha zenével, mert a zene is nagyon jól fel tud rázni, természetesen a szövege is motiváló :))

    Hogy mit jelent az idézet? Én úgy vagyok vele, hogy kit érdekel a külvilág... amíg zavart, addig boldogtalan is voltam. De azt hiszem, az a fontos, beül mi van. Hogy pl. az a kis közösség (párkapcsolat, család) jól működik-e belül, az meghatározza azt is, mi látszik kívülről, mert a boldogság kisugárzik. És hát több értelme van boldogan beleülni egy bömbibe, mint depressziósan. Valami ilyesmi. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon jól látod, ha valaki boldog az sugárzik róla, teljesen más a kisugárzása :)
      Én bevallom mosolyogni szoktam az olyan lányokon, ifjú nőkön, akik csilli-villi, trendi ruhákban parádéznak, de az arcuk meg olyan savanyú, mint a citrom, semmi vonzó nincs bennük, hiába vannak szépen kisminkelve. Mosolyogni? Azt meg minek? :/

      Törlés