App-ajánló - amik nekem beváltak

Orbán Szilvi | március 26, 2014
http://weheartit.com/entry/91501333/gallery-android

Kicsivel több, mint egy hónapja én is okostelefon tulajdonos lettem, amit már nagyon nagyon vártam. A páromhoz képest én szeretem a technikai újdonságokat, s nagyon gyorsan ki is ismerem őket, azonban azt vettem észre, hogy ez csak azokkal van így, amik az enyémek és nem a másé. Például amikor kézbe vettem húgom okostelóját, azt sem tudtam, hogy hogyan kell kezelni, össze-vissza nyomogattam mindent, negyed óráig telt, mire sikerült bepötyögni az email címemet és a jelszavamat, hogy beléphessek a Facebookra. A hozzászólásokról, emailekről már ne is beszéljünk :) Kicsit féltem is, hogy mi lesz majd, ha a kezemben tarthatom a "kicsikémet". De mint minden új technikával, ezzel is hamar megbarátkoztam, ma már csak úgy suhan az ujjam a kijelzőn, amikor írok.

Már azelőtt elkezdtem app-okat nézni, mielőtt megkaptam volna, próbáltam utána járni, hogy mik bizonyulnak hasznosnak. Ebben segítségemre voltak a fly ladys csajok a csopiban, külön fájlt is létrehoztak, amiben olyan applikációkat sorolnak fel, amik beváltak. Párat fel is írtam a képzeletbeli listámra, s amiket immáron már le is töltöttem. Volt sok olyan is, amit javasoltak, de nekem nem váltak be, vagy nem tartottam őket számomra fontosnak/hasznosnak. Hosszas keresgélés után megtaláltam Via ajánlóját is, viszont ő sem tudott újdonságot mondani, azonban a hozzászólások közt volt olyan, amit jónak találtam. Mostanában olvastam, hogy Kincsesfüzet-Timi is írt itt meg itt arról, hogy ő miket használ, de mivel neki iphone-ja van, nekem pedig nem az, így nem sok egyezést véltem felfedezni :)

Nekem egy Alcatel OT 991-es telefonom van, nem hiper-szuper kütyü, de nekem tökéletesen megfelel. Eleinte szegénykémnek nagyon kicsi volt az "esze", alig tudtam alkalmazásokat letölteni rá. Azonban ezt Ő nagyon ügyesen megoldotta, immáron a 150 MB helyett 1,75 GB áll a rendelkezésemre, szóval nyugodtan lehet töltögetni :)
Valószínűleg nem lesz sok újdonság közöttük, de hátha van még olyan, aki szintén új ebben a csodálatos világban :)

Az első, amit letöltöttem az az Opera mini volt. Nyilván megfelelő az eredeti böngésző is, de az Opera tömöríti az adatokat, így nem eszi annyira a memóriát és akinek mobilnet van a telóján, annak sem utolsó szempont adatforgalom szempontjából. Remekül lehet vele kezelni a könyvjelzőket, lapokat, oldalakat lehet elmenteni, s ami feltűnt, hogy itt lehet nagyítani az oldalon, míg az eredeti böngészőben erre nem volt lehetőségem. 

/Sokan javasolták, hogy töltsem le a Facebook alkalmazást is, mert állítólag sokkal gyorsabb, mint böngészőből, de nekem nem vált be. Szerintem lassabb. Ugyanez a helyzet a Pinteresttel is, azt sem töltöttem le, amúgy is jobban szeretem a gépen :) A Twitter viszont bevált./

A második, amit beszereztem, az az Instagram volt, lényegében emiatt vártam a legjobban, hogy okostelefonom legyen :D Nem tudom, hogy miért, de szerintem egy bloggernek kell, hogy legyen. Persze, aki teljesen szeretné megtartani a magánéletét magának, annak nem feltétlenül szükséges, de én szeretem, ha az olvasók kapnak egy kis szeletet az életemből. Természetesen embereket nem szoktam fényképezni, így nem sértem senkinek sem a személyes jogait, így nem kell félnie a családtagoknak, barátoknak sem, hogy viszont látják magukat a neten az engedélyük nélkül. 

Képszerkesztéshez a Photo Gridet használom, melynek segítségével könnyedén szerkeszthetünk képeket, montázsokat alkothatunk, használhatunk filtereket, effekteket, matricákat és a kész képeket megoszthatjuk több platformon is.

Mivel a folyadékbevitelre ösztönző DIY megoldásom nem igazán vált be, ezért beszereztem egy erre a célra kifejlesztett alkalmazást is, a csajok ebben is sokat segítettek. A Water your body-ra esett a választásom, ezt javasolták a legtöbben. Azt kell erről az app-ról tudni, hogy be kell írni a súlyunkat, s ő kiszámolja, hogy kb. mennyi folyadékra van szükségünk. /Van egy olyan app is, amiben azt is be kell írni, hogy milyen meleg van, milyen mozgást végeztünk, stb. és úgy számolja ki a kellő folyadék mennyiséget, azt hiszem Hydro drink water a neve./ De akár saját magunk is megcélozhatunk egy mennyiséget, én a 3000 ml-t lőttem be magamnak, azzal már kiegyezek :) Továbbá megadhatjuk azt is, hogy mekkora adagokban visszük be a folyadékot, ha egy kis csésze kávét ittunk, azt is bevihetjük, a legkisebb adag 100 ml, a legnagyobb pedig 800 ml. Egy hangjelzéssel (mint amikor vizet töltünk egy pohárba) jelzi, hogy itt az ideje magunkba dönteni egy pohár vizet vagy bármilyen más folyadékot. Mióta ezt használom, minden nap megvan a 3 liter, sőt van hogy még több is. 

Mivel nincs mobilnetem és nem mindig áll rendelkezésre adatkábel vagy Bluetooth, hogy átküldhessek valamit a telefonról a számítógépre, így szükségem volt egy olyan applikációra is, ami elvégzi ezt a feladatot. Ez pedig nem más, mint az AirDroid. Többféle lehetőség van a regisztráláshoz, pl. Facebook, Gmail, stb. A telepítése pofonegyszerű: miután telepítettük a telefonunkra az alkalmazást, megjelenik egy zöld gombon a QR kód beolvasása, ilyenkor a számítógépünk böngészőjébe írjuk be a web.airdroid.com címet és a képernyőn megjelenő QR kódot mutassuk meg a mobil kamerájának és voilá létre is jött a kapcsolat. A számítógépen megjelenő ablakban pedig már szabadon is mozgathatóak a fájlok. Azonban csak akkor működik ez a dolog, ha mind a telefon, mind pedig a számítógép egy hálózaton belül van, azaz kapcsolódnak a wifihez :) Bónusz pont, hogy amikor telepítjük, kapunk egy védettséget is mellé, aminek köszönhetően törölhetjük az adatokat, ha esetleg valaki eltulajdonítaná a telefonunkat.

A jövőhéten szeretném ismét elkezdeni a futást, ugyanis észrevettem, hogy ismét elkezdett szűk lenni a farmerom, amibe egyszer már belefogytam :/ Mivel szeptemberben futottam utoljára, sajnos újra kell kezdenem az egész edzéstervet, mert már biztos nem tudnám onnan folytatni, ahol abba hagytam. :/
A futáshoz először az Endomondo-t töltöttem le, de nem igazán jött be...Végül a Runkeeper mellett tettem le a voksomat, egyszerű a használata. Beállíthatjuk, hogy miket "suttogjon" a fülünkbe pl. sebességet, időt, távot stb. Térképeket és grafikonokat is kapunk, amiken keresztül elemezhetjük a teljesítményünket, s ami remek ösztönzés is lehet, hogy ne hagyjuk abba, és hogy egyre jobbak legyünk :) Beállíthatunk célokat is, s az alkalmazás "kedvesen" biztat is, noszogat, hogy elérjük a kitűzött célt. Ha pedig jól teljesítünk, akkor kapunk egy dicsérő emailt. :D Hát nem szuper? Akkor sem hagy bennünket békén, ha egy ideje nem futottunk, mindig noszogatni fog, hogy kezdjük el. Aki pedig szeretné világgá kürtölni, hogy mennyit futott, ezt megteheti a Facebook-on, azonban ha nem szeretnénk nagy dobra verni, akkor csak a Runkeeper-közösségnek dicsekedhetünk el róla :) Edzéstervek is vannak fenn, kiválaszthatjuk, hogy fogyni szeretnénk vagy versenyre szeretnénk felkészülni. Száz szónak is egy a vége, szuper kis alkalmazás, remélem sokáig megmarad a kitartásom és kitudja, egyszer lehet megosztom veletek, hogy hol tartok ;)

Én nagyon szeretem a felhő alkalmazásokat, mint pl. a Dropboxot. Ide bármit felpakolhatunk, 2 GB-ig ingyenes, ha nagyobbat szeretnénk, akkor fizetnünk kell érte. De szerintem ez így is hatalmas tárhely :) Bármilyen számítógépen elérhetjük, csak egy böngészőre van szükségünk. Másokkal is oszthatunk meg fájlokat, csak egy linket kell létrehozni és kész, azt elküldjük azoknak, akikkel szeretnénk megosztani. Beállíthatjuk, hogy a képeket, amiket a kameránkkal készítünk, azonnal bedobhatjuk a Dropboxunkba és bárhonnan elérhetjük a továbbiakban :)

Ezeken kívül előszeretettel használom a telefon alap alkalmazásait, mint pl, a naptár (szinkronizál a Google calendarral), a zseblámpa, jegyzetek, stb.

Ezek lettek volna, amiket letöltöttem és beváltak, de hozzászólásban nyugodtan megírhatjátok, hogy Ti miket használtok :)

6 megjegyzés:

  1. Csak annyi megjegyzés, hogy a WaterYourBody alkalmazásban lehet állítani a különféle poharak és palackok méretét! Nekem 1 literes a legnagyobb, a munkahelyen ilyen üvegem van. Itthon változó, 2-2,5-3 dl-s poharaim vannak, de igazából - ne kérdezzétek, miért - üvegből jobban esik inni, úgyhogy itthonra is beszereztem a literes palackot.

    Lehet még ajánlani?
    Nekem ezek vannak még:
    - duolingo: nyelvtanuláshoz szuper (lenne.... ha használnám :P )
    - bkv menetrend
    - OvuView: ciklus figyeléshez
    - My Wallets: pénzügyekhez
    - Viber
    - Vlc: mert minden általam hallgatott/nézett formátumot lejátszik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg lehet állítani, én ezt észre sem vettem :D Köszi!!! :) Én 4 dl-s söröskorsóból iszogatok itthon, de már annyiszor akartam üvegből inni... nem szoktunk ásványvizet inni, így üveg sincs itthon, ha boltban járok, akkor meg mindig elfelejtek venni :) De azért mindig sikerül összehozni a 3 litert :)

      Írtam is a bejegyzés végén, hogy aki tud ajánlani még, az ne fogja vissza magát ;)

      Törlés
    2. tényleg, én tegnap töltöttem le az expense managert a pénzezéshez. Remélem, beválik. Eddig jól kezelhetőnek tűnik az is.

      Törlés
  2. My fitness Pal - kiszámolja, mennyit kajáltam :)
    Bp Menetrend - megmondja, mikor jön a buszmetróvillamos
    Evernote - jegyzetelhetek bele (végre nem felejtem otthon a bevásárlólistát)
    P Tracker - menstruációs ciklust lehet vezetni (cukin kivirágzik a fa, amikor termékeny napok vannak)
    Tumblr - nem szorul magyarázatra :D
    Wordpress - szintén nem
    Viber - ingyen telefon és sms

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az evernote-ot én is letöltöttem, de marha lassú volt, így inkább megváltam tőle és a gépen használom :)

      Törlés
    2. na, én meg gépen nem használom. Valamit elbénáztam, nem tudom szinkronizálni, de úgyis mindegy, mert offline is tök jól működik :)

      Törlés