Blogszülinap | Kérdezz - felelek

Orbán Szilvi | október 11, 2014
http://lifeandmarshmallow.tumblr.com/post/93489603131/cuprikorn-alivio-imediato-on-we-heart-it

Először is nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki vette a fáradtságot és kitöltötte a kérdőívet, annak a 16 kedves olvasónak. Őszintén szólva én azt hittem, ennél kevesebben töltitek ki, hiszen semmilyen nyeremény nem járt érte. Ebből is látszik, hogy hány igazi olvasó van a sok szám mögött :)) Vagy csak ennyien mertétek leírni a véleményeteket :) Nagyon sok kellemes, örömteli pillanatot okoztatok a válaszokkal, meg is lepődtem rajtuk, és nagyon örültem, hogy ilyen véleményekkel vagytok a blogról és persze rólam, könnyekig hatódtam, komolyan :) Aki nem blogol, az talán el sem tudja képzelni, hogy mennyi pozitív töltést, mekkora lökést tudnak adni az ilyen kedves szavak. Meg persze már az is, hogy egyáltalán kitöltöttétek, nagyon köszönöm Nektek! 

Ahogy a cím is mutatja, ebben a posztban a kérdőíven feltett kérdéseitekre válaszolok majd, meglepően sok jött egyébként, szinte mindenki egyszerre több kérdésre vár választ :) Szintén kitárulkozós poszt, lehet megbánom... Figyelem, lehet, hogy hosszú bejegyzés lesz, egy kis nasi nem árt olvasás közben :P :D Nekem pedig egy kamilla tea a torokfájásomra....


Mióta vagy együtt a pároddal? 
2007 júliusában ismerkedtünk meg, egy online játéknak (Honfoglaló) köszönhetően, összesorsolt bennünket a gép, játék közben beszélgetni kezdtünk, majd a játéknak vége lett, mi pedig máshol folytattuk tovább a beszélgetést. Először 2008 májusában találkoztunk, én egy Szolnok melletti kisvárosban laktam, ő pedig Vas megyében. Az első találkozást egy másik követte, majd nyár végén már össze is jöttünk. Innentől számítva vagyunk együtt, úristen már 6 éve :)) és 2009 februárjában jegyeztük el egymást, májusban pedig ideköltöztünk Győrbe. Mellette nagyon repül az idő, de hiszen ez így van jól :) 

Esküvő? 
Természetesen tervezünk esküvőt, de a családtagokat nagyon nehéz egy helyre összeszervezni, még ezt a kis nászsereget is :) Ha mindent úgy szeretnénk végigvinni, ahogy elterveztük, még pár évig várat magára az esküvő, de a papír nélkül is nagyon jól megvagyunk :)

Hogy nézne ki az álomházad/álomlakásod?
Hű. Hát az biztos, hogy vagy kertes lenne, de minimum erkélyes (ha már házra nem futná). Nekem nagyon hiányzik az, hogy kiülhessek a kertbe/erkélyre, otthon is sok időt töltöttem az udvaron :). Mivel most innen-onnan összeszedett bútoraink vannak, így biztos normális bútoraink lennének, szépen, ízlésesen elrendezve, nagy nappalival, nagy(obb) konyhával. Kutya mellett nem igazán lehetne fehér bútor, vagy fehér textil a lakásban (egy idő után tele lenne fekete szőrrel), így erről le kellene mondanom, így inkább a kávé, beige, szürke, lime színek dominálnának leginkább. Nekem nagyon tetszik a hajópadló, de azt tudjuk, hogy nagyon drága, így talán kiegyeznék a laminált padlóban :) Ha közel lenne az IKEA, biztos onnan vásárolnánk, hiszen szuper bútorokhoz, kiegészítőköz lehet jutni, néha eléggé jutányos áron :( 

Élnél külföldön? Ha igen, hol? 
2006-ban voltam Cipruson, nekem nagyon tetszett. Ott szívesen laknék, kedvesek az emberek, gyönyörű tájak vannak, a tél is egész kellemes, a nyárról meg ne is beszéljünk :D 

Mit dolgozol? / Mióta nem dolgozol? / Nem is szeretnél, vagy csak így alakult?
Nem igazán szeretek erről beszélni, de gondolom ezt már észrevettétek :) A végzettségem TB-ügyintéző lenne, amit OKJ-s tanfolyamon végeztem, mellette közgazdasági érettségim van. Ez van, nincs diplomám, anno elkezdtem, de nagyon nem ment a matek miatt, így abbahagytam, amit azóta is bánok, mert lett volna rá lehetőségem, hogy szakot váltsak. De fiatalság, bolondság, akkoriban teljesen más dolgok érdekeltek. Ennek azóta is iszom a levét, ugyanis azóta sem sikerült elhelyezkednem, kisebb munkák, pl. szórólapozás akadt a párommal, de azon kívül semmi. Pedig szorgosan küldözgetem az önéletrajzomat, de valljuk be nagyon nehéz így állást találni. Álomállásom persze nekem is van, de mivel ez lesz egy VKP téma is, így ezt arra tartogatom :) Ettől függetlenül nem érzem magam kevesebbnek másoknál, ugyanolyan értékes, szerethető ember vagyok, csak még keresem a helyem. Remélem egyszer megtalálom a számításaimat, de az nem a blogolásban lesz szerintem, nem ebből szeretnék megélni :) 

Melyik a kedvenc évszakod?
Ez is egy témakör lesz a VKP-ban, így erre is inkább majd ott válaszolnék, aki kíváncsi rá, térjen vissza később is ;) 

Milyen telefonod van?
Egy Alcatel OT-991 okostelefonom van, de eléggé lassú már szegénykém :) Ennek ellenére nagyon szeretem, ő az első ilyen telefonom, rajta tanultam az érintőképernyő használatát, amíg bírja, nem cserélem le :) 

Most, hogy sok szabadidőd van, nem lakkozol? 
Néha-néha szoktam lakkozni, de már nem annyit, mint amikor elkapott a lakkozási láz :) Ennek az is az oka, hogy nagyon elgyengültek a körmeim, nemigazán tett nekik jót a sok lakkozás, így most egy időre eltettem a lakkokat, helyette inkább a húgom által kutyult körömerősítő olajat részesítem előnyben, s most már egész szépen alakulnak :) Lehet hamarosan ismét meglátogatom a körömlakkos dobozkámat :D

Mikor szeretnél gyereket?
Közel a 30-hoz természetesen minél hamarabb :) Épp ma beszéltem anyával erről telefonon, már ő is nagyon sürgeti, már nagyon szeretne tőlem is egy unokát, hiszen húgomtól már megkapta ezt az örömöt :) Nagyon szeretnénk mindketten, de nem szeretnék úgy szülni, hogy bizonytalan, hogy megtudunk-e adni mindent, amire egy gyereknek szüksége van. Amint biztossá válik a helyzet, azonnal ráállunk az ügyre :D 

Mit kedvelsz jobban, instázni, blogolni, facebookozni? 
Blogolni, facebookozni, instázni és twitterezni :D Nem lógok fenn rajtuk egész nap, de esténként szeretem őket végigpörgetni, szeretek képben lenni, hogy mi történik a blogszférában, mit csinálnak a kedvenceim :) 

Milyen indíttatásból kezdtél el blogolni? 
Ismét kibújok a kérdés alól, ugyanis ez is lesz VKP-ban, előbb vagy utóbb :) Ha most leírom, mit írok le akkor? :P :)

Mit szeretsz a legjobban benne?
Mindent szeretek benne. Szeretem, hogy van nekem, hogy írhatom, inspirál, segít abban, hogy állandóan nyitott szemmel járjak, megoszthatom másokkal a tapasztalataimat és ha legalább egy embernek hasznos, akkor már nagyon örülök és nem bántam meg, hogy elkezdtem :) 

Hogy látod, életed végéig írni fogod?
Na ez az, amit nem tudok :) Egyelőre még a jövő évet sem látom magam előtt. De persze szeretném írni, amíg csak tudom, mindig lesznek olyan témák, amikről írni lehet, ahogy változik az én életem, úgy változhat, alakulhat a blog témája is :)

Te mit szeretsz egy blogban?
Ha jó, érdekes a tartalom, szimpatikus a blogger, igényes, nem hemzsegnek a helyesírási hibák. 

Ismerőseid tudják, hogy blogolsz?
Csak a családom, meg néhány ismerős tudja, nem szoktam nagydobra verni :) 

Hogyan viszonyulnak hozzá?
Azt nem tudom, nem mondják, én meg nem szoktam kérdezni :D  

Olvassák ők is?
Fogalmam sincs.

Mutattad már nekik? 
Egyszer szóba került, akkor megemlítettem, de nem tudom, hogy ránéztek-e már valaha :) 

Szüleid szerinted mit szólnak hozzá?
Tudomásul vették, különösképp nem tulajdonítanak neki nagy figyelmet. 

A blogolás a főállásod? 
Nem, és nem is szeretnék belőle megélni. Meg nem is vagyok benne annyira jó, azt hiszem igen sovány bevételem lenne belőle :D

Miért nem cseréled le a képed arra a selfiesre?
Már lecseréltem, de nekem nem nagyon tetszik ez a kép :D Igaz a másik sem volt valami jó... :D 

Mennyit kommentelsz mások blogján?
Ha valami nagyon tetszik vagy hasznos volt, azt megírom, megköszönöm, de sokszor van, hogy amikor elolvasom a bejegyzést, nem tudok mit írni, aztán később eszembe jut, de mire gép elé kerülök, már elfelejtem. Érdekes dolog ez a kommentelés egyébként, mert ha az ember blogot ír, nyilván jól esik neki, ha érkeznek hozzászólások, viszont azt sokan elfelejtik, hogy ezt illene viszonozni is. Csak néha az ember feledékeny, vagy egyáltalán nincs mit mondania. Az ember saját joga eldönteni, hogy hova és mennyit kommentel :)

Mi a terved a bloggal?
Konkrét terveim nincsenek vele, írom, amíg tudom. Van egy szuper dolog kilátásban, egyelőre még csak elvi szinten mozog, de nagyon izgalmas :) Annyira nem érzem jónak magam, hogy benevezzek blogos versenyekre, mint pl. a Goldenblog, nem is néztem a kategóriákat... Az, ami azzal jár, egyelőre még nem nekem való. Ahogy írtátok, visszahúzódó vagyok, nem szeretek a középpontban lenni, erre még edzenem kell, nagyon, nagyon sokat kell fejlődnöm :) Úgyhogy marad egyelőre minden a régiben, írom tovább :)

Hogyan tartottad meg a motivációdat az elején, amikor még szinte senki sem olvasott? 
Nagyon sok türelem, és alázat kell hozzá, nekem ez az elején nem igazán volt meg. Nagyon sok tervvel, bejegyzés ötlettel álltam neki, elkezdtem egyenként megvalósítani őket, s közben vártam, hogy megérkezzenek az olvasók. Aztán pont amikor kezdtem volna feladni, elolvastam Via cikkét a blogolással kapcsolatban és ismét erőre kaptam, s szerintem nagyon jól tettem, hogy nem hagytam abba, hiszen most nem lennék itt, és TI sem lennétek :)

Mennyi idő alatt lett ennyi olvasód, mi volt az a pont, amikor egyre népszerűbb kezdett lenni az oldalad, illetve hogyan reklámoztad, ha egyáltalán reklámoztad?
Huh, pontosan nem is tudom, hogy mi volt az a pont, egyszer volt egy nagyobb hullám, amikor a házimosószer receptjét osztottam meg, majd az Evernote tutorial következett. De sok olvasót hoztak a blog tutorialok és most a VKP is :) Ezek közt volt olyan, hogy hónapokig meg sem mozdult a feliratkozó szám, a Facebookon sem érkezett újabb követés. Ezeket az időket sok-sok türelemmel bírtam átvészelni, csak arra koncentráltam, hogy ne hagyjam abba, írjak, írjak, keressek új ötleteket, aztán majd jönnek. És szerencsére jöttek/jöttetek :)
Reklámozni nem szoktam magam, sosem adtam meg a linkem hozzászólásban, ezt a mai napig elítélem. De ez benne is van a kommentelésről szóló bejegyzésemben. Általában mások oldalakon történő hozzászólások alkalmával találnak rám, de a Google is egész jó barátom, sokan jöttek már onnan :) A feliratkozók szépen lassan jöttek, a legtöbben az utóbbi egy hónapban iratkoztak fel :) Emlékszem, hogy kíváncsian írtam a Facebookra, hogy vajon a blogszülinapra meglesz-e a 100 (ha jól emlékszem, akkor volt 98 vagy 99. Mire a blog betöltötte a 2. évét, már bőven 100 felett jártunk :) Persze lehetett volna többet reklámozni, több nyereményjátékot tartani, lájkoltatni a jónépet, de ez nem én vagyok. Én szeretem, ha az olvasók azért követnek be, azért iratkoznak fel, mert tetszik nekik az, amit olvasnak, éppen ezért nem volt és soha nem is lesz feltétel a követés, feliratkozás a nyereményjátékoknál.

A kezdetekben hogyan szereztél olvasókat?
Sosem tudatosan szereztem olvasókat, ahogy fent említettem, nem reklámoztam magam, kommenteltem más blogokon, írtam a bejegyzéseket és vártam, hogy rám találjanak :)

Köszönöm mindenkinek a kérdéseket, remélem kielégítő választ tudtam adni rájuk :) Ha lenne még valami, amire kíváncsiak vagytok, megtaláltok az Ask.fm-en, de írhattok emailt is :)

35 megjegyzés:

  1. A babavállalásról nekem is pontosan ez a véleményem: majd akkor szülök, ha mindent meg tudunk neki teremteni és nem a bizonytalanba érkezik. És tök jó, hogy ti is a neten ismerkedtetek meg, én is így voltam a férjemmel :) Sokan nem hiszik, hogy a neten lehet ismerkedni, pedig vannak rá jó példák :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akinek eddig elmeséltem, hogy hogyan ismerkedtünk meg, nem hitte el :D amikor csak annyit mondok, hogy az interneten, egyből mindenkinek a társkereső oldalak ugranak be, pedig nemcsak ott lehet párra lelni, mint azt nálunk a példa is mutatja :D

      Törlés
    2. De jó! :)
      (egyébként mi is neten ismerkedtünk meg, csak épp gitárost kerestünk zenekarba... :) a párkapcsolatról pedig a facebook tehet, egyszer rámírt, amikor kiírtam, valami depiset... képzelhetitek, mennyire szomorkodott, amikor megírtam neki, hogy igen, épp szakítottunk az exemmel... :D)

      Törlés
    3. Képzelem, mennyire szomorkodott :) mi a szerencsések közé tartozunk, de sajna hallani rossz példákat is :/

      Törlés
    4. Vicces, hogy minket is a net hozott össze. Ha nem is a Honfoglaló, de egy nagyon hasonló oldal :))

      Törlés
    5. De jó! :) Tök jó tudni, hogy a társkereső oldalakon kívül is van más ismerkedési lehetőség :D

      Törlés
  2. Két kisgyerekes anyaként azt gondolom, hogy nem az a fontos, hogy mindent megadj a gyereknek. Egyrészt, mindent nem lehet. Másrészt, mindenkinek - neki is, neked is, más a minden, meg a fontos is. FOntosabb talán az, hogy te magad érezd a gyerekvállalás pillanatában, hogy stabilan állsz a lábadon, rendben vagy és tovább mersz, tudsz lépni. Utána minden úgyis alakul és jó is lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, tudom, hogy nem lehet neki mindent megadni, de most inkább a legfontosabb dolgokra gondolok, mint ruhák, felszerelés, stb. Úgy nem lehet gyereket vállalni, hogy szinte csak a szeretet az, amit kapni tud. De azon vagyunk, hogy minél hamarabb beköszönhessen hozzánk is a gólya, mert mindketten családcentrikusak vagyunk :) Pont azt a stabilitást kell megtalálnom, amiről te is írtál :)

      Törlés
  3. Szilvi, Győrben nincs valamilyen kedvedre való, felsőfokú képzés? Nem kell feltétlenül közgáz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek még nem néztem utána :)

      Törlés
    2. Nézz körül, egy egyetemvárosban biztosan találsz olyan szakot, ami érdekel. Óvodapedagógia? Művelődésszervezés? Humánerőforrás management? Egyik sem matematika centrikus.

      Törlés
    3. Webfejlesztés, drupal, stb esetleg nem érdekel? Ha már ilyen ügyesen szerkeszted a blogodat? :)

      Törlés
    4. Áááá, ezekben nem vagyok jó :) a bloghoz elég egy minimális tudás, de a többi nekem már túl bonyolult :D

      Törlés
    5. Egy ideig én is azt hittem... :D Aztán valahogy úgy hozta a sors, hogy a hangtechnikus képzés betelt, de a webfejlesztőn volt még hely, gondoltam, egye-fene, próbáljuk meg... :D azt hiszem, végül is jó döntést hoztam :)

      Törlés
  4. Nekem sem jött össze a diploma, kicsit én is érzem ezt a lógok a levegőben, nem találom a helyem dolgot, bár még a gyerekek miatt most elsősorban anyuka vagyok, de hogy később mi leszek, még nem tudom.

    VálaszTörlés
  5. Érdekes volt ezt a bejegyzést olvasni, tetszik, ahogy a dolgokat látod.
    Annyira aranyos volt a párodról szóló válaszod, még sok-sok évet kívánok! :)
    Remélem, hogy megtalálod majd a neked tetsző területet tanulás/munka terén is, sok sikert hozzá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, köszönjük :) aranyos vagy :) ♥

      Törlés
  6. Én odavagyok a személyesebb posztokért, ezt nagyon jó volt olvasni! :)) A SZE-n most indultak FSZ-képzések (újak), nézz körül, én is ezt tudom ajánlani :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez most nagyon személyes lett :) Többnyire azért nem voltak ilyenek, mert nem igazán tudom, hogy mi érdekelheti az olvasókat :) Többször volt már ilyen kezdeményezés, de nem érkezett rá nagy igény, így nem tartottam fontosnak az ilyeneket :) de most a blogszülinap keretében beiktattam :D Köszi az ötletet, szétnézek :)

      Törlés
  7. Nekem is nagyon tetszett ez a bejegyzés, örülnék neki máskor is!:) Egyébként én is elkezdtem kitölteni a kérdőívet, de sajnáltam a béna válaszaimat, mert nem olvaslak olyan régóta, hogy normális dolgokat tudjak írni, úgyhogy inkább nem küldtem el.:)
    Csatlakozom, sok sikert és boldogságot kívánok Neked, és remélem blogolással is még sok évet töltesz!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett :) megmondom őszintén, remegő kezekkel nyomtam meg a közzétesz gombot :D de lesz, ami lesz alapon belevágtam :)
      Nincs olyan, hogy béna válasz, legközelebb tessék kitölteni ;) Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy :)

      Törlés
  8. Miért nem tanulsz most? A tanulás mindig előrébb jutás. Nem értem, ezt persze nem csak neked mondom, hogy ha valakinek nincs munkája, miért nem kezd el tanulni valamit. Én is voltam munkanélküli 9 hónapig és közben elmentem tanulni, hasznosnak éreztem magam. Ráadásul utána eltudtam ismét helyezkedni. Ez is megoldás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert nem tudom, hogy mit tanuljak, olyat viszont nem szeretnék tanulni, amiben nem szeretnék dolgozni. Jó is az, amikor valaki hasznosnak tudhatja magát :)

      Törlés
  9. ♥ Köszönjük szépen Szilvi, hogy ezeket őszintén megosztottad velünk és a bizalmadba fogadtál minket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon sokat gondolkoztam rajta, hogy mit írjak le és mit ne :) Eddig úgy néz ki, nem kell megbánnom :) Nagyon sok kedves olvasót ismertem meg a személyetekben :) ♥

      Törlés
  10. Végre van egy fél órácskám gépközelben.
    Pont olyan vagy, mint amilyennek képzeltelek :)
    A gyerekvállaláshoz annyit, hogy ahova Isten Báránykát küld, oda ad legelőt is.
    Munkád is biztosan lesz hamarosan. Győrben van sok jó tanfolyam, bátran menj el bármelyikre. (Megjegyezném úgy keress állást, hogy fellapozod a Kisokost, és mondjuk egy könyvelőirodába jelentkezz csak úgy hirdetés nélkül. Nekem is így sikerült melót találni)
    Én rendszeresen olvaslak, bár nem sűrűn szólogatok hozzá, mert én sem vagyok jó beszélgetésben :)
    Csak így tovább! És köszi, hogy vagy nekünk! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de aranyos vagy :) Máskor tessék bátrabban kommentelgetni, ha van véleményed ;) És jónak vagy rossznak képzeltél el? :P :D
      Jó ötlet ez a Kisokos dolog, fellapozom :)

      Törlés
    2. Naná, hogy jónak :) Hát mi másnak? :D

      Törlés
    3. :D akkor megnyugodtam :D ♥

      Törlés
  11. http://specistyle.blogspot.hu/2014/10/dijat-kaptam.html#more Sziaa :) Meglepi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látszik ez a hónap a díjak hónapja volt :D Köszi szépen! :) ♥

      Törlés
  12. Jó volt ennyi személyeset olvasni Rólad, tetszett ez a bejegyzés :-) És jelentem, én is kitöltöttem volna a kérdőívet, ha olvastam volna blogokat mostanában, de egyszerűen nem volt időm ilyesmire :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett, pedig nagyon féltem a fogadtatástól :D Lesz még ilyen kérdőív (ha máskor nem is, jövőre biztosan), ha akkor olvasod, és lesz kedved, te is kitöltheted :)

      Törlés