Blogszülinap | A kérdőív

Orbán Szilvi | október 20, 2014
http://lifeandmarshmallow.tumblr.com/post/97478272516/convexly-bayeux-vi-by-millie-j-a-clinton-on

Már egy ideje a piszkozatok közt csücsült ez a poszt, de mindig írtam hozzá vagy javítottam benne valamit, utána meg egyszerűen nem volt erőm írni, de gondolom ezt ti is észrevettétek :) Most egy kicsit már összeszedettebb vagyok, s éreztem magamban annyi lelkierőt, hogy kitegyem ezt a bejegyzést is, igaz még mindig javítgattam rajta :D Ígérem, ez az utolsó blogszülinapos bejegyzés, de cserébe viszont jóóóó hosszú lett :P :D 

Nem sokan, csupán 16-an töltötték ki, de én már ennyinek is nagyon örültem, pláne, ennyi kedves szónak :) A kérdéseket már megválaszoltam, itt el is olvashatjátok, de úgy éreztem, hogy muszáj "reagálnom" az általatok írt véleményekre is, szerintem enélkül csak úgy lógna az egész a levegőben. Nagyon sokat tanultam a válaszokból, sokkal teljes mértékben egyet is értek. :) Köszönöm mindenkinek, aki vette a fáradtságot és szánt rám pár percet! ♥ Sokan egyforma vagy legalábbis ugyanazzal kapcsolatban írtatok, így egyes kérdéseknél kiragadok közülük egyet és úgy válaszolok rá.

Hol találtál rá a blogra?

A legtöbben az Egyéb választ jelöltétek be, így nem tudom, hogy hol találtatok rá a blogra, de a második legtöbbet választott lehetőség a Másik blogon ajánlották volt. Ennek nagyon örülök, tavaly is így találtak ide a legtöbben (legalábbis, akik a tavalyi kérdőívet kitöltötték) :) Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit jelent az egyéb... :D 

Milyen rendszerességgel olvasod?

Jó volt olvasni, hogy a legtöbben feliratkoztak a blogra, követik és így mindig értesülnek az újdonságokról :) Érdemes is, hiszen nálam nem lehet tudni, hogy mikor lesz új bejegyzés, na jó, a sorozatok miatt egy picit kiszámítható vagyok... :))

Mely témák a kedvenceid a blogon?

A blogolással kapcsolatos bejegyzéseket szerettétek a legjobban (ez a kommentek mennyiségén is látszik ezeknél a posztoknál), de azért helyet kapott még az otthonnal, a háztartással, praktikákkal kapcsolatos témakör is :)

Melyik sorozatot szereted olvasni?

A legtöbb szavazatot a Vigyázz! Kész! Posztolj! kapta, aminek nagyon örülök :) Örülök neki, hogy megszerettétek és már ennyien csatlakoztak hozzá, remélem még többen leszünk :) (Témajavaslatokat továbbra is várok, hogy még több inspiráló bejegyzés születhessen! :)) A legkevesebben a Little Reasons To Smile rovatot választottátok, de nem sokkal van lemaradva a Pinterest Péntektől :) Bár van, akiknek nem annyira tetszenek ezek a rovatok, de én továbbra is írni fogom, hiszen én nagyon szeretem írni őket... :)

Miből látnál többet a blogon? - Mit hiányolsz?

Több bejegyzés, minden más témában ami nem a megszokott "kötelező" bejegyzések, mint pl a pinterest péntek, little reasons to smile. Ezek is jók, csak kiszámíthatók. (persze ha elmaradnak, meg nagyon tudnak hiányozni :( )
Tudom, hogy az utóbbi időben szinte csak a megszokott sorozatok vannak, ennek egyik oka, hogy nincs ihlet, az állandó fekvés miatt nem tudok semmit sem csinálni, nem történik semmi érdekes, viszont én annyira szeretem ezeket a rovatokat, hogy ha nem írnám meg, lelkiismeret furdalásom lenne, no meg szerintem nektek is hiányoznának. Bár voltak, akik kevesebbet látnának belőlük...
Szívesen olvasnék több személyes bejegyzést :)
Nos, ezt sokan írtátok, de nem igazán tudom, hogy itt pontosan mire is vagytok kíváncsiak. A Kérdések-válaszok posztban elég sok mindenre válaszoltam, ha azokon felül még érdekel benneteket valami, kérlek írjátok meg kommentben, emailben, vagy ask.fm-en is tehettek fel kérdéseket. Nem véletlenül van fenn az a modul az oldalsávban, nem mindig tudom kitalálni, hogy az olvasókat mi érdekelheti :) 
Több technikai trükköt blogokhoz, leírásokat, tippeket, trükköket, szépségápolást is szívesen olvasnék Tőled.
Az én részemről kimerítettem a blogos trükköket, épp ezért, ha még szükségetek lenne valamivel kapcsolatban bejegyzésre, leírásra, írjátok meg és megpróbálok segíteni ;) 
Nos igen, a szépségápolás. Itt említeném meg azt is, hogy volt, aki szeretne nálam látni termékteszteket is, de már annyi blogon látni ilyeneket, meg nem is szoktam kapni termékeket, azokról, amiket használok pedig már annyi posztot írtak a szépségápolással foglalkozó profik/nem profik, hogy ezt én feleslegesnek tartottam. Néha-néha előfordult már a blogon, de azt a terméket azóta sem láttam :D Úgyhogy ezt a terméktesztes dolgot megtartanám inkább a beauty blogoknak, remélem nem gond :) Viszont, ha lesz olyan termék, ami az utamba akadt és még nem olvastam róla, beválik/nem válik be, ígérem megosztom majd veletek ;) 
A szépségápolási témával kapcsolatosan itt sem tudom, hogy miket szeretnétek látni, nem szoktam magam sminkelni (karácsonykor volt rajtam BB krém és szempillaspirál), nem szolgálhatok ezzel kapcsolatos tanácsokkal is, hiszen az hiteltelen lenne :) 
saját készítésű dologból,fotóból
Nagyon irigylem (nem is irigylem, ez olyan csúnya szó, inkább felnézek rájuk) az olyan blogokat, ahol gyönyörű saját képekkel illusztrálják a bejegyzéseket. Persze, szeretném én is a saját fotóimat használni, de nem rendelkezem profi, vagy legalábbis profibb géppel, de ezalatt a két év alatt már fejlődtek a képek :) Ebből a gépből ennyit lehet kihozni, de már annak is örülök, hogy sikerül használni a macro funkciót, de még ez is lehetne jobb. Sajnos nem most lesz az, hogy egy jobb gépet sikerül beszereznem, addig maradnak a más forrásból összeszedett képek illusztrációnak, mert inkább használok olyanokat - forrás megjelölésével -, mint rossz minőségű képekkel árasszam el a blogot. (Nem mindig írom ki s képekhez a forrást, de ha a képekre kattint valaki, akkor a legtöbbször átugrik a forrásoldalra :))
Személyes bejegyzéseket, illetve recepteket, mert nagyon jókat tettél fel eddig is :)
Mióta blogot írok, észrevettem magamon, hogy ha főzök valamit egyből eszembe jut, hogy le kellene fotózni, hogy utána majd feltehessem a blogra :P :) De a legtöbbször ezt elfelejtem megtenni, elfogy mire lefotóznám vagy pedig nem sikerült valami gusztusosan (természetesen az íze kifogástalan). 
könyvajánló (szeretem a romantikus regényeket, mindenfélét)
Ebben is ludas vagyok, hogy kevés ilyen poszt kerül ki, de nem mondhatnám, hogy falom a könyveket :) Ha van valami, ami nagyon tetszett és tudok is írni róla, felteszem ide is, hátha más is kedvet kap hozzá ;) 
Takarítással kapcsolatos és kreatív bejegyzéseket szívesen olvasnék többet is.
Nem tudom, hogy mit lehetne írni a takarításról :) Mi érdekelne egész pontosan benneteket? Bár szeretek kreatívkodni, rettentő ügyetlen vagyok :D Annyi mindent szeretnék kipróbálni, de sajnos inkább édességre költöm azt a pénzt - shame on me -, amit ha összegyűjteném, megvehetném belőle a hozzávaló dolgokat :) 
kár h a mozgásos/futós témák most nincsenek napirenden. Esetleg vmi gyógytornászos? Gerinc tanácsadásos tippek a mindennapokra? ;)
Ezt én is nagyon sajnálom, higgyétek el. Tavaly nagy lendülettel fogtam neki a mozgásnak, voltak J.M. és T.R. videók, majd elkezdtem futni is. Azonban jött a derékfájás, ami miatt nem tudtam mozogni, most nyáron pedig a sérv. Most a gyógytornát űzöm, több-kevesebb lelkesedéssel, de ennek köszönhetően már az egyik majdnem teljesen visszament, az már alig okoz panaszokat. Viszont a másik (a nagyobb) miatt alig tudok menni is, így a mozgásos posztok egy ideig még biztosan felejtősek lesznek :/  Tanácsadásba és a gyógytornába pedig nem szeretnék belemászni, hiszen ez egy kényes téma, többet árthatunk vele, mint használnánk, így ezt inkább szakemberre bíznám :)

Nagyon tetszettek a pozitív élmények, amiket a blognak köszönhettek, nagyon nagyon jó és vicces volt olvasni :) Azt hiszem, ezt a következő kérdőívbe is be fogom írni :) Köszönöm, hogy megosztottátok velem ♥

Mi a véleményed az írási stílusomról? 

A legjobban az ÉN kérdések miatt izgultam, hiszen ezekből derül ki, hogy mit is gondoltok rólam. Nem lepett meg, hogy távolságtartónak és visszahúzódónak tartotok, hiszen ez így van :) A blogot azért is kezdtem el írni, hogy egy kicsit nyissak a világ felé, ismerjek meg új dolgokat. S mivel az élőbeszéd helyett jobban megértetem magam írásban, így a YouTube helyett a Bloggert választottam :) Megnyugtatott, hogy tetszik az írási stílusom, ezekkel a jelzőkkel illettétek: igényes; gördülékeny; lényegretörő és informatív, nincsenek benne felesleges gondolatok; személyes; kellemes; vidám; jól leegyszerűsített; tiszta; érthető; humoros; szimpatikus, jó helyesírással, érezhető benne az őszinteség, de még sem nyers. Az induláshoz viszonyítva már sokat fejlődtem, azt hiszem szépen lassan kezdem megtalálni s stílusomat :)


Milyen személyiség sugárzik át a blogról, szerinted milyen ember van a blog mögött?

Ez a rész tetszett a legjobban, és nem azért, mert csak jókat kaptam. Érdekes volt olvasni, hiszen a blogger - vagy legalábbis én - csak így kaphat visszajelzést magáról. Meg kell, hogy mondjam, zavarba is jöttem, s még a papírzsepiket is magamhoz kellett vennem, amikor olvastam.Sokszor úgy érzem, mintha kétféle személyiségem lenne: az egyik imádja a rendet, szereti rendszerezni a dolgokat, mindet precízen csinál, odafigyel minden részletre, a másik pedig pont ennek az ellenkezője. Ezért van az, hogy néha szalad a lakás, a mosogatóban halmokban áll a mosatlan, a ruhák még mindig a szárítón vannak, s a vasalni való is ott figyel a kosárban. Néha ez az énem kivetül a blogra is, ilyenkor nincs új bejegyzés (még akkor sem, ha a vázlat már a füzetben van), látom, hogy jött üzenet, de nem válaszolok azonnal. Igyekszem ezt a két "állapotot" összhangban tartani, mondjuk néha nem is baj, hogy nem azonnal válaszolok, néha le kell ülepednie a dolgoknak, nem szeretek elhamarkodottan reagálni semmire sem, annak nem mindig szokott jó vége lenni :) Szerencsére ti a "jó énemet" - istenem, mintha skizofrén lennék :D - vettétek észre, igaz valaki azt is megemlítette, hogy elkezdek valamit, de aztán hamar abbahagyom, alábbhagy a lendület. Igen, sok mindennel voltam úgy, hogy belevágtam, egy darabig ment is, aztán elveszett a varázs, meguntam és abbahagytam. Tisztában vagyok a hibáimmal és mindig azon vagyok, hogy javítsak rajtuk :)

Miben kellene fejlődnöm, mire kellene odafigyelnem? 

Nagyon szépen köszönöm, hogy néhányan őszintén válaszoltatok a kérdésre, és rámutattatok, hogy mire kellene odafigyelnem. Az, hogy néhány bejegyzés Urban-eve, és Otthonka "szagú" (pl. a LRTS és a Motiváló hétfő), nem véletlen, hiszen nagyon szeretem őket olvasni, szeretem náluk ezeket a posztokat. :) De a többségnek szerencsére tetszik, amit csinálok, az építő kritikákból pedig mindig tanul az ember ;) 

Bocsi, hogy egy kicsit (nagyon) hosszú lett ez a bejegyzés, de szerettem volna reagálni a válaszokra, persze nem magyarázkodásnak szántam, de szerintem így kerek ez az egész, így végre lezáródhat a Blogszülinap, méltó megkoronázása ez a poszt az egésznek :) 


Ne feledjétek, november 7-ig tart a nyereményjáték, amin Postbook élménycsomagot nyerhettek :) Játszatok, osszátok, hogy minél több emberhez eljuthasson! :)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt elolvasni, nem tűnt hosszúnak. :) Rá kellett jönnöm, hogy sok mindenben hasonlítunk. :) A jövőévit már én is kitöltöm! :) (az ideit azért nem, mert még csak most találtam rád, így nem lett volna objektív :) ) Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztem rövidre zárni, de nem ment :D de örülök, hogy tetszett :) Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül az ilyenekkel :D

      Törlés
  2. Ez a kérdőív dolog szerintem nagyon jó ötlet volt, mert tényleg ezáltal lehet a legtöbbet tanulni, vagy kideríteni, hogy miket szeretnének látni mások. Én is sokszor gondban vagyok azzal, hogy írok valamiről, de nem tudom, hogy érdekli-e az embereket, írjak másról, vagy tetszik és legyen még ilyen jellegű bejegyzés.. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez vált be a legjobban, sokat lehet belőle tanulni :) észrevettem, hogy ha lehetőség van az anonimitásra, bátrabbak az emberek :D

      Törlés
    2. Amit nem értek egyébként, mert nem harapok :)

      Törlés