{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc évszak

Orbán Szilvi | október 22, 2014

A múltkori VKP rekordot döntött, úgy látszik mindenki nagyon szerette, én is sok új zenét, zenei stílust ismertem meg :) Érdekes, hogy mennyi különböző ember és ízlés :) Kíváncsi leszek, hogy ezt a témát mennyien írják/írták meg :) 
Szia! Ha először jársz itt és nem tudod, mi is ez a Vigyázz! Kész! Posztolj! dolog, itt olvashatsz bővebben róla. Ha esetleg kedvet kaptál és szeretnél Te is csatlakozni, írj egy e-mailt az eletespillecukor@gmail.com címre és válaszban elküldöm a következő témát, amibe már be is tudsz kapcsolódni :) A megadott téma maradjon TITOK az olvasók számára! :) Az eddigi VKP bejegyzéseit itt olvashatod el :)
Ennél aktuálisabb nem is lehetne ez a téma, odakinn baromira fúj a szél, esik az eső, biztos vagyok benne, hogy ezt az időjárást nem sokan sorolják a kedvenceik közé. Bár ebből én most nem sokat tapasztalok, ma még kinn sem jártam, idebenn viszont nagyon meleg van, hála a sütőnek :) Én mindig azt szoktam mondani, hogy nincs rossz időjárás, csak nem megfelelő öltözet. Esőben és hidegben is lehet divatos lenni, csak egy kicsit melegebben kell felöltözni. Persze vannak, akik ilyenkor is vékony kabátban rohangálnak, mert az trendi, de ez egy másik téma, bár erről is lehetne sokat mesélni.
Az én kedvenc évszakon egyébként a "tavasznyárősztél" :D Jó, jó tudom, hogy ilyen évszak nincs is, de nem tehetek róla, minden évszakban van olyan, amit szeretek és ami miatt akár a kedvencem is lehetne. :) Vegyük szépen sorjában. 

Tavasz: talán efelé húz a legjobban a szívem. A levegő szépen lassan melegszik, ébredeznek a fák, a madarak, a virágok, imádok gyönyörködni a virágzó fák koronáiban. Na és ugye a szerelem... Ilyenkor vannak az emberek - és állatok egyaránt - a legjobban bezsongva. Ilyenkor már mindenkinek elege van a szürkeségből és a hidegből, mindenki a megújulásra vár :) 

Nyár: ebben az évszakban a meleget szeretem, de csak egy egészséges, 27-28°C-ig :) Ha ennél melegebb van, nekem már minden bajom van. A legjobbak ebben az évszakban a főtt kukorica, a dinnye, a fagyi, az esti séták, grillpartik, a naptej illata. Szándékosan nem említettem meg a strandolást, ugyanis én nem szeretek strandra járni. Nem szeretem a tömeget, mind a vízben, mind pedig a vízparton, hogy örökösen harcolni kell az árnyékos helyekért. De persze legyen egy kis napos rész is a közelben, hogy azért kellően le tudjunk barnulni is.

Ősz: a színpompás lombkoronáknál nincs szebb látvány ilyenkor, ősszel. Az avar illata, a reggeli friss (kissé már csípős) levegő, az ilyenkor szezonális gyümölcsök, zöldségek, a tökfaragás, mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kedvenc évszakom legyen :)

Tél: téli gyerek vagyok, talán ez is hozzájárul ahhoz, hogy sokkal jobban érzem magam ilyenkor, mint nyáron :) de valami oknál fogva, mindig karácsonyra/szülinapra kaptunk olyan ajándékokat, amiket télen egyáltalán nem lehet kipróbálni pl. görkori :D Télen ott a gyönyörű havas táj - már ha nem olvad ez azon nyomban, a latyakot már a hátam közepére sem kívánom -, a karácsony, a forrócsoki, az ünnepi menü, a készülődés, stb. S ha valaki felteszi a kérdést, hogy inkább nyár vagy tél, akkor tél. Míg nyáron ha nagyon meleg van, nem tudsz magadról több réteget levenni, de télen ha fázol, csak jó melegen kell öltözni. :) 

A többiek bejegyzését az alábbi linkeken tudjátok elolvasni :) 


  Suz'n 
       Családanyu

November 7-ig tart a blogszülinapi nyereményjáték, ne szalasszátok el, jelentkezzetek a Postbook élménycsomagért! :)

17 megjegyzés:

  1. Kimaradtam a szórásból:D Mindegy, legközelebb ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én néztem el, vagy nem tudtál írni? :)

      Törlés
    2. Írtad, hogy küldesz kódot is, de nem kaptam. Azt hittem csúszik a dolog azért nem írsz: )

      Törlés
    3. Azoknak küldtem, akik nyilvántartón vannak, illetve, akiktől kaptam emailt. Ha adsz egy email címet, utánanézek a dolognak :)

      Törlés
    4. Írtam , hogy beszállnék én is, mire írtad, hogy kevés a téma, de oké, küldesz majd kódot: ) azrail5.blog@ gmail.com. ha nem találod elküldöm mit leveleztünk, nekem még meg van: )

      Törlés
    5. Bocsi, tényleg én vagyok a hunyó :( írtam mailt :)

      Törlés
  2. Az utolsó mondatoddal nagyon egyet értek, Szilvi! ;)
    Inkább a tél, inkább felveszek még pár réteget... a nyári hőséget viszont nem bírom, max. +25°C-ig érzem emberinek... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem szeretek a 30 fokos hőségben izzadni, az ennél magasabb hőmérsékletről meg már ne is beszéljünk, teljesen pucéran nem szaladgálhat az ember :D

      Törlés
  3. :) A te kedvenc évszakod az enyém is :) téltavasznyárősz ... bár ha tél vagy nyár én inkább a nyár :D A strandolós-tömeg problémát én tópartra járással szoktam kiküszöbölni :) Jó kis téma ez, jobb mint elsőre gondolná az ember!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se strandon, se tóparton nem érzem jól magam, bár tavaly a kutyákkal jókat úsztunk :D

      Törlés
  4. Hú, látom nem vagyok egyedül a strandolás témában. Annyira idegölő az egész... mindenki megbámul, hogy neked milyen fürdőrucid van, ha nem az adott trend szerinti amit viselsz, már fancsalítnak rád... hajtépő :D

    A tavasszal úgy vagyok, hogy sehogy :D jó jó, de nem az igazi

    Az őszben szinte mindent imádok, kivéve a Halloween-es őrületet. Maradjon meg az amerikaiaknak... így vagyok a Valentin-nappal is. Miért kell mindent átvenni tőlük... na mindegy, ez az én véleményem :)

    A telet szeretem. Az ősszel vetekedett, mikor írtam a posztot, de az ősz nyert végül.

    Nagyon tetszett a bejegyzésed!!!


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem nagyon szeretem az "átvett" ünnepeket, de azért néha-néha egy dísz, dekoráció becsúszik :D a Valentin-napot pedig főleg azért ünnepeljük, mert akkor volt az eljegyzésünk (a nem hivatalos :))

      Törlés
  5. Én is teljesen így vagyok az évszakokkal mindet nagyon szeretem és nem tudok dönteni :DD
    És ahideg szerintem is inkább jobb mint a kánikula
    A 12es voltam :)) Szió

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, örülök, hogy ennyien egyet értünk a hideggel kapcsolatban :D

      Törlés
  6. De jó, hogy mindegyiket szereted :) Én főleg tél, majd pedig ősz-párti vagyok, a tavaszt még csak-csak elviselem, na de a nyár... fújdorító :D

    VálaszTörlés