Napzárta #1

Orbán Szilvi | január 10, 2015
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ennyire fog nektek tetszeni és ennyi bátorítást kapok ezzel a rovattal kapcsolatosan :) Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt a tegnapi bevezető poszthoz és a facebookon is :) Sokat jelentett nekem ♥ Na de akkor ígéretemhez híven, csapjunk is bele a l'ecsóba :D

Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)


 

Mi volt a legfontosabb dolog, amit ma mondtál? 

Egyetlen egy mondat, ami magába foglalja mindazt, ami Ő és számomra fontos: Szeretlek, vigyázz magadra és nagyon várlak haza! 

Ezt minden egyes alkalommal elmondjuk egymásnak, ha valamelyikőnk elmegy itthonról, a másik pedig marad. Azért fontos ez, mert - bár optimisták vagyunk és mindig pozitívan állunk az élethez - sosem lehet tudni, hogy viszont látjuk-e az illetőt, hogy nem az-e az utolsó alkalom, hogy ezt elmondhatjuk neki. 
Ezt minden embernek gyakorolnia kellene, sokan vannak, akik elmulasztják. Pedig az egész nem vesz igénybe 2 másodpercnél többet, s ha még egy ölelés is jár mellé, az a világon mindennél többet ér :)Attól, hogy ezt minden nap elmondjuk, még egyáltalán nem lesz elcsépelt és nem veszít az értékéből sem ;)

Most pedig ti jöttök, ti milyen fontos dolgot mondtatok ma?

19 megjegyzés:

  1. Jujj, én nem szeretnék minden egyes búcsúzáskor arra gondolni, hogy talán ez lesz az utolsó... Nyilván ti sem gondoljátok így át minden alkalommal, de nekem akkor is furi lenne ilyen indoklással búcsúzni a kedvestől. Főleg, hogy mi átlag másfél havonta látjuk egymást, néha ritkábban. Mondjuk ettől függetlenül öt percenként mondogatjuk egymásnak, hogy szeretlek. :)

    Nekem a legfontosabb mondat talán ez volt: Jól sikerült a vizsga!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neeeem, mi sem gondolunk ebbe bele minden egyes nap, amikor elbúcsúzunk, sőt van, hogy nem ébredek meg, amikor elmegy itthonról reggel :) Eléggé frusztrált és stresszesek lennénk, ha mindig ezen agyalnánk, de tény, hogy ez a köszönés már megszokottá vált :)
      Örülök, hogy jól sikerült a vizsgád, van még vagy ez volt az utolsó? :)

      Törlés
    2. Köszi! :) Á, ez még csak a bemelegítés! Nálunk csak januárban kezdődik a vizsgaidőszak, az is úgy, hogy két hét 'preszesszió', amikor órákra is járunk, de már vizsgák is vannak, utána pedig három hét, amikor csak vizsgák.

      Törlés
    3. Uhh, akkor kitartást kívánok neked! :)

      Törlés
  2. Vééégre, már nagyon vártam a posztot, véééégre valami állandó napi dolog, ami (leginkább miattad) érdekel :D :D

    A legfontosabb dolog valami hasonló: "Take care baby, love you" ... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D de jó, hogy tetszik és érdekel :D várlak minden nap :P :)

      Törlés
  3. Dejóó : )) nekem is nagyon tetszik ez a dolog. Próbálok én is mindig itt lenni : )
    Nekem a mai legfontosabb mondatom a: Menni fog!
    Tanulásra és edzésre is értve. : )

    A te mondatod pedig nagyon édes : ) szerintem nálunk is hasonló lesz, ha majd együtt élünk a párommal. egyelőre ez úgy van meg, hogyha a másik elmegy akkor mindig mondjuk neki, hogy írj, amint hazaértél! és amikor ír a másik az első kérdés: minden rendben volt? : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Menni fog! is egy jó mondat, nagyon tud motiválni :) Amikor hazajön, mindig megbeszéljük, hogy milyen napunk volt, ki mit evett, stb., ez már amolyan hagyomány :D

      Törlés
  4. Tetszik az ötlet, és a cím is nagyon jó!
    Én ezt most reggel olvastam, de máris tudok egy fontos mondatot kiemelni, azután hangzott el, hogy a férjem gyakorlatilag a számba adott egy róla szóló bókot (ugye milyen jó, hogy mindig kérdezhetsz tőlem és tudom a választ?), majd bocsánatot kért miatta, hogy így kierőszakolta a bókot. Amire én azt feleltem:
    NEM BAJ, HA MEGKÉRSZ, HOGY MONDJAK EL EGY OLYAN BÓKOT, AMI IGAZ, ÉS MOST JÓLESNE HALLANOD.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan aranyosak vagytok :) Néha nekik is cirógatni kell az egójukat, de nagyon aranyos volt, hogy bocsánatot kért :)

      Törlés
  5. Ugyan én ezt magamnak mondtam, de remélem így is érvényes. A lényege, hogy tudatosítottam magamban, hogy két nehéz vizsga 3 nap alatt nem fog menni. Szóval: "Addig ne idegeskedj, amíg nem tudod az eredményt. Utána viszont választanod kell."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy érvényes, nem muszáj, hogy valakihez intézd ;) a lényeg a fontos szón van, ha számodra volt fontos, akkor is szuper! :) Sok sikert a vizsgákhoz! :) <3

      Törlés
  6. Én a volt középiskolai barátnőmnek mondtam, hogy "Nincs még egy olyan jó barátom mint Te." 5 évig legjobb barátok voltunk, ráadásul padtársak. Sajnos az egyetem miatt keveset látom, így fontosnak tartom az ilyen fajta dolgokat is, hogy érezze a másik, még mindig nélkülözhetetlen számomra. :)
    Amúgy Vivi voltam, aki a facebookon először írt a Napzárta ötletes poszthoz csak másik gépen vagyok és bevallom nem tudom a Google Fiókos jelszavam.... :D (ezen a gépen meg nincs elmentve)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is egy fontos mondat, néha kell, hogy tudassuk a másikkal, hogy mennyire sokat jelent nekünk :) Köszi, hogy bemutatkoztál, így most már tudom, ki vagy ;) :D

      Törlés
  7. Tegnap a legfontosabb mondatom az volt: éhes vagyok!! :D De ez ugyebár a hízókúrám miatt igenis fontos :D

    VálaszTörlés
  8. A mai nap legfontosabb mondata? "Várunk haza!"
    A legjobb barátnőm novemberben költözött el, most hazajöttek 3 napra és ezzel búcsúztam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az enyém is messze lakik, ráadásul nagyon ritkán tudunk beszélni, éppen ezért nagyon hiányzik :(

      Törlés
  9. Szeretlek – a páromnak :-)

    VálaszTörlés