Napzárta #54

Orbán Szilvi | március 04, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Milyen immunerősítő praktikáid vannak? 

Ezt a kérdést most nem sorsoltam, hanem azért kérdezem, mert úgy tűnik, engem is elért a dögrovás. Egyelőre még csak az "illesztések" és a"felfüggesztések" (azaz a lábak, kezek, ízületek) fájnak, lassan már az írás is nehézkes lesz... :( Eppen ezért hátha tud valaki jó kis praktikát javasolni a dögrovás ellen :) 

16 megjegyzés:

  1. Hát, nekem speciel semmilyen. Mivel autoimmun betegségben szenvedek, magyarán az én immunrendszerem hibás egy kicsit és túl működi magát. :D Vicces. Mégse. :( :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma már fáj az összes létező végtagom, meg csontom, hol izzadok, hol fázom. Évek óta nem voltam beteg, hát most ez is eljött. :(

      Törlés
    2. Hát én is így voltam tegnap este, de már megint kezd fájni. Viszont se nem folyik az orrom, se nem köhögök, a végtagfájdalmon és a hidegrázáson kívül semmi bajom nincs :(

      Törlés
    3. Közben eszembe jutott egy régi módszerem: vastag otthoni mackónadrág (ha nincs, akkor két vékony egymásra), vastag zokni, póló, hosszú meleg pulcsi, meleg téli sál a nyakra (van már külön speciális sálam is erre a célra :D), vastag takaró, forró tea (olyan ami leégeti a torkodat, persze azért óvatosan az ivással) és ez így mind szuper izzadást fog kiváltani, ami jobbá fogja tenni egy kicsit a dolgot. Nekem mindig bevált!! Plusz egy jó film, vagy kedvenc sorozat ;) Engem most a sánta dokim gyógyít :P Ja, és ha fáj valami, akkor fájdalomcsillapító. Én ajánlom ezt. :)

      Törlés
    4. Ez nem rossz módszer, lehet kipróbálom :)

      Törlés
    5. Ma már másodszorra csinálom, és úgy folyik rólam a víz, mintha kötelező lenne :D Szerintem ez még fogyókúrának is jó, bár az nekem nem kéne :D Majd ha kipróbáltad számolj be, hogy milyen volt :)

      Törlés
    6. Szerencsére jobban lettem, nem tudom, hogy mi volt ez :/ Neked és Pannának jobbulást, remélem mihamarabb helyre jöttök :)

      Törlés
  2. Nincs ilyen. Nem szoktam nagyon rápörögni a dolgokra, ha beteg leszek, hát állok elébe! Hozzá kell tennem, hogy évek óta nem voltam komoly beteg, néha egy kis megfázás becsúszik, de ennyi. Ezzel szemben allergiás vagyok egész évben non-stop, az már nem ennyire jó.
    Neked jobbulást, állítólag a mézes fokhagyma csodákat tesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elkiabáltam, mára már dögrováson vagyok :(

      Törlés
    2. Én is kifeküdtem mára. :(

      Törlés
    3. Na remek :/ mindenkire ráhoztam? :D

      Törlés
    4. Hát úgy látszik :D
      Jobbulást lányok, Andreina módszerét kipróbálom, hátha jó lesz :)

      Törlés
    5. Jobbulást mindenkinek! Remélem használni fog a praktikám, és segíthetek vele nektek. :)

      Törlés
  3. A különböző gyógyteák sokat segítenek és természetesek is (pl. borsmenta tea).

    VálaszTörlés
  4. Ha érzem, hogy beteg kezdek lenni igyekszem sok C vitamint enni (tablettában főleg), meg D vitamint (azt elvileg naponta kéne szednem, de mindig elfelejtem), meg pihenek amenyit tudok, sokat iszom (ha megy). B terv egy készítmény amit patikában lehet venni és elvileg az első tünetektől bevehető, segít, de idáig mindig akkor jutok el amikor már elég ramatyul vagyok és sos segítség kell mert helyt kell állni...
    Mielőbbi jobbulást, Szilvi!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek, aki jobbulást kívánt, nem tudom, hogy mi volt az, de már elmúlt :) Lehet a telihold :D

    VálaszTörlés