{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Hobbi(k)

Orbán Szilvi | november 18, 2015

Végre ismét sikerült megírnom egy VKP-s posztot, sajnos az elmúlt fél évben eléggé visszavettem a tempóból - már ami a blogolást illeti. Ha most dolgoznék és nem táppénzen lennék, valószínűleg ez a bejegyzés sem lenne, de ha már így alakult, kihasználom az alkalmat, s megírom én is :) 

Szia! Ha először jársz itt és nem tudod, mi is ez a Vigyázz! Kész! Posztolj! dolog, itt olvashatsz bővebben róla. Ha esetleg kedvet kaptál és szeretnél Te is csatlakozni, írj egy e-mailt az eletespillecukor@gmail.com címre és válaszban elküldök minden infót és a  következő témát is, amibe már be is tudsz majd kapcsolódni :) A megadott téma maradjon TITOK az olvasók számára! :) Az eddigi VKP bejegyzéseit itt olvashatod el :) 

Még az őskorban, amikor elkezdtem önéletrajzokat küldözgetni, az akkori (most nem tudom, hogy mi a trend) mintákba rendszerint szerepelt a hobbi is. Ezt azért javasolták, hogy legyen benne, hogy egy esetleges szokatlan, nem hétköznapi hobbi felkeltheti az interjúztató figyelmét, még az is lehet, hogy ő is ugyanazon tevékenység iránt érdeklődik. Így máris oldódik egy kicsit a hangulat, s talán könnyebben szimpatikusabbá válhatunk (a megfelelő végzettség mellett természetesen), megnyerve ezzel magunknak az áhított állást. Akkoriban én kihagytam, hiszen az olvasás, zenehallgatás nem épp a legizgalmasabb hobbi, nem úgy, mint mondjuk az ejtőernyőzés, állatok mentése, stb. 

Ha most kellene - márpedig most kell, hiszen ez a téma - elgondolkoznom, hogy milyen hobbijaim vannak, csak nagyon nehezen tudok összeszedni párat. Hiszen mi is a hobbi? Számomra olyan tevékenység, amit nem munkaszerűen végzünk, ami örömet okoz és általa kikapcsolódhatunk, kiléphetünk a hétköznapi mókuskerékből. S hogy ezek alapján számomra mi a hobbi, az alábbiakból kiderül :)

Olvasás



Erre nem is olyan régen szoktam rá (ismét), a kívánságlistám egyre csak bővül, annyi könyv van, amit szeretnék elolvasni. Volt egy olyan időszakom, amikor untatott az olvasás, s ebben a suli sem segített a kötelező olvasmányokkal. Én jobban szerettem (volna) olyan könyveket olvasni, amik tényleg érdekelnek, lekötnek, így talán nem ment volna el a kedvem az olvasástól. Ám tavaly karácsonykor ez megváltozott, amikor is Ő meglepett Demény könyvével, s akkor ott ismét beleszerelmesedtem a könyvekbe, az olvasásba. Azóta több könyvet is beszereztem már, csupa olyat, amit imádtam olvasni. Azonban a mai napig bajban vagyok azzal, hogy vajon melyik olvasmány legyen a következő, a fülszövegekből sosem tudom eldönteni, hogy engem az érdekel-e, jó-e az a könyv vagy sem. 

Blogolás



Sajnos már nem tudok annyi időt és energiát a blogba fektetni, mint amennyit szeretnék, de akkor is, a blogolás számomra egy nagyon szép és jó hobbi. 3 évvel ezelőtt azt sem tudtam magamról elképzelni, hogy fenn tudok tartani egy ilyen oldalt, vagy hogy egyáltalán képes vagyok értelmesen fogalmazni, úgy írni, hogy ez másokat is érdekeljen. Az meg már végképp nem fordult meg a fejemben, hogy lesznek követőim is :) 
Akárhogy is alakul az életem és a jövőm, a blog mindig megmarad számomra hobbinak, amihez mindig szívesen visszatérek, ha úgy alakul :) 
Még ehhez tartozik az is, hogy szeretek újdonságokat kipróbálni a blogon, új stílus, sablon, modul után kutatni, ezekre nagyon szívesen szánok időt (bár mostanában egyre kevesebbet).

Papírírószerek gyűjtése


http://lifeandmarshmallow.tumblr.com/post/93769198781

Ebben olyan vagyok, mint egy szarka, ahogy ő a csillogó dolgokat gyűjti, úgy én minden olyan szép füzetet, noteszt, tollat, aminél úgy érzem, hogy egyszerűen nem tudok élni (nyilván tudnék, de az más tészta...) nélküle. Legfrissebb szerzeményem egy 2016-os Dolce Blocco határidő napló, amit már most imádok, legszívesebben már most használatba venném, pedig még csak ma vettem és 2016-ig még pár hét hátra van :/ 

Vásárlás



Na erre a hobbira egyáltalán nem vagyok büszke és valószínűleg kezeltetnem kellene magam, hiszen eléggé költséges és egyáltalán nem kifizetődő hobbiról van szó :D Mert más az, amikor úgy vásárolunk, hogy végeredményként olyat alkossunk - hobbiból -, aminek talán haszna is van pl. barkácsolás, sütés-főzés, kézimunka, stb. De sajnálatos módon előfordul, hogy azért vásárolok, hogy egy kicsit jobb kedvem legyen tőle vagy épp így jutalmazom magam valamiért. Persze nem vagyok egy boltkóros típus, szerencsére tudom, hogy hol a határ - hitelkártyát pl. sosem használnék -, de ha úgy van, hogy találtam a zsebemben 100 Ft-ot, akkor azt muszáj elköltenem, szinte égeti a zsebem. Igyekszem ezt kontrollálni, ebben Ő is nagy segítségemre van, aki két lábbal a földön áll és vissza tud rántani, ha elszaladna velem a ló :) 

Bögrék 


http://lifeandmarshmallow.tumblr.com/post/123744121971

Erre nem olyan rég figyeltem fel, amikor is feltűnően elkezdtek sokasodni ezek a szépségek a konyhaszekrényben. Mostanra ott tartunk, hogy egymásba kell pakolgatnunk őket, hogy elférjenek, de ahogy ismerem magam, nem állok meg ennyinél :D Jelenleg a téli hangulatú, mintázatú bögrék veszik el az eszemet (és lassan az utolsó filléremet), de egyszerűen nem tehetek róla, ha meglátok egy cuki mintás bögrét, egyből kell nekem, nem tudok neki ellenállni.

Ezek lettek volna az én hobbijaim, a többiekét az alábbi linkeken éritek el, jó olvasgatást ;) 


Nektek milyen hobbijaitok vannak/voltak?

2 megjegyzés:

  1. Gyerekkorom óta a hobbim - csak akkor még nem tudtam, hogy ez hobbi - mindenféle papír amire írni, rajzolni lehetett, meg a füzetek, színes ceruzák, kis noteszok gyűjtése. Gyűjtöttem sokáig az egész világból a legismertebb színésznőket, színészeket, szalvétákat, a különböző heti és havi lapokat. Aztán kézműves leírásokat, hozzá alapanyagokat, szerszámokat is gyűjtöttem, mert egy időben kézműveskedtem, zsűrizett munkáimmal jártam rangos rendezvényekre, kiállításokon voltak a munkáim. Szakácskönyvem is sok van és több ezer különböző innen-onnan kivágott receptleírások.Volt erre több évtizedem. Szóval papír- könyv és folyóirat mániás vagyok.Ezek még mos is megvannak, nem tudom abbahagyni - kivéve a színészek, a maiak már nem érdekelnek, pláne a celebek nem.Egy fillért sem adnék a pletykaújságokért, még soha nem vásároltam. A férjem szelíd türelemmel viseli, hogy mindenhol az én dolgaim vannak.(polcon dobozokban a sok fonal, és egyéb kézműves alapanyag, varrógép, kötő- és horgolótűk, hímzőfonalak, kifújt tojások, festékek, szövőráma, viasz stb felsorolhatatlan, és a sok-sok szakkönyv meg egyéb könyv, folyóiratok, mindenféle papírok, ceruzák, ollók, tűk stb.) Persze azért már alábbhagyott ez a hobbim, de szeretem rendezgetni, nézegetni, és ezt azt elkészíteni a magam és a családom örömére elsősorban karácsonyra, születésnapra.húsvétra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebben én is gyűjtöttem a szalvétákat, komoly csere zajlott a suliban :D Csak utána elmúlt a lelkesedés, anya még cserélgette, gyűjtögette, de mára már teljesen megszakadt :/

      Törlés