7 dolog, amit szeretek a reggeles műszakban

Orbán Szilvi | augusztus 23, 2016

Pozitív szemléletű emberkeként mindig  igyekszem megtalálni még a legapróbb pozitívumokat is az életben, élethelyzetekben. Ha valaki dolgozott már/dolgozik háromműszakos munkarend szerint (vagy állandóan korán kel), az tudhatja, hogy néha bizony nagyon nehéz bármiben is megtalálni a jót, pláne, ha hajnalban kell felkelni.

Most összegyűjtöttem azokat a pozitív dolgokat, amik "életben" tartanak a reggeles műszak alatt, sokkal könnyebben megy a túlélés, ha inkább ezekre koncentrálok. Ha esetleg nektek még eszetekbe jut valami, ami benneteket átlendít, kommentben nyugodtan osszátok meg velünk ;) 

1. "Hajnalban még a Nap is más..." - Nektek is a United száma jutott eszetekbe? :) Főleg nyáron, amikor már korán feljön a Nap, csodálatos napfelkeltében van részünk. A konyhaablakból remekül látni, ahogy sötétkék-rózsaszín-narancssárga-sárga színkombinációban játszik az égbolt. 

2. A reggeli madárfüttynek nincs párja - Szintén a nyári időszakra vonatkozik, nálunk nagyon sok a fekete rigó, néha olyan szép füttykoncerteket adnak, öröm hallgatni, ahogy épp ballagok ki a buszhoz. 

3. Nincs dugó, alig van forgalom - Nem kell attól félni, hogy a nagy dugóban nem érsz be a munkahelyedre, nem kell kerülgetni a sok embert, az utakon csend és béke honol. 

4. Az első szünet mindig gyorsan elérkezik - nekünk 8-kor van az első szünetünk, bármit csinálunk is, az első két óra mindig gyorsan eltelik. 

5. Szabad délután - mivel kettőkor végzünk, így a délutánunk nagy része szabad, így - a nyolctól négyig munkarendhez képest - szinte bármit el tudunk intézni, amit csak szeretnénk. 

6. Télen a mi lábnyomunk az első a frissen lehullott hóban - csak nekem nagy élmény ez? :D Szerintem nincs is annál jobb, amikor az én lépek bele először a szűz hóba :D 

7. Reggelente 1 órával korábban kelni - nekem ennyi időre van szükségem ahhoz, hogy magamhoz térjek. 5:10-kor indulok el itthonról, ergo 4-kor kell kelnem, de ha hajat is kell vasalnom, akkor 3:50-kor szól az ébresztő. Miután felöltöztem, leülök a reggelimmel a laptop - vagy csak simán a mobilom - elé, elszürcsölgetem a tejeskávémat, elfogyasztom a reggelimet, s közben végigpörgetem az előző esti, valamint az éjszaka történéseit, de ilyenkor szoktam blogokat olvasni vagy YT videókat is nézni. 

Ti milyen pozitívumokat találtok a korán kelésben? Milyen rituálétok van, amivel ráhangolódtok a napra?

3 megjegyzés:

  1. Amikor hajnalban indulok dolgozni, nyáron, két dolgot szeretek. Az egyik, hogy szép nyugodtan, rutinosan sminkelek, érdekes, hogy délutános műszakba készülődve mindig csúszásban vagyok, és akkor nem tudok úgy ráhangolódni a dologra.
    Hajnalban összeszedettebb vagyok, még álmosan is.

    A másik kedvenc élményem, hogy kánikula idején is napfelkelte idején még kellemes hűvös van, madárdal és a fények csodás harmóniát teremtenek.

    És milyen igazad van, fél kettőig dolgozom, de szép nyugodtan be tudok vásárolni, miután leteszem a lantot, ez tényleg nagyon jó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, képzeld a délutános hetem nekem is az örökös kapkodásból áll, valahogy sosem sikerül időben elkészülni :D Olyan gyorsan eltelik a délelőtt, hogy csuda, a hajnal pedig sokkal nyugodtabb. Ki érti ezt?! :D
      Na igen, a kellemes hőmérséklet kimaradt :) A délutános héten este van ugyan ez, van, hogy egy kicsit lenn maradunk, nem megyünk fel olyan hamar a lakásba, ha kertes házunk lenne (vagy legalább egy erkélyünk), tuti kiülnék egy dinnyével vagy egy pohár borral lazulni :)

      Törlés