AVON Viva La Vita - Egy új kedvenc

Orbán Szilvi | március 03, 2017
 
Mindenkinek megvan az AVON új parfümjének reklámja? Amikor Rómában, egy gyönyörű nő ébredés után kapkodva készülődik, majd magára fújja ezt a parfümöt és ...

Na én nem ilyen vagyok (a kapkodás kivételével :D) Először is, nem egy csodálatos olasz városban élek, nem vagyok valami nőies, farmerben, pólóban és piros tornacipőben (természetesen nem télen) járok, nincs ilyen szép hajkoronám, sőt ilyen szép fekete ruhám sincs (a vékony testalkatról ne is beszéljünk...), de amikor a kezembe kaptam ezt a kis üvegcsét és magamra fújtam, ha nem is a mediterrán életérzés, de egy nagyon jó érzés fogott el. Twitterre gyorsan ki is írtam, hogy IS-TE-NI, amit halál komolyan gondoltam, és gondolom még most is.

Mint mindig, most is elolvastam a Krémmánián a véleményeket és meg kell mondjam, nagyon vegyesek a fogadtatások iránta. Van, akinek tetszik, de a legtöbben lehúzzák, mondván a szokásos, gyenge, tipikusan avonos minőség, amit messzire elkerülnek. Ha ezek alapján választanék magamnak parfümöt, akkor tele lenne a polcom olyanokkal, amiket egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán használok, mert olyan erősek, nehezek, hogy nem szívesen nyúlok utánuk. Ezeket a véleményeket szerintem olyanok írhatják, akik után beszédül az ember egy tömegközlekedési eszközön, annyira tömény illatfelhő lengi körül őket. Számomra egy parfüm akkor jó, ha nem tolakodó, nem érződik már méterekkel odébb is, s nekem az sem baj, ha 3-4 óra múlva már el is illan (de szerintem nagyobb annak az esélye, hogy az orrunk csak megszokja és azért nem érezzük magunkon egy idő után). Én szívesen frissítem fel magamon az illatot, nem baj, ha nem érződik mindig rajtam töményen és hivalkodóan.
 
Nem vagyok jó a parfümtesztekben, nem tudok semmit az alap-, a fej-, és a szívillatjegyekről (viszont láttam a Parfüm c. filmet :D), de azt tudom, hogy ebben csupa olyan illat van, ami a szívemnek kedves és ha ezeket látom egy-egy parfüm leírásában, akkor biztos, hogy megszaglászom és valamennyire (vagy nagyon) meg is tetszik, és talán még meg is veszem :)

Fejillat
Citrusok és gyümölcsök - Pink Lady alma, grapefriut, mandarin

Szívillat
Virágok - rózsaszín magnólia, rózsaszirom, mimóza

Alapillat
Fás-vaníliás - szantálfa, kasmírfa, vaníliabab

Tudni kell rólam, hogy nagyon nehezen találok kedvencet a parfümök között, mire eljutottam a mostanihoz (Guess - Seduction) rengeteg időbe telt és rengeteg parfümöt szagoltam meg a drogériákban. Egy ideig a kihelyezett papírcsíkokra fújtam belőlük, de aztán inkább a csuklómra, majd kimentem az üzletből (vagy folytattam a vásárlást), hagytam, hogy érvényesüljön, kiteljesedjen a bőrömön az illat. Számomra érdekes (a gyakorlott parfümösöknek ez persze nem újdonság), hogy teljesen más illata van egy parfümnek pár órányi viselés után, mint amikor először magára fújja az ember. Jártam már úgy, hogy az első fújás után eltelt pár óra és már nem is tetszett annyira az adott parfüm...
Azonban az AVON új illata nem olyan. Pár óra után is ugyanolyan finom, gyümölcsös, virágos, a szívemet melengető illata van, úgyhogy joggal mondhatom azt, hogy megtaláltam a legújabb kedvencemet, így felváltva fogom használni a Guess-szel.  Tipikusan tavaszi, friss illata van, amit hétköznapokra, munkába menet szívesen fújkál magára az ember, mert bár a reklám és a körülötte levő marketing a tipikus olaszos életérzést szeretné belőlünk előcsalogatni, amatőr szemmel nézve, erre csekély az esély :) Persze ettől nem lesz kevesebb, nekem tökéletesen megfelel, de aki érzékeny és finnyás kényes a parfümökre, annak biztos kevés lesz...

Egy szó, mint száz, bárki bármit is mond erről a parfümről, nekem igenis tetszik, mind az illat, mind pedig a csomagolás szuper, és bár tesztelésre kaptam, de szó nélkül kifizetném az árát, annyira bejött.

Nektek hogy tetszik?

8 megjegyzés:

  1. Uuuuh pont ma akartam megrendelni,de helyette a Pure-t választottam inkább. Viszont ahogy megrendeltem a Pure-t jött egy üzi Inspár-lak Vikitől,hogy instán megnyertem ezt a parfümöt. Most annyira türelmetlen vagyok, annyira várom már megjöjjön. A téli parfümöket meg szépen elteszem, csak t-a-v-a-s-z-t akarok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én imádom az illatát (de szerintem ez a posztból kiderült :D), s mások is megdícsérték már :)

      Törlés
  2. Nekem is hatalmas nagy kedvencem. Imádom, egyszerűen szerelmes vagyok belé. :D Vásárlás közben meg is kérdezték többen tőlem, hogy milyen parfümöt használok, mert nekik is kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az tetszik benne, hogy nem nehéz, hanem üde virágillat, bár néha sikerül egy kicsit többet magamra fújnom és olyankor egy kicsit soknak érzem :D csak finoman vele! :)

      Törlés
  3. Köszönöm, hogy leírtad a véleményed/tapasztalataid! Én is ilyet szeretnék venni, jó volt a véleményed olvasni vásárlás előtt! :)

    VálaszTörlés