Úton felém eBay csodaországból

Orbán Szilvi | március 01, 2017

Már a munkahelyemen is tudják, hogy megszállott eBay rajongó vagyok, ha valami új van nálam vagy valami cukiságról töltöttem fel képet instagramra már jön is a kérdés, hogy Kínából rendeltem? Odabenn vannak az "allisok" és vagyok én, aki az eBayről rendel. Nekem sokkal jobban bejön, mint az Alliexpress, nem tudom miért, talán mert ezt szoktam meg, már automatikusan itt böngészek újdonságok után. 

Mindig találok valami cukiságot vagy valami hasznos dolgot, de legtöbbször megmaradnak a kívánságok szintjén, rendelni nagyon ritkán szoktam. De ha én egyszer rendelek, akkor viszont egy-két dolognál biztos nem állok meg, rendszerint egy kisebb vagyont szoktam otthagyni. Most sem volt ez másképp, bár most egy bizonyos tematika szerint garázdálkodtam :D Ugyanis én is fejest ugrottam a Bullet Journal világába, s ahhoz kerestem kiegészítőket, olyanokat, amikkel kicsit vidámmá, színesebbé tehetném a kis naplócskámat (amiről a későbbiekben lesz poszt is), és mint tudjuk, aki keres, az talál is :) Ebben a posztban azokat mutatom meg nektek, amik úton vannak hozzám, s remélem mihamarabb meg is érkeznek.



Amivel a legegyszerűbben fel lehet dobni egy-egy oldalt, az nem más, mint a washi tape. Mindenféle színben, szélességben kapható, én most egy 10 darabos, szivárványszínű és egy 27 darabos, rövid csíkokból álló szettet rendeltem. Ez utóbbiból egy példányt egy blogszülinap keretében meg is lehetett nyerni, most jött el az ideje, hogy magamnak is beszerezzek egyet :)



Nyomdázni, pecsételni már gyerekkoromban is nagyon szerettem, ezekkel a vidám mintákkal pedig secperc alatt egy kis színt vihetek majd a kis BuJomba, már alig várom!



A nyomdához pedig tinta is kell, ezekkel a multikolor tintapárnákkal remélem nem lőttem mellé, mint minőségileg, mint pedig méret ügyileg, nagyon bízom benne, hogy tudom majd őket használni.



A matricák jól jönnek majd, ha valami fontos dolgot kell megjelölni, s hát természetesen minél színesebb, annál jobb :D 



Végül "áldoztam" egy kicsit a hasznos dolgok oltárán is, egy ilyen cuki esernyős kulcstartót nem tudtam nem megrendelni, feldobja majd az előszobát, de nemcsak ott lehet őket felhasználni. Mióta megvettem a kis Canon masinámat, azóta szerettem volna egy ilyen lencsetisztító "tollat", amivel kíméletesen távolíthatjuk el a szennyeződéseket az érzékeny területekről. Erre is nagyon kíváncsi vagyok, mert már sikerült véletlenül összetapogatni az objektív lencséjét...

U.i.: Észrevettem, hogy ha a mobilomon szörfözök az ebayen, akkor hajlamosabb vagyok több mindent a kosaramba pakolni és megvenni, mintha a laptopon tenném ugyanezt. Veszélyesek ezek a vásárlós alkalmazások... Ti hogy vagytok ezzel? :)

Ti miket rendeltetek mostanában az internetről? Ebay vagy Alliexpress pártiak vagytok?

10 megjegyzés:

  1. Az Aliexpress-t nem próbáltam, az eBay-jel elégedett vagyok. Most egy szemsminkhez való ecsetkészlet utazik hozzám, egyébként főleg koreai kozmetikumokat rendelek innen.
    Csak laptopról böngészek. Az első pár rendelésemnél nekem is akadt sok egydolláros tétel, amelyeknek aztán a fele a kukában végezte. Mostanában a netes rendeléseknél is igyekszem tartani magam a saját, háromnapos szabályomhoz. :D
    Ha találok valami cukiságot, ami megtetszik, de nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy megvan a helye az életemben/lakásomban/szépségápolási rutinomban stb., akkor adok magamnak (legalább) 3 nap gondolkodási időt. Ha ez alatt folyton kattog az agyam azon, hogy nekem erre szükségem van, a vásárlás mellett döntök. (Ha eszembe sem jut három napig a termék, az elég egyértelmű. :D) Ha véletlenül ennyi idő alatt elfogyott volna, akkor ezt egy jelnek veszem, hogy nem is volt igazán szükségem az adott valamire. Ezt a taktikát a fizikai boltokban való vásárláshoz találtam ki magamnak, de online is működik. Igaz, ott nehezebb ellenállni az időkorlátos (csak 24 óráig él stb.) nagy leértékeléseknek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó taktikád van az impulzus vásárlások elkerülésére, kipróbálom :) A legtöbbször konkrét dolgokat keresek, egy bizonyos tematikának megfelelően (mint pl. most a BuJo), de egy-egy unatkozós pillanatban mobilon szoktam böngészni, hogy mik is vannak fenn (ilyenkor jön a csábítás és az impulzus vásárlás). Én inkább az üzletekben nem tudok ellenállni a leárazásoknak, pláne, ha olyan dolog akciós, amire már nagyon régóta vágyok. Ilyenkor az sem számít, ha pár napig zsíros kenyér lesz a napi menü :D

      Törlés
  2. Sokáig nem mertem külföldről rendelni, de nemrég Paypallal fizettem egy Etsys vásárlásért és minden rendben ment, szóval már nézegetem, honnan tudnék még rendelni. Alin jó dolgok vannak, régebben is néztem, de egyelőre maradok az Eu-n belül, aztán később majd bátrabb leszek és messzebbről is rendelek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is az online fizetés fogott vissza régebben, de mára már egész jól belejöttem, egyre többször választom a Paypall-os fizetési módot (még a magyar oldalaknál is). Az Ali és az eBay nagyon hasonló, alig van különsbség, ha valami nincs fenn az egyiken, a másikon tuti ott van. :)

      Törlés
  3. Szinte mindig az AliExpressről szoktam vásárolni. Jobban átlátom az oldalt és tetszik, hogy az értékeléseknél gyakran töltenek fel a vásárlók képeket a termékről. Valahogy nyugodtabb szívvel rendelek így, főleg ha nem pár száz forintos tételről van szó. eBayről elsősorban a koreai kozmetikumokat szoktam vásárolni vagy olyan apróságokat, amiktől nincs igazán félnivalóm. Most is pár arcápoló terméket várok meg egy zoknit. ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A képek hasznosak, ilyen nem ártana, ha ebay-en is lenne. Bár ruhákat eleve nem rendelek már sehonnan, jobb szeretem felpróbálni vásárlás előtt, pedig hogy utáltam régebben próbálni, a hideg rázott a szűk próbafülkéktől. Viszont ha belegondolok, mennyi felesleges pénzkidobástól és rossz (méret) választástól megkímélhettem volna magam... De a koreai kozmetikumokat én is bátran rendelem, sőt én is rendeltem már zoknit is, most hogy mondod, ideje lenne pótolni, mert már kikoptak a sarkuknál, s most alig van cicás zoknim :(

      Törlés
  4. Én is jobban szeretem az eBay-t, mint az Alit, pedig vannak dolgok, amik ott még olcsóbban kaphatóak, de hát már megszoktam az eBay-t, ezért inkább onnan rendelek én is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is jobbára azért rendelek eBayről, mert már megszoktam :) A munkahelyemen is inkább Aliról rendelnek, ideje lesz nekem is tennem egy próbát vele :))

      Törlés
  5. Szia! Én is rendeltem most olyan ananászos nyomdát (meg még 2 másikat) és nagyon szuper! :)
    Domborító porral használom, és Aliról vettem hozzá a hőlégfúvót is*.*
    Ha gondolod nézd meg amit írtam róla ( http://catographyblog.weebly.com/blog/por-varazslat )
    Én azt vettem mostanában észre, h az Aliról 2hét alatt is ideérnek a cuccok, Ebayről meg kell 1 hónap. Amúgy mindig azt választom ahol olcsóbb, amit szeretnék.

    Egyébként nagyon tetszik a blogod, örülök, h ide találtam!:)
    Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A bejegyzés óta landolt még pár ilyen nyomda a kosaramba, de még várok a rendeléssel :) Még sosem hallottam a domborító porról, megnéztem a posztot és hátr WOWWWW! Nagyon tetszik ez a technika, kipróbálom majd! Köszi, hogy megosztottad velem :)

      Törlés