Egy lépés előre a környezettudatos(abb) életmód felé #2 | Spriccelős palackok a PaUZától

Orbán Szilvi | április 08, 2019
Ahogy azt az első részben (nem terveztem, hogy sorozat lesz, de így alakult, hiszen több ehhez kapcsolódó poszt fog a jövőben megjelenni itt a blogon) a samponomat cseréltem le környezetbarátabb alternatívára (a tapasztalataimról is lesz majd bejegyzés, de csak egy bizonyos idő elteltével tudok véleményt alkotni róla), a mostaniban pedig a háztartás, azon belül is a takarítás területén lépek egyet a környezettudatos(abb) életmód felé :) 
Igaz, vannak itthon tisztítószereim, amik spriccelős flakonban vannak, és miután kiürültek (már nem sok van bennük egyébként) tudnám őket tovább is használni, de az az igazság, hogy nekem nem tetszenek, és ha már komolyan gondolom, hogy kevesebb műanyag legyen a háztartásunkban, akkor a házilag elkészített tisztítószerek is legyenek környezetbarát változatban. Továbbá az sem utolsó szempont, hogy mutassanak jól, így sokkal jobb érzés őket elővenni és takarítani velük, jobban esik a tudat, hogy az, ami bennük van, én készítettem. 

Biztos voltam benne, hogy nekem barna üvegek kellenek és az első két oldal, ahol megnéztem, az az Aliexpress és az eBay volt. Találtam is mindkét oldalon, de kínai viszonlyatban is drágának találtam őket, plusz nem szólt mellettük az sem, hogy min. 3 hetet kell várni arra, hogy megérkezzenek (remélhetőleg épségben). Így inkább magyar webshopok kínálatát kezdtem el böngészni, de sehol sem találtam olyat, amilyet kerestem (volt ami barna volt, de műanyag és volt, ami nem kapható 500ml-s kiszerelésben).

Aztán az instagramon, Andi oldalán láttam egy képet és tudtam, hogy igen, ez az, ami  nekem kell. A kommentek között pedig szerencsére elárulta a forrást, így én is megtudtam rendelni, s most, hogy meg is érkeztek, alig várom, hogy használatba vegyem őket. 


Ha még nem hallottatok a PaUZáról, ajánlom figyelmetekbe Andi interjúját Évivel, aki férjével, Zolival együtt álmodta meg a boltot, én nem tudtam volna ennyire részletesen és élvezetesen bemutatni őket :)
A megrendeléstől számítva gyorsan megérkeztek, én Foxpost csomagautomatába kértem, számomra ez volt a legmegfelelőbb szállítási mód. Csomagolás nagyon profi és szép volt egyszerre, látszik, hogy a tulajdonosok szívüket-lelküket beletették :) A képeket insta storyra készítettem, de úgy gondoltam, hogy itt is megosztom, hogy lássátok, tényleg mennyire odatették magukat Éviék :)
Ahogy láthatjátok, semmi műanyag nincs a csomagolásban, minden szelektíven gyűjthető, illetve komposztálható.

Az oldalon választhatunk spriccelős (szórófejes?) és pumpás adagólóval ellátott üvegek közül, én most csak a spriccelőset szereztem be, mert pumpás üvegem már van itthon, amit a Jyskben vettem.
Az 500ml-s üveget - ahogy a rajta levő felirat is mutatja - az általános tisztítószernek szántam, és azért ekkora méretben rendeltem meg, mert szinte minden felületen lehet használni, így egyszerre nagyobb mennyiséget keverek majd ki.
A Wc-és fürdőtisztítóból pedig egyszerre elég egy kisebb mennyiség is, feleslegesnek tartottam a nagyobb üveget, nekem a 250ml-es is tökéletesen megfelel.

Mindkét üveg nagyon jó minőségű, a barna szín megszűri az UV fényt, így amit benne tárolunk, tovább eláll.
Ahogy fentebb említettem, kétféle adagolóval lehet kapni, az üvegekben tárolhatunk folyékony mosogatószert, hajbalzsamot, sampont, házilag készített tisztítószereket, de ha csak felszeretnénk dobni a lakást, utántöltőként is használhatjuk őket.

A feliratokat bónuszban kapjátok az üvegek mellé, csak írjátok meg, hogy mit tartalmazzon a címke ;) Nagyon jó ötletnek és egyben kedves gesztusnak tartom, hogy Éviék erre is gondoltak, mert így ezek a termékek nemcsak hasznosak, hanem ékes díszei is a lakásunknak és tulajdonképpen ez volt a céljuk is a PaUZa létrehozásakor, hogy olyan termékeket forgalmazzanak, amik dekoratív értéket is képviselnek amellett, hogy hasznosak. Nekem is pont ezért tetszik ennyire az oldaluk és ha egyszer a fővárosban járok, elképzelhető, hogy benézek hozzájuk, ugyanis nem minden van fenn a webshopban, igazi kincseket foghat ki, ha valaki az üzletükbe téved :)

Ti miben tároljátok a házilag elkészített tisztítószereket? Szoktatok készíteni? 

2 megjegyzés:

  1. Én gyarkan készítek házi tisztítószereket, de csak utánatöltök valami korában kiürült takarítószeres szórófejes flakont, vagy valami szépségápolási termék megmaradt szórófejes flakonját, attól függően,mekkora a kiszerelés. Nem olyan fancy, az igaz, de így még környezetkímélőbb. :) Egyébként nagyon szépek ezek a barna üvegek, most azzal kísérletezek, hogy a visszamaradt sörös barna üvegeket (Guiness), vagy esetleg zöld üvegeket (Heineken) megtartom, letakarítom, és vázának használom, amíg nyílnak a kertben a szálas virágok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Semmi baj azzal, hogy nem fancy a bolti tisztítószeres flakon, ez is egy módja az újrahasznosításnak, használja az ember addig, amíg tudja. :)
      Ez az én hülyeségem, valahogyan jobban esik ezekkel az üvegekkel a takarítás, üde látvány a szememnek és a szívemnek egyaránt :)
      Nem tudom, miért, de beugrott egy vers az utolsó mondatodról :D

      Törlés