Kókuszgolyó │ Reloaded

Orbán Szilvi | március 01, 2014
Nevezik ezt az édességet még kókuszos kekszgolyónak (talán ez a találóbb név neki), ördögszemnek is, ahány táj, annyi név, nekem világ életemben kókuszgolyó volt és ez már így is marad :) Akik már régebb óta olvasnak, azok már találkozhattak itt a blogon ezzel a finomsággal, ha valaki mégis lemaradt róla, itt megtekintheti (látszik, hogy akkoriban még nem merültem el annyira a képszerkesztésben és a fotózásban :D, igaz ma sem vagyok ebben profi, de szerintem már javult a helyzet azóta :)). 
Most azonban újra elővettem, mert olthatatlan vágy fogott el, hogy kókuszgolyót egyek. Azonban a hozzávalókból khm, hogy úgy mondjam, nem voltunk nagyon elengedve, tehát kevés volt itthon mindenből (hó vége van, no) :) De mivel ha én egyszer a fejembe veszek valamit, azt kalapáccsal sem lehet onnan kiverni, így hát csak nekiláttam és annyiból dolgoztam, amennyi volt itthon. Az eredmény pedig azt kell, hogy mondjam, sokkal jobb lett, mint az előző :) Sokkal lágyabb, s ízre is finomabb volt. Pedig ugyanazokat a hozzávalókat használtam fel, nem egészítettem ki semmivel sem és nem vettem el belőle semmit sem. A meggyet és a rumot ez alkalommal is kihagytam belőle, én nem szeretem ha van benne, de aki szereti, az nyugodtan tehet bele. Nagyon szeretem, mert iszonyat gyorsan megvan (a legtöbb időbe a golyózás kerül, de remekül kikapcsolja az embert :)), és nagyon finom, szinte kétpofára szoktam tömni :D

Hozzávalók (kb. 20 golyóhoz)
200 g háztartási keksz ledarálva
2 ek porcukor
2 ek kakaópor
2 tk baracklekvár
2 dl tej

A művelet itt is ugyanaz, mint a másiknál, de ne ijedjünk meg, ha egy kicsit hígnak tűnik a tej miatt (kisadagonként tegyük hozzá, ha félünk tőle, hogy sok lesz), a végére nagyon szépen összeáll és nem is lesz olyan száraz :) Formázzunk belőle golyókat és forgassuk meg őket kókuszreszelékben. Azonnal is falatozhatunk belőle, de hűtőben tárolva is eláll egy ideig (hogy pontosan meddig, nem tudom, nálunk pillanatok alatt elfogy) :) 



Ti szeretitek? Milyen recept alapján készítitek?

7 megjegyzés:

  1. Otthon még soha sem készítettem. A készen kaphatót nem igazán szeretem, de ezt majd elkészítem a gyerekeknek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A boltit én sem szeretem :) ebben még ők is tudnak segíteni :)

      Törlés
  2. Most én is megkívántam... :)

    VálaszTörlés
  3. Most én is megkívántam... ;)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is kókuszgolyónak hívják. Mi tipikus szilveszteri nasinak szoktuk elkészíteni, olyankor anyu, az öcsém meg én leülünk a konyhában és megcsináljuk. Anyu összekeveri a masszát, öcsémmel pedig golyót formázunk és hempergetjük a kókuszreszelékbe, külön tálakba tesszük, aztán visszük a szilveszteri házibulikba.

    VálaszTörlés
  5. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés