Éva advent 2014 | Kedvencek

Orbán Szilvi | november 09, 2014

Tegnap végre - hosszú kihagyás után - ismét megvehettem az Éva magazin adventi kiadását, amiért minden évben csorgatom a nyálam, de nem sikerült megvenni, mindig másra kellett a pénz. De most végre sikerült megvenni, és délután gyorsan át is nyálaztam, hogy mégis mik kaptak benne helyet ebben az évben. Még nem olvastam el az egészet, ezt nem lehet elsietni :) Szépen neki kell ülni, bekuckózni, egy finom meleg itallal (legyen az forrócsoki vagy egy bögre forró tea), át kell adni magunkat a készülődés hangulatának. Mert azzal, hogy megjelent ez az újság, bizony tényleg elkezdődött a készülődés. Ha tetszik, ha nem, már csak 45 nap van hátra karácsonyig :P

A lapszemlét meghagyom Viának, minden évben elolvasom az ide tartozó bejegyzését, én most csak azokat ragadom ki a magazinból, amik felkeltették a figyelmemet :) Vannak benne egész jó ötletek, de van olyan is, amivel kapcsolatban nem nagyon tudtak újat mutatni (lásd. adventi naptárba kerülő apróságok :)).



Helyet kapott egy hatalmas naptár, amiben minden napra jut valami tennivaló, receptötlet, programajánló. Ők már egy héttel korábban, már november első hetétől elkezdték a tervezgetést, de aki csak most kapcsolódott be, egyáltalán nincs elkésve semmivel sem ;) Nem hiszem, hogy mindegyik napot tudná az ember "teljesíteni", de inspirációnak tökéletes. 


Találhattok ötleteket arról, hogy mik kerüljenek az adventi kalendáriumba (16. oldal). Van egy lista is, de képekkel is illusztrálták, külön a lányoknak és külön a fiúknak (70-73. oldal) a mütyürökről. Tavaly már én is összegyűjtöttem párat, ez idén sem marad el, de még nincs itt az ideje a blogon :)) 

Készültek egy lendületbe hozó zenelistával is, de nekem nem igazán tetszenek azok a számok, amiket összeválogattak. Van köztük néhány kedvenc, de összességében inkább készítek én egy lejátszási listát az igazán kedvencekből ;) 

Amik nagyon tetszenek, azok a különböző tippek, praktikák, amikkel könnyebbé tehetjük a konyhai sütést, főzést anélkül, hogy pazarolnánk, és túlvállalnánk magunkat a bevitt kalóriákkal kapcsolatban :)


Az egyik ilyen cikk arról szól, hogy hogyan lehet takarékoskodni a konyhában. A tippek közül mi is alkalmazunk néhányat, pl. mindig kettesével vesszük a kenyeret, félbevágjuk és betesszük a fagyasztóba. Mikor már kevés kenyér van elöl, csak kiveszünk egyet és szobahőmérsékleten szépen felenged. 


Ha mindig halmokban áll a maradék, mert már mindenki degeszre tömte magát az ünnepi menüvel, erre is van megoldás. Eleve annyi alapanyagot vásároljunk, ami biztos, hogy elfogy. Ehhez nyújt segítséget ez a táblázat, amelyben fejenkénti adagokra le van bontva egy átlagos ünnepi menü alapanyagai. Nekünk már csak annyi dolgunk van vele, hogy megszorozzuk a vendégek számával és annyit vásárolunk belőle, amennyire ténylegesen szükségünk van.


Nagyon tetszik a Trükkök sütéshez c. cikk, amiben olyan apró trükköket olvashatunk, amik segítségével sokkal könnyebbé tehetjük a sütést. Biztos vagyok benne, hogy hasznára válik mindenkinek :)


Nem feledkeztek meg az ajándékokról sem, kategóriákra lebontva lehet inspirálódni. Ha jól megnézzük a listát, szinte mindig ilyen dolgok vannak a kívánságlistákon, ők most megmutatják, hogy ezek között is lehet találni különlegesebb, egyedibb darabokat (csak legyen az embernek elég pénze hozzá...). 


A dekorációs ötletek közül ez a mécses tetszett meg a legjobban. Annak idején én is készítettem ilyet, emlékszem, mennyit szenvedtem, mire körömvágó ollóval kivágtam a mintát :) Viszont a látvány mindenért kárpótolt, annyira szép volt, ahogy a fény átszűrődött a mintán keresztül. 



A receptek közül két desszert (mi más, ugye) ragadott magával, már a látványuk is elvarázsolt :) Aki ismer, az tudja, hogy a kedvenc tortám a csokitorta. Ha ezt még megbolondítjuk egy kis meggyel - hogy Leventét idézzem - "nyamnyam"... :D A másik, ami felkeltette a figyelmemet, az a kávékrémes Pavlova volt. Bár kávézni már nem kávézok - legalábbis csak rendes fekete kávét nem, 3in1 az még jöhet -, a kávés krémekről, desszertekről nem tudok lemondani és ha ehhez még a habcsók is társul, az olyan lehet, mint a Mennyország :) Csak az a baj, hogy csak én szeretném kettőnk közül ezt a desszertet, abban pedig nem vagyok biztos, hogy az egészet be tudnám puszilni :) Na jó, lehet, hogy bemenne :D 

Ennyi lett volna, ami nekem tetszett, de ezeken felül még sok-sok érdekes és hasznos cikk található a magazinban, aki esetleg kedvet kapott hozzá, vegye meg nyugodtan, én nem bántam meg :)

2 megjegyzés:

  1. Nekem múlt évben a Nők Lapja ádventi kiadása jobban tetszett, mint az Éva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem mindig tetszik az Éva különkiadása, tavaly nem láttam a Nők lapjáét :) Idén megsasolom :)

      Törlés