Karácsonyi ajándékötletek #1 | Kuckó mackó

Orbán Szilvi | november 13, 2014
Kuckó mackó barna mackóóó, nyakában egy csíííkos sááál.... Ki emlékszik erre a dalra? :D Jobb cím  nem jutott eszembe, viszont automatikusan énekeltem tovább :) 

Sokaknak még feláll a hátán a szőr a karácsony gondolatától, de be kell látnunk, hogy már most muszáj vele foglalkoznunk. Amit ilyen korán elkezdhetünk, az az ajándékok beszerzése, hogy ne legyen kapkodás a végére és ne egy sablonajándékkal - amit csak úgy lekapunk az első polcról - tudjuk le az egészet. Panna már írt erről egy posztot, ha kíváncsiak vagytok, hogy mit nem illik ajándékozni, akkor olvassátok el ;) 

Jómagam a praktikusságot szeretem az ajándékok terén, ugyanúgy tudok örülni egy csomag zokninak, mint egy jó könyvnek. DE csak abban az esetben, ha az illető, aki adja tisztában van vele, hogy nekem mi tetszik, netalán tán érdeklődött iránta, hogy mire vágyom és nem pedig az első kezébe akadó bugyicsomagot akasztotta le a polcról, ami ráadásul még nagy is és egyáltalán nem passzol hozzám... 
A klisé ajándékok között is lehet találni különlegeseket, aranyosakat, szánjunk rá egy kis időt és figyeljünk oda a másikra! 

Különböző "csomagokat" állítottam össze, amelyekben egy adott tematika szerint válogattam össze ajándékokat. Ezek akár egyben, vagy egy-egy darabot kiragadva is felhasználhatóak, de akár kombinálhatjuk is a csomagokat, egy kicsit ebből, egy kicsit abból :) Attól függ, hogy mennyit szánunk az ajándékozásra. 



Az első csomag a Kuckó mackó nevet kapta, nem véletlenül. Olyan ajándékokat tartalmaz, amik elengedhetetlenek egy kuckózós estéhez egy hideg téli estén (vagy akár egész nap).
Milyen jó is egy kényelmes ruhában (pizsiben), meleg plédbe burkolózva, puha párnák közt finom teát szürcsölgetni, miközben finom karácsonyi sütiillat lengi be a szobát. Hmmm, jól hangzik, ugye? Ha van olyan családtagunk, ismerősünk, aki nem engedheti meg magának - akár anyagi okokból, akár időhiány miatt -, egy ilyen ajándéknak biztos örülni fog :) Ha túlhajszolt az illető, a csomagba tehetünk általunk készített kuponokat is, amiken felajánljuk a segítségünket.

1. Puha, meleg kardigán | Tesco, 5900 Ft (most akciós, 4720 Ft-ba kerül)
2. Kényelmes pizsama alsó | Tesco, 3490 Ft (szintén akciós, 2790 Ft)
3. Puha takaró | Jysk, 3000 Ft
4. Yankee candle | illatgyertya.hu, 2990 Ft
5. Puha mamusz | Tesco, 1890 Ft
6. Bögre | Tesco, 399 Ft
7. Cuki meleg zokni | Tesco, 2190 Ft/2 pár
8. Macis melegvizes palack | Tchibo, 3995 Ft
9. Párna | H&M Home, 3990 Ft
10. Bio eperízű tea | clipperteashop.com, £1,59

Aki pedig nem emlékszik a fent említett dalocskára (az nagyon fiatalka :D):

12 megjegyzés:

  1. Úh, na látod, ezek közül örülnék bármelyiknek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen? De jó, akkor már nem hiába bíbelődtem vele :)

      Törlés
  2. Kuckó mackót szoktam énekelni Zalánnak :) Az összeállítást pedig alighanem továbbítom a családomnak, teljesen nekem találtad ki :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek a bejegyzésnek hatására ma egész nap ezt dúdoltam :D Örülök neki, hogy tetszik a válogatás, hátha valamit megkapsz belőle :D

      Törlés
  3. A pulóvermániás lelkemnek ez a pihepuha.. elolvadtam végem..:D
    A bordó pokrócot pedig pont ma nézegettem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azóta láttam, hogy a Tescoban is van pléd, majdnem fele ennyiért :D

      Törlés
  4. A héten már találkoztam azzal a posttal, amit fent linkeltél, plusz még másik kettővel, ami a mit ne adjunk témát boncolgatja. A harmadiknál már kicsit mérges voltam, hogy tök jó, hogy mindenki megmondja, hogy mit ne, de sehol egy jó tipp arra, hogy ha ezeket nem, akkor mit :D Szóval most nagyon örülök, hogy valaki a másik irányból közelíti meg a dolgot :)
    Nagyon aranyos összeállítás lett, a kedvencem az 1-es számú kardigán - egyszer volt ilyesmim feketében, és csak kedvesen báránynak szólítottam, olyan pihepuha volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig ha tudnád, mennyit vívódtam, hogy megírjam-e ezeket a posztokat egyáltalán. :) De örülök, hogy eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptam :)

      Törlés
    2. Szerintem nagyon jók az ilyen postok, én más oldalakon is mindig nagyon várom, ha előjönnek a "mit adjunk karácsonyra?" ötletek, mert tényleg jó ötleteket lehet meríteni belőlük :) Szóval én már nagyon várom a következő részt.

      Törlés
    3. Bízom benne, hogy a többit is így fogadjátok majd ;)

      Törlés
  5. Mindet elfogadnám :) Így egyben. És még valami jó könyv is jöhet mellé, mert úgy az igazi :)
    Egy aprócska dolog hibádzik csak nekem. Az pedig a mamusz. Nem szeretem. Valahogy nem bírom, hogy bele van zárva a lábam. De hát ahányan vagyunk, annyifélét szeretünk. :) Viszont kaptam névnapomra a vőlegényemtől egy meleg piros papucsot az Auchanból, amire egy cica van hímezve. :)
    Visszatérve a mamuszra: egy kolléganőm pont ilyet szeretne venni a legjobb barátnőjének születésnapjára. Esetleg tudsz hozzá linkelni újságot, vagy csak úgy valamit? Nem baj, ha nem, akkor bemegy minden útba eső Tesco-ba. Van itt Budapesten pár, csak talál valamelyikben jó áron szép mamuszt :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajna linkelni csak az F&F weboldalát tudom, be kell menni az üzletbe :) Sok sikert neki, hátha talál ;)

      Törlés