Little Reasons To Smile #52

Orbán Szilvi | június 07, 2015
Megtörve ezt a hatalmas csendet a blogon, egy kis mazsolázgatással jöttem, úgyis olyan régen volt ilyen poszt (egészen pontosan március 28-án), meg most olyan szép idő van :) 

Kinek hogy telik a hétvégéje? Nekünk romeltakarítással, no nem mintha buli lett volna :D Csupán egy kicsit felszaporodtak az itthoni teendők - azt hiszem ismét kellene valami rendszer a takarításba és a rendrakásba, lehet fel kellene iratkoznom Via 30 napos programjára, hogy egy kis ösztönzést kapjak ezen a téren? :D Notórius újra kezdő vagyok ezen a téren egyébként, kb. egy hétig - vagy még addig sem - tart a lendület, aztán minden marad ugyanúgy, ahogy előtte. Pedig muszáj lesz kitalálni valamit, mert a hétvége mindig a kupi felszámolásával telik és ez egy éjszakás hét után, amikor a szombatot átalszod, nem valami jó program :/ 

A mostani adag nem csak egy hét termése, összegyűjtöttem mindent, ami csak eszembe jutott a közelmúltból :) 

http://lifeandmarshmallow.tumblr.com/post/115115477116

Okok a mosolyra: 
♥ sikerült beilleszkednem a kollégák közé ♥ citromos ice tea ♥ új pólók a KIK-ből - nem is tudtam, hogy ruhákban is szeretem a beige-t :D ♥ A CSOKIS jégkrém a Penny-ből - hihetetlenül finom, sokkal jobb, mint a Carte d'Or (ezt még a Dívány tesztelő is megállapították, bár én addigra már több dobozon túl voltam :D) ♥ végre megszoktam a 3 műszakos rendet - csak az éjszakázás után nehezen megy az átállás, most is fél kettőig fenn voltam :) ♥ cseresznye és borsó - Twitteren már írtam, hogy engem az eperszezon annyira nem mozgat meg, a cseresznye és a borsó annál inkább :) ♥ egy fárasztó nap után fincsi kaját rendelni - még akkor is, ha az egy egyszerű rántott hús és sült krumpli :D ♥ narancsos-mangós tusfürdő - ebben a melegben pont ez a friss, gyümölcsös illat kell nekem ♥ meleg esték - végre itthon hagyhatom a kabátomat ♥ és meleg reggelek :) ♥ napszemüveg ♥ jó érzés, amikor megdicsérnek, mert gyorsan és pontosan dolgozok - de már rám szóltak, hogy vegyek vissza, mert felsrófolom a normát :D ♥ végre Ő mellett ébredni reggel ♥ A Zodiákus - egyszer biztos, hogy végig fogom nézni, mert most (is) sikerült bealudnom ♥ hűvös szellő a lakásban reggelente ♥ szuper bútortisztító - egy hét után is alig van por a tévén és a bútorokon ♥ reggel hazajövet, fáradtan vidám zenéket hallgatni ♥ egy hét után végre beszélgetni hugival ♥ csokikrémmel töltött keksz ♥ Levi végre használja azt a kismotort, amit 2 éve vettünk neki :D ♥ hideg meggyleves ♥ túrós "rétes" leveles tésztából - nekem nem jön be a rétes tészta, jobb szeretem levelesből készíteni az ilyeneket :) ♥ a csend ellenére is jönnek új feliratkozók és a VKP-ban is egyre többen leszünk ♥ 6 év után végre feljutottunk a Püspökvár kilátójába - gyönyörű volt a látvány onnan fentről, az erről szóló bejegyzést itt elolvashatjátok :)

Nektek? 

7 megjegyzés:

  1. Esetleg próbáld ki az 1 (vagy 2) perces szabályt! A lényeg, hogy amit meg tudsz tenni ennyi idő alatt, azt ne halogasd, hanem tedd meg. Mostanában több helyről is szembejött velem ez a gondolat és rájöttem, hogy 'tudat alatt' már jó ideje ezt teszem (például egyből elmosogatok, stb.) és tényleg hatásos. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, hogy mondod, nekem is volt egy ilyen bejegyzésem :) Anno be is vált, de azóta elmaradt :/ Azt hiszem ideje lenne előásnom, köszönöm hogy az eszembe juttattad ;)

      Törlés
  2. Nekem nem kell Via semmilyen programja, mert mindegyikünk életvitele más, és én soha nem szerettem ha valamiben egy kaptafára akartak húzni. A három műszak az nem könnyű, nehéz a szervezetnek átállni háromféle időre. De amit Zsófi ír, a sok kis apró teendő, amit mindig megcsinálsz azzal is felszámolhatod a kupit, legfeljebb a bútor törölgetés eltolódik. De pl. én is azonnal elmosogatok amikor ettünk, rendbe teszem a tűzhelyet, mindent amit használunk a használat után a helyére tesszük. Ruhák soha nincsenek szanaszét, ami piszkos megy a szennyestartóba. WC-t minden nap lemosom, kimosom, és a mosdókagylót is. Szóval igazítani kell a életritmusodhoz, nem egy előírt programhoz, mert amit én leírtam az az én programom, Te is alakítsad ki a sajátodat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a legjobb Via programjában, hogy teljesen személyre szabható, nem kell pont azokat a feladatokat pont akkor elvégezni, csak egy támpontot ad :) Örülök neki, hogy neked már megvan a rutinod, néha én is rátalálok, de valami miatt mindig borul.

      Törlés
  3. Pontositsunk, nem Via programja. O csak a fordito.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudom, hogy ő fordította, de valamilyen szinten az övé is, mert a "magyar nők igényeire" szabta :) de mindegy is, hogy kié, a lényeg amúgy sem ezen van... :)

      Törlés