Sándor, a takarítógép

Orbán Szilvi | március 20, 2013
Hétfőn végre meghozták a takarítógépünket, amit stílusosan Sándornak neveztem el, mivel aznap a Sándorok ünnepelték a névnapjukat. Meleget sajna ő sem hozott, viszont tisztaságot igen :) Mióta itt lakunk (májusban lesz 4 éve) nem sikerült még rendesen kitakarítani a padlószőnyeget, előttünk pedig ki tudja, hogy egyáltalán ki volt-e takarítva vagy nem. Bele sem merek gondolni, hogy mik lehettek benne...

Féltem tőle egyébként, azt hittem, hogy nehéz és bonyolult lesz a kezelése, de hamar bebizonyosodott, hogy felesleges volt :) Annyi az egész, hogy leemelem róla a motorblokkot, kiveszem a tartályt, megtöltöm meleg vízzel, hozzáadom a szőnyegtisztítót (adtak hozzá egy 500 ml-s tisztítófolyadékot, állítólag csak ezzel lehet használni, de ennek még utána nézek, kicsit sokallom érte a 2000-3000 Ft-ot), visszateszem, motorblokk vissza, csöveket felilleszteni és már kész is. Egy karral kell adagolni a mosószeres vizet, majd utána át kell kapcsolni porszívózási üzemmódba és fel kell szívatni, hogy a víz nagyját - no meg a koszt - kiszívja a szőnyegből. Az eredmény pedig a szép, tiszta (viszonylag illatos) szőnyeg :)


Én beleszerettem!

Otthon anyáéknak is van, Eta márkájú, kis R2D2 :)) Így volt már valamennyi tapasztalatom ezekkel a gépekkel kapcsolatban. Mintha az egy kicsit erősebb gép lenne, mint a miénk, de a célnak ez is bőven megfelel :) Szerintem elengedhetetlen egy ilyen masina a háztartásban.

Nektek van? Szeretitek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése