DIY - Bőrradírok cukorból

Orbán Szilvi | október 03, 2013
Az internetnek hála, manapság már alig van olyan szépségápolási termék, amit ne lehetne minimális
anyagszükséglettel saját kezűleg elkészíteni. Amellett, hogy 100%-ban tisztában vagyunk vele, hogy mik az összetevők, az ár sem egy elhanyagolható szempont. A drogériák, a webshopok telis-tele vannak szebbnél-szebb csomagolású, jobbnál-jobb illatú kencékkel, de vajon tudjuk is, hogy miket kenünk magunkra? Jó, jó, a Krémmánia ebben sokat segít, azt aláírom.

A neten nagyon sok házilag elkészíthető bőrradír recept van fenn, néha igazán különlegesre is bukkanhatunk :) Elkészítésük minden esetben nagyon egyszerű, elég hozzá néhány hozzávaló, egy kis idő, s akár még ajándékba is adhatjuk. A hozzávalókkal lehet variálni, attól függően, hogy milyen bőrtípusra, illetve milyen problémára alkalmazzuk. Általánosságban azonban elmondható, hogy ezek a bőrradírok minden bőrtípusra jók, használatuk után finom, puha, selymes bőr az eredmény :)

A legjobb ezekben a bőrradírokban, hogy szinte minden hozzávaló megtalálható az otthonunkban, illetve ha mégsem, bárhonnan könnyen beszerezhetjük őket :) Némelyikhez illóolaj is kell, a legjobb, ha 100%-os tisztaságút használunk, de még mielőtt használnánk végezzünk egy alig látható helyen bőrpróbát, nehogy allergiások legyünk rá, s piros pöttyök borítsák el habtestünket ;)

Citromos

Bevásárló lista
cukor
extra szűz oliva olaj (fontos, hogy bio és jó minőségű legyen)
citromlé (a legjobb, ha frissen facsarjuk)

Elkészítése
Egy tálba szórjunk 1 bögre kristálycukrot, adjunk hozzá 1/2 bögre olíva olajat, végül 1 evőkanálnyi citromlevet. Alaposan keverjük össze, ha egy kicsit híg lenne, adjunk hozzá még cukrot. 

Teás

Bevásárló lista
cukor
bármilyen ízesítésű tea
méz
vanília koncentrátum v. vaníliás illóolaj

Elkészítése
Ismét szükségünk lesz egy tálra, amiben az egészet kikeverhetjük. Először készítsük el a teát úgy, ahogy szoktuk, minél erősebb, annál jobb :) Cukrot természetesen ne adjunk hozzá. A tálba szórjunk 2 bögre cukrot, adjunk hozzá 1bögre mézet, a teából pedig 2 evőkanállal. Legvégül pedig csepegtessünk bele 5 csepp vaníliát. 

Aloe verás

Bevásárló lista
cukor
extra szűz oliva olaj
aloe vera gél
illóolaj (bármilyen, amilyet csak szeretnénk)

Elkészítése
1 bögre cukorhoz adjunk 1 bögre olíva olajat, 2 evőnakál aloe vera gélt és 8 csepp illóolajat. Jól keverjük össze és készen is vagyunk. 

Joghurtos

Bevásárló lista
cukor
joghurt
babaolaj (de a legjobb a kókusz olaj)

Elkészítése
1 evőkanál cukrot keverjünk el 1 evőkanál natúr joghurttal és 1 evőkanál babaolajjal vagy kókuszolajjal. 

Tipp: Ha marad belőlük, egy jól zárható edényben, hűtőben tárolva sokáig elállnak.

Forrás: kép, receptek

4 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretek kencéket kotyvasztani :) Nagy kedvencem a sima barnacukor+olívaolaj kombináció, de ezek közül a citromosat ki fogom próbálni, szerintem zsíros/kombinált bőrre nagyon jó lehet.

    VálaszTörlés
  2. én puritánban nyomom, csak simán olívaolaj és cukor, de ez tényleg bevált :)

    VálaszTörlés
  3. Mézes-kávézaccos! ;) vagy azt mondják a zabkorpa is nagyon jól radíroz... még nem próbáltam, de nekem a cukor karcolt.

    VálaszTörlés
  4. Én még nem próbáltam ki ilyeneket, ezek megtetszettek, a hétvégén teszek velük egy próbát :)

    VálaszTörlés