Karácsonyi készülődés 2. hét | Összegzés

Orbán Szilvi | november 16, 2014
 
⛄ Eleged van abból, hogy karácsony előtt pár nappal (vagy éppen pont előtte) romokban áll a lakás, sírhatnékod van, mert azt sem tudod, mihez fogj hozzá? Szeretnél stresszmentesen és kapkodás nélkül készülni az ünnepekre? Szeretsz mindent megtervezni? És listát írni? Ha mindenre IGEN volt a válasz, akkor itt a helyed! Hogy minden olajozottan menjen, töltsd le a Karácsonyi tervezőt, minden hétfőn hozom a feladatokat, amiket az adott héten el kell végezni. A bevezető részt itt olvashatod el, az eddigi készülődős bejegyzést itt, ha pedig inspirációra van szükséged, nézz szét itt ;) Ne legyen katasztrófa a karácsony! ⛄  


Ismét eltelt egy hét a 8-ból (ami inkább csak 7 és fél), ismét itt az ideje egy kis összegzésnek. Amikor megírtam az erre a hétre vonatkozó feladatokat, sejtettem, hogy minden az utolsó napra (azaz vasárnapra) fog maradni. Hiába van ott az egész hét, hajlamos vagyok tologatni magam előtt a teendőket, aztán meg csodálkozok rajta, hogy félóránként el kell hasalnom, hogy lelazítsam a sérv okozta idegbecsípődéseket. Negyed óra hasalás, pihentetés után ismét bevethető vagyok :) Így azért egy kicsit nehezebb a nagytakarítás, de megoldható, hiszen itthon vagyok, s egy lurkó sem szaladgál a lábaim mellett, akire oda kell figyelnem. De mégsem sikerült végeznem azzal, amit erre a hétre terveztem, bár már nem sok minden maradt. 

Lomtalanítani mindig nagyon szeretek, jó látni, hogy mennyi hely tud így felszabadulni. Sosem voltam az a felhalmozó típus, sosem vettem meg csak azért valamit, mert akciós és nem baj, ha már a 10. flakon tusfürdőt viszem haza. Mindig csak annyi van itthon mindenből, amennyi kell, ha kifogy, vagy közel van hozzá, akkor pótolom és csak eggyel - illetve, ha a dupla csomag jobban megéri, akkor kihasználom.
Most csak két üres spriccnis flakont dobtam ki (nem is értettem, minek nekem 3 üres(!!) falkon, ami csak az amúgy is kevés helyet foglalja.

A ruhákat még nem nézegettem át, de szerintem minden marad a helyén. Tavaly annyit kiválogattam, hogy már a nyári és a téli cuccaim is elférnek egy polcon (szóval képzelhetitek mennyi ruhám van :D), így nem kell azzal töltenem az időt, hogy lecserélem a nyári készletet a télire. Egyedül a cipőknél kellett ezt a lépést megcsinálni, a nyáron igencsak keveset használt szandálom még mindig a cipősben csücsült. Nem tudom, mikor lesz szükség a csizmára, de mindenesetre már betettem a helyére. 

A takarítással kapcsolatban a nehezével megvagyok, a fürdő és a wc csillog-villog, az előszoba is, egyedül a szekrényekben kell a ruhákat katonás rendbe állítani :) Nagyon szeretném már lecserélni a zuhanyfüggönyt és a kádkilépőt, most akciós is a Jyskben, lehet bekukkantok oda a héten :D 

2 éve képekkel is illusztráltam, hogy hogyan haladok, de mivel most is ugyanúgy van minden, így inkább ezt most kihagyom :) 

Ajándékok terén még egyedül Levente biztos :) Ő-nek pedig még csak körvonalazódik az ajándéka :) Nézegettem különböző weboldalakat, de náluk akkor hamar kell dönteni, hiszen könnyen ki lehet csúszni a határidőből :/ Lehet, hogy sk. ajándékok is lesznek, már van pár szamárfül a Praktika magazinban, hugival még nevettük is, nehogy ugyanazokat csináljuk meg egymásnak ajándék gyanánt :D Könnyem megtörténhet, hiszen nagyon hasonló az ízlésünk :) 

A karácsonyi dekoráció már gyűlik, az adventi koszorúhoz már a gyertyák megvannak, sikerült műhót is beszereznem, az ablakokra vettem stencileket és hósprayt, remélem, hogy idén nem folyik le az ablakról :D Ötletek vannak a dekorációval kapcsolatban, mindig egy picit veszek hozzá, aztán decemberben minden szépen a helyére kerül :) 

Az hittem, hogy jobban fogok haladni, de nem hazudtoltam meg magam... :( na mindegy, a jövőhéten jobban összeszedem magam, még pótolgatok az e heti feladatok közül, szerencsére azért nem vagyok nagyon elmaradva :) 

Ti hogy haladtatok?

4 megjegyzés:

  1. Mi már múlthéten megcsináltuk a koszorút Adventre, holnap nagy takarítok és fel is díszítem apránként a szobákat: ) Ismerős a sérv dolog, engem 19 évesen műtöttek, de erős frontra még mindig fáj, úgyhogy a fekvés nálam is gyakori:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó akkor ti már sokkal előrébb vagytok, mint én :D Én szépen lassan beosztom, most még csak vásárolgatom az alapanyagokat :)
      Mikor front van, nekem is sokkal, de sokkal jobban fáj :/

      Törlés
  2. Adventi koszorú alapot, meg rá való kellékeket te hol szoktál találni/venni? Tavaly én ezer helyen kerestem, de sehol sem volt :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egyik koszorúalapom egy Aldis adventi koszorúból maradt, elszáradt a fenyőág, s megtartottam a szalma alapot :) Szerintem Obi, Praktiker, anyáék most vettek az Obiban gyönyörű műfenyőkoszorút, ami olyan, mintha igazi lenne :)
      Kellékeket az Aldiból, Lidlből, Tescóból szoktam összevadászni, attól függ, hogy milyen kompozíciót képzelek el :)

      Törlés