Gurítsd ki a hóembert! :)

Orbán Szilvi | december 12, 2014
Ebben a bejegyzésben egy mókás kis játékot hoztam, amivel egy kicsit lefoglalhatjuk a csemetéket, miközben remekül szórakozhat akár az egész család is :) Ami a legjobb benne, hogy semmi más nem kell hozzá, csak egy papír, ceruza és egy dobókocka.

A szabály: mindenkinél legyen egy papír és egy ceruza. Mindenki dobjon először a kockával, az kezd majd, aki a legnagyobb számot dobta, majd óramutató járásával megegyező irányban haladva következnek a többiek. Sorban haladjunk, először egyest kell dobni, majd a következő körben kettest és így tovább, egészen addig, míg el nem készül a hóemberünk :) Ha nem sikerült a kellő számot kidobni, akkor a következő játékos jön és a következő körben próbálkozhatunk újra. Ha már megvan az adott testrész, akkor a következő játékos dob. A nyertes az lesz, akinek a leghamarabb összeáll a hóembere :)

(Egész kis pofás hóember alkatrészeket sikerült rajzolnom :D pedig rajzból sosem voltam a legjobb :D)

Változat: kartonpapírból készítsünk egy kockát (minél nagyobb, annál jobb), amit ha szeretnénk, be is vonhatunk papírral. A hóember testrészeit rajzoljuk fel az oldalaira, minden oldal egy testrész. Dobjunk a kockával, és amelyik testrészt gurítjuk ki, azt kell felrajzolni a papírra. 

Ez a játék akár még egy házibuliban is jó móka lehet, nemcsak gyerekek játszhatnak ilyet :D

Ötlet innen.

5 megjegyzés:

  1. Ahhhhh, ezt most viszem és mindenkivel játszani fogok! :D Ez oltári, nagyon tetszik! :D :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik, amikor rátaláltam egyből tudtam, hogy itt is meg kell osztanom :) Ha hazamegyünk, tuti játszunk a családdal :D :D

    VálaszTörlés