Karácsonyi készülődés 8. hét | Szépségápolás, karácsonyozás, pihenés

Orbán Szilvi | december 22, 2014

A készülődés utolsó hetéhez érkeztünk, erre a hétre - ha mindent jól csináltunk* - már csak MI maradtunk, azaz hogy vállalhatóvá varázsoljuk magunkat az ünnepekre :) Akik időben kértek időpontot a kozmetikushoz, manikűröshöz, fodrászhoz, ők biztos a hét első napjaiban szépülnek, akik pedig lemaradtak vagy kimaradtak - mint pl. jómagam is -, otthon oldják meg ugyanezt :)

Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég ha az egyik estén pl. tusolás helyett elmerülünk egy kád vízben, megspékelhetjük karácsonyi illatú fürdőbombával, habfürdővel, stb. Nem feltétlenül kell manikűrös a szép és ápolt kezekért, egy kis radírozás, olíva olajos hidratálás csodákat tud tenni a dolgos kezekkel. Egy szép lakk pedig már csak hab a tortán :) A sminkhez pedig itt találtok inspirációt.

Korábban összeállítottam két szettet, az egyik egy otthon kuckózós, melegítős, lazulós szett, a másik pedig egy kiöltözős, ha esetleg szeretjük "puccba vágni" magunkat, vagy vendégségbe megyünk. Ki nem találnátok, hogy én melyiket választanám :) Ha valaki szeretné feldobni a karácsonyt, viselhet vicces pulcsikat is, például ilyenekben :D ééééés ha valaki az egész napot pizsiben szeretné tölteni, azoknak is van pár ötletem ;)

Ezen a héten már csak egy gyors takarítás a program, csak a szintentartás miatt, ha mindent szépen beosztottunk, már csak a sütés-főzés maradt, de aki ügyes volt, illetve volt ideje előre elkészíteni valamit a menühöz, annak már semmi ilyesmivel nem kell foglalkoznia. 

* Van egy olyan érzésem, hogy ilyen csak a mesékben, illetve az idejüket jól menedzselő emberkéknél van - vagy azoknál, akik rendesen végigcsinálták ezt a készülődést -, s a többség még csak most rohangál ajándékok után, most próbálja bepótolni a takarítást, hiszen idáig dolgoztak és csak most tudnak erre időt szakítani, vagy esetleg imádnak halogatni... :)

Bízom benne, hogy hasznos volt ez a program és sokatoknak sikerült szépen beosztani az időt és a teendőket :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése