Napzárta #74

Orbán Szilvi | március 28, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Fested a hajad? 

2006-ban úgy gondoltam, hogy jól fog állni a fekete haj, így befestettem, de nagyon öregített. Alig vártam, hogy lenőjön és visszakapjam az eredeti, barna hajszínemet, azóta nem is volt befestve :) Bár az ősz hajszálak az idő múlásával egyenes arányban gyarapodnak, ideje lenne valami színező után nézni, mert festetni továbbra sem szeretném. De mindenképp a hajszínemnek megfelelőt vagy max. nagyon hasonló árnyalatot választanék, nem vagyok egy extrém alkat :D 

 
Sok-sok évvel ezelőtt, fiatal lyányként fekete hajjal :D 

17 megjegyzés:

  1. Most nyáron leszek 21 és 14 éves korom óta festve van. Eredetileg világosbarna hajam van. Legelőször 14 évesen csak az alja lett szőke, majd miután az eléggé lenőtt és le lett vágva a vége, azután lett bele rakva sok-sok pink és lila csík. Aztán azok lassan kifakultak a szivárvány minden színében és eltűntek. 15 éves korom óta van rendszeresen festve a hajam szőkére. Kb. 5-6 éve kizárólag egy fodrász nyúlhat a hajamhoz, folyamatosan hozzá járok és nagyon sűrű "csíkokban" melírozza, így az eredeti hajszínem nem túlságosan látszik, viszont a lenövés sem olyan szembetűnő, mint egy teljes festésnél. Nagyon szép színű szőke, soha nem volt besárgulva, nem seprű a vége mert vigyázok rá és rendszeresen ápolom. :)

    VálaszTörlés
  2. Én is festem. Szőkére :).
    Voltam már extra világos szőke, kb 4 évig. Aztán középszőkére váltottam, hogy természetesnek tűnjön. :)
    De ebbe a szőkébe nagyon sokféle szín megtalálható volt :D legutóbb piros melír csíkokkal.:)

    VálaszTörlés
  3. Festem, hennával. :D Szép vöröses, bár karácsony óta nem vett rá a lélek, hogy 4 órán át pácolódjak. Nem is feltűnő a lenövésem szerencsére. :)
    6.5 éve voltak tűzpiros csíkjaim, én imádtam, anyukám utálta, úgyhogy fodrásszal visszafesttettük az eredeti hajszínemre. A csíkok le lettek szívva, majd barnára festve, egy idő után kidobta a festéket, és szőke csíkos lettem. :D
    Sokáig tartott, mire lenőtt, ápolgattam, gondozgattam, majd valami bekattant és októberben befestettem. Imádom. :)

    Egyébként barna színben is van henna, ha nem gond, hogy nem 1-1.5 óra alatt van meg a hajszín, akkor ajánlom, mert természetes színt ad, és nem roncsolja a hajad, hanem ápolja és erősíti. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, hát nem tudom, hogy merném-e itthon használni a hennát egyedül :D Láttam már másnál is, hogy ezzel festi a haját, de szerintem erre még aludnom kell :) Te nem szeretnél róla írni egy bejegyzést? :P :)

      Törlés
    2. Írtam, még októberben:
      http://ecofaires.blogspot.hu/2014/10/hennaprojekt-1.html
      Én Carmenesque posztjait használom bibliaként. :D
      Amúgy nem kell félni tőle, de jó ha bekészítesz egy kis hipót, és játszós ruhában csinálod, és van feláldozható törcsid. :)

      Törlés
  4. Legelőször vöröses tincseket akartam, erre lett narancs... :D Aztán végül szőke-göndör kombó jött néhány hónap múlva :D :D Végül benőtt a fejem lágya és áttértem a szeretett vörösömhöz, amit most már vagy 6 éve tartok. Ez passzol hozzám a legjobban, bár tervezek újítást hamarosan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szőke-göndör??? :D Te jó ég, egyáltalán nem tudlak úgy elképzelni, nekem te már mindig a dögös vörös maradsz :D Az újításra mondjuk kíváncsi vagyok :)

      Törlés
  5. Festettem, de már 1 éve abbahagytam. Most várom, hogy a hajam teljes hosszában a saját hajszínem legyen.

    VálaszTörlés
  6. Vörös melírom volt egy ideig, de én is inkább hagytam veszni, leginkább a macera miatt. Most a természetes színét viseli. Viszont épp a héten barangoltam ebay-en, és valami csodát láttam: hajkrétát. Ezzel rövid időre (mondjuk egy hétvége vagy egy buli erejéig) be lehet színezni egy-egy hajtincset, és bár bulizni nem járok, erősen gondolkodom rajta, hogy mókából kipróbáljam. Mindig vonzottak a színes tincsek, de soha nem voltam hozzá elég bevállalós – szerintem ez pont az én be(nem)vállalósságom szintjéhez való. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajkrétáról már korábban is hallottam, a magyar bjútibloggerek/guruk voltak valami sajtótájékoztatón, ahol ilyen termékeket mutattak be, de én magam csak a hecc kedvéért próbálnám ki, azonban utcára nem biztos, hogy ki mernék menni :D

      Törlés
  7. Igen : ) Nyáron lesz 5. éve, hogy vörös vagyok. Előtte nem próbáltam mást és igazából nem is szeretnék váltani. Nagyon szeretem ezt a színt, nem szeretnék kísérletezni : )

    VálaszTörlés
  8. Eredendően szőke vagyok, de ahogy idősödtem kicsit sötétedett. Amikor megismerkedtem a férjemmel még szőke voltam sokáig, aztán az esküvő előtt egy évvel jó nagy váltással feketére festettem. De utána nem sokáig talán még egy évig voltam fekete.. Ma már nem is szeretem ezeket a fotókat nézni, azt mondom, hogyan lehettem ilyen hülye, hogy pont az esküvőre csináltam ilyen baromságot, amikor ízig-vérig szőke nő vagyok - persze nem a viccekben megjelenő buta szőke - és a férjemnek is többek között a szép hosszú szőke hajam tetszett, de ezen már nem lehet változtatni. Aztán lenövesztettem az eredeti hajszínem és ma is az van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ember csinál néha hülyeségeket, amiket később megbán, de az a legjobb, hogy később helyrehozható :D

      Törlés
  9. Jaj de furcsa vagy így fekete hajjal :D :D
    Amúgy én igen- festem,és feketére :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :D Rocker korszakomat éltem akkoriban... :D

      Törlés
  10. én is növesztem lefelé most, évekig kékesfeketére festettem, de szeretném visszakapni a sötétbarna hajam *.* :)

    VálaszTörlés