Rólam

Orbán Szilvi | május 14, 2016
Orbán Szilvi vagyok, december 10-én töltöm be a 32. életévemet (te jó ég...), 2009-ben költöztünk össze avőlegényemmel - aki szeretne megbújni a névtelenség homályában, így én mindig csak Ő-nek hívom itt a blogon - Győrben, s egyből beleszerettem ebbe a városba :) 2010 októberéig büszke tulajdonosai voltunk Gerzsonnak, a tengerimalacnak, aki egy rendkívül szomorú napon, október 23-án itt hagyott bennünket :( 2011 január 2-án megérkezett hozzánk Beni (a kiskönyve szerint Benő), aki azóta is vidámságot hoz a mindennapokba és gondoskodik róla, hogy akkor is kimozduljunk itthonról, ha legszívesebben ki sem bújnánk az ágyból :)
Nagyon sokáig kerestem az utam, illetve még most is keresem, 2003-ban érettségiztem, később pedig elvégeztem a társadalombiztosítási ügyintézői szakot. Jelenleg egy elektronikai cégnél dolgozom, s próbálom a három műszak mellett összetartani a háztartást, mellette pedig hobbiként blogolok, 2012 október 4-e óta (néha kisebb-nagyobb kihagyásokkal) írom ezt a blogot :) 


Imádom a papírírószereket, a pöttyös, csíkos tárgyakat, ruhákat,  az állatos mintákat (ne a leopárd, zebra csíkos mintákra gondoljatok, hanem amin valamilyen állat van, pl. BAGOLY, pingvin, róka, mókus, stb.), bármivel le lehet venni a lábamról, ha viseli ezeket a jegyeket :D 

Magamat optimista és vidám embernek tartom, viszont nehezen barátkozom, nehezen nyitok mások felé. Emiatt az olvasók is visszahúzódónak tartanak, de nagyon igyekszem ezen változtatni :) Mindenben keresem a pozitívumot, s hogy ne is felejtsem el őket, a Little Reasons To Smile rovat keretében össze is gyűjtöm ezeket.

Szeretem a praktikus dolgokat, mindig keresem az újdonságokat, amik által én is és a blogom is fejlődni tud. Ha találok valami hasznosat, igyekszem az olvasókkal is megosztani tutorialok formájában, amiknek szerencsére elég jó a visszhangja :)


2014 februárjában elindítottam a Vigyázz! Kész! Posztolj! című kezdeményezést, melynek keretében a csatlakozott bloggerek egy időben írnak egy adott témáról, amit a random.org oldal segítségével sorsolok ki. Immáron 71 tagja van ennek a kezdeményezésnek, de a szám még nőhet, hiszen folyamatosan, bármikor be lehet csatlakozni :) 
A blog fennállása óta kétszer (itt és itt) említett meg a divany.hu, aminek rettenetesen örültem, hiszen ki ne örülne neki, ha egy nagy olvasottságú oldalon linkelik a blogját? :)

Hitvallásomnak tartom, hogy ne nyereményjátékokkal szerezzek magamnak több olvasót, így ha a blogon fut egy játék, sosem szabom meg feltételnek a blog követését, a különböző platformokon történő követést. Természetesen nem ítélem el azokat, akik ezt a módot választják, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen módon csinál nyereményjátékot :)

A blog neve azért lett Pillecukor, mert szerettem volna, ha ugyanolyan könnyű, színes, habos, könnyen emészthető lenne, mint maga az édesség - ami nem mellesleg az én kedvenc édességem is. Csakis olyanokról írok, ami engem is érdekel, hiszen így tudom hitelesen átadni. Nálam nincs politika, nincsenek mélyen szántó, elgondolkodtató cikkek, ezt meghagyom a profiknak :) Az idelátogató találhat háztartással kapcsolatos ötleteket, tippeket, öko recepteket - ezeket mind kipróbáltam és használom -, de előfordulnak DIY, életmóddal, szépségápolással kapcsolatos bejegyzések is.

Ha tetszik, amit látsz, az alábbi platformokon megtalálsz, ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor iratkozz fel az ingyenes hírlevélre a blog oldalsávjában található űrlap segítségével, ha pedig kérdésed, észrevételed van, írj e-mailt az eletespillecukor@gmail.com e-mail címre.