Természetes tisztítószerek - Bevezető

Orbán Szilvi | október 10, 2012
Mióta belevetettem magam a Fly Lady programba, egyre erősödött bennem az az érzés, hogy vegyszer mentesítsem a háztartást. A mai világban elhalmoznak bennünket a gyártók mindenféle „csodaszerrel”, ami leviszi ugyan a koszt és fertőtlenít is, no de milyen áron? Ki gondolná, hogy ezek a szerek ártalmasak az egészségre? Gondoljuk át. Vajon jót jelent-e az a mondat a címkén, hogy: „Vigyázat,  szembe ne kerüljön!”? Vagy hogy „Használat után kezet kell mosni”? Vajon miért veszélyes, ha lenyeljük? Ugye elgondolkodtató?

De akkor mit használjunk, hogy eltüntessük a bacikat, mit használjunk vízkőoldásra, mivel mossunk, hogy ne legyenek allergiás kiütéseink?
A megoldást nagymamáink praktikái között kell keresni. Ők nagyon is jól tudták, hogy mihez kell nyúlni például, ha egy edénybe beleégett az étel, vagy, hogy milyen természetes anyagokkal lehet a vízkövet oldani, fertőtleníteni. Ezek a szerek nemcsak hatásosak, hanem környezetkímélők is, hiszen lebomlanak, és az egészségre sem ártalmasak.

Minden szerdán bemutatok egy ilyen „csodaszert”, és a hozzá fűződő praktikákat is, amikkel tisztábbá varázsolhatjuk a környezetünket. :)

1 megjegyzés:

  1. Na, ezeket a szerdákat várni fogom, mert ez a terület engem is érdekel.

    VálaszTörlés