Öblítő házilag

Orbán Szilvi | december 30, 2012
Ma mosni szerettem volna, de villámként csapott belém, hogy nincs itthon ecet (öblítőt már nem használok egy ideje, ahogy bolti mosószert sem). Gyorsan számítógépes segítséget vettem igénybe és rá is találtam a megoldásra. Lukrécia oldalán megtaláltam a házi illatos öblítő receptjét és kis átalakítással meg is csináltam :)

A receptet itt olvashatod el.

Mivel nincs itthon semmilyen illóolaj, így mosóparfümöt vetettem be helyette. Hugom ideadta az övét, mert nem használja, így most azzal illatosítottam :) Köszönet érte! ♥  1 literes flakonom sem volt, így elsőre csak fél litert csináltam, egy darabig ez is elég lesz :)
/A képen két mosóparfüm van, de csak egyet tettem bele (a fehér üvegeset), a másik csak szemléltetésnek van ott, hogy olyat is lehet beletenni./

Kíváncsi vagyok, hogy ez milyen lesz, mert az utolsó ecetes mosásnál azt vettem észre, hogy egy kicsit büdösek lettek a ruhák, főleg a törölközők (olyan, mint amikor vizesen teszem el a törölközőt és bebüdösödik), remélem ezzel már nem lesznek azok :)

UPDATE: Kicsivel mehet bele több mosóparfüm :) most mosott ki a gép ugyanis, és most szimpla "tisztaruha" illata van a ruháknak :)
Az üvegre azért írjuk rá a biztonság kedvéért, hogy ÖBLÍTŐ, nehogy valaki a családból teának nézze és meghúzza :)) Ez nálunk veszélyes, mert csak egy ásványvizes palackot találtam, de ha üres öblítős flakonban lenne, szerintem senki sem merne beleinni. Bár az már eleve gyanús lehet, hogy a fürdőszobában van és nem a konyhában, de fő a biztonság, sosem lehet tudni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése