I ♥ tea

Orbán Szilvi | április 11, 2013
Imádom a teát. Úgy vagyok vele, mint Gombóc Artúr a csokival. Mindegy, hogy milyen, lehet fekete, fehér, zöld, gyümölcsös, sőt, extrém is :) Pedig nem mindig voltam ennyire odáig érte. Régebben kávéztam (néha még most is előfordul), de egyszer egy diéta miatt olyan rosszul lettem tőle, hogy az igazi kávét már meg sem tudom inni. Csak a 3in1 vagy a cappuccino megy.

Persze előtte is ittam teát, a menza tea még mindig verhetetlen, nem tudom (szerintem jobb is), hogy miből készül, de isteni. Még egyszer sem sikerült itthon leutánozni :( Ti emlékeztek rá, hogy milyen a menza tea? Vajon mindenhol ugyanúgy készítik? Ti szeretitek? Mikor sikerül olyat innom (mert pl. hazalátogatok és bemegyek anyához az oviba, ahol dajkaként dolgozik) mindig nosztalgiával gondolok vissza arra az időkre :) Hmmm, boldog gyermekkor.... A családban még hugom szereti kipróbálni a különböző ízesítésű teákat, ő talán még nálam is jobban szereti :))

Régen én pl. nem tudtam, hogy több koffein található benne, mint a kávéban, így ha egy kis löketre vágyom, akkor inkább a teafűhöz nyúlok. Szerencsére már nagyon sokfélét lehet kapni, vágyainknak csak a pénztárcánk szab határt, hiszen némelyik igencsak borsos áron kapható. Mi kipróbáltunk már sokfélét, a legolcsóbbtól a legdrágábbik, s meg kell hogy mondjam (sajnos) a drágábbak sokkal finomabbak, sokkal több bennük a gyümölcs.
Azt észrevettétek, hogy nagyon sok teában ugyanúgy megtalálható az alma, hibiszkusz, feketeribizli aroma? Legyen az akár barackos, akár körtés, akár málnás, de ezek mindig ugyanúgy benne vannak...

Mindig tartunk itthon gyógyteákat is, főleg megfázásra, de kamilla is mindig van. Régebben mindig virágzatot vettünk, de sajna ezeknek már úgy felment az áruk, nagyon ritkán lehet őket olcsón beszerezni, pedig az egészség nagyon fontos. Inkább filtereseket szoktunk venni, igaz tovább kell a bögrében hagyni, de a hatása még így is olyan, mintha forrázatot készítettem volna. Most az Aldiban vettem gyógynövényteát, citromfűvel és hársvirággal. Az aldis Mr. Perkins teák mindig is finomak és jó minőségűek voltak, s nekünk ez jobban meg is éri, hiszen 7 gyógyfüvet tartalmaz, ami valljuk be, kicsit sokba került volna, ha külön-külön veszem meg őket. Így csak 350 Ft-ot kellett kiadnom érte, s most, hogy kilábaltam a náthából bizton mondhatom, hogy bevált :) 25 db 2 g-os filter található benne, külön-külön borítékolva.

Kijavítva a képet, a cica tea helyett nálunk a kutyatea lenne a megfelelő, hiszen nekünk kutyusunk van, és mindig ő akar lenni a középpontban :))

Ti hogy álltok a teázással? Kávé vagy tea? Milyen ízűeket szerettek? Ki szoktátok próbálni a mások számára extrém ízeket is? 

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy az Aldiban kapható teáról irtál. Én is ott vásároltam a tegnapi nap és most készitem el.
    Biztosan nem csalódunk benne.
    Üdv. Lajos

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi mindegyik aldis teát szeretjük, igaz most egy ideje nem olyat iszunk, de megfázás esetére ilyet szoktunk venni és hatásos :) Remélem nem okoz csalódást :)

      Törlés